Ericsson prezintă IoT, 5G și cloud în această săptămână la București

14 Jun 2016

Tehnologia mobilă, internetul broadband și serviciile în cloud se extind rapid, devenind elemente cheie ale transformării digitale pentru toate industriile, serviciile publice și orașe. Așa cum arată și cea mai nouă ediție a studiului Ericsson Mobility Report, Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) va acapara telefoanele mobile, acestea urmând să devină cea mai mare categorie de dispozitive conectate până în 2018. Mai mult decât atât, dintre cele 28 de miliarde de dispozi

Ericsson prezintă IoT, 5G și cloud în această săptămână la București

Tehnologia mobilă, internetul broadband și serviciile în cloud se extind rapid, devenind elemente cheie ale transformării digitale pentru toate industriile, serviciile publice și orașe. Așa cum arată și cea mai nouă ediție a studiului Ericsson Mobility Report, Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) va acapara telefoanele mobile, acestea urmând să devină cea mai mare categorie de dispozitive conectate până în 2018. Mai mult decât atât, dintre cele 28 de miliarde de dispozitive ce vor fi conectate până în 2021, aproape 16 miliarde vor fi dispozitive IoT.

Roadshow-ul Ericsson „Transformăm ideile în realitate” explorează alături de clienți, parteneri, inovatori și autorități modurile în care tehnologia ajută la transformarea business-ului furnizorilor de servicii și altor industrii, cu accent pe digitalizare, IoT, cloud, drumul către 5G și virtualizare.Toate acestea în contextul Orașului Inteligent, locul în care tehnologiile se întâlnesc pentru a îmbunătăți viața oamenilor, companiilor și societății.
Experți din întreaga lume, inclusiv din Centrul de Servicii Globale Ericsson România, vor prezenta și demonstra tehnologii și servicii ICT de ultimă generație.
„Sunt foarte entuziasmat că vom găzdui Roadshow-ul Ericsson în București și anul acesta”, a spus Giovanni Dalla-Vedova, Country Manager Ericsson Romania și Ericsson Head of Sales for Romania and Moldova. „Acesta s-a dovedit a fi o platformă excelentă pentru continuarea dialogului deschis cu clienții și partenerii noștri, inovatori și autorități, cu privire la modul în care putem folosi tehnologia pentru a permite transformarea digitală a industriei din România în beneficiul tuturor. Timp de mai bine de 22 de ani, Ericsson a contribuit activ la dezvoltarea României către o Societatea Permanent Conectată, atât prin inovațiile tehnologice aduse în țară, cât și devenind unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul IT&C local.”
Experții internaționali Ericsson vor prezenta pe durata Roadshow-ului în România și cele mai noi previziuni și tendințe în materie de trafic de date mobile, comportamentul utilizatorilor, IoT, Cloud și 5G.

Aspecte importante din Ericsson Mobility Report:
• Între 2015 și 2021, numărul de dispozitive conectate la IoT va crește cu 23% de la an la an. Dintre cele 28 de miliarde de dispozitive ce vor fi conectate până în 2021, aproape 16 miliarde vor fi dispozitive IoT. Europa de Vest va fi prima care va adopta conexiunile IoT și se estimează că numărul de dispozitive IoT de pe această piață va crește cu 400% până în 2021.
• Există 5 miliarde de abonamente mobile – utilizatori unici – în lume.
• Numărul abonamentelor mobile pentru smartphone-uri va continua să crească, estimându-se că va depăși numărul de abonamente pentru telefoane clasice în trimestrul al treilea al acestui an. Până în 2021, numărul de abonamente pentru smartphone-uri se vor dubla - de la 3,4 miliarde la 6,3 miliarde.
• Se va întregistra o creștere semnificativă a consumului de date mobile de pe smartphone-uri până în 2021.
• Până în 2021, 70% din traficul de date mobile va fi generat de conținut video.
• Studiul arată și o schimbare dramatică în obiceiurile de consum ale tinerilor: rata de utilizare a datelor mobile pentru vizionarea de conținut video a crescut cu 127% în doar 15 luni (2014-2015).
• Pe o perioadă de 4 ani (2011-2015) s-a înregistrat o scădere de 50% în timpul pe care tinerii îl petrec uitându-se la televizorul clasic și, la polul opus, o creștere de 85% în rândul celor care urmăresc TV sau conținut video pe smartphone.
• Traficul de date mobile este în continuă creștere: la nivel global a crescut cu 60% între primul trimestru din 2015 și primul trimestru din 2016. Mai mult, până la sfârșitul anului 2021, în jur de 90% din traficul de date mobile va fi generat de smartphone-uri.
• Numărul abonamentelor LTE a crescut semnificativ în primul trimestru din 2016: au fost 150 de milioane de abonamente noi în această perioadă.
• Abonamentele LTE au crescut exponențial în primul trimestru din 2016 datorită cererii pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului și nevoii pentru rețele mai rapide, ajungând la un total de 1,2 miliarde de abonamente la nivel global. Studiul estimează că vitezele maxime de 1 Gbps pentru LTE vor fi disponibile comercial în cursul anului acesta.
• 5G va fi implementat mai devreme decât a fost anticipat, iar armonizarea spectrului va fi necesară între țările care planifică lansări mai devreme.

Puteți accesa întregul studiu pe pagina: http://hugin.info/1061/R/2016987/748418.pdf

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare