Cum arată ADN-ul companiilor care au solicitat oferte pentru aplicații software prin Softlead în 2022?

05 Feb 2023

ADN-ul unei companii este dat de întreaga suită de elemente definitorii care construiesc business-ul: specificul industriei, cultura organizațională, dar și aspecte care vizează criteriile de creștere și dezvoltare: evoluția cifrei de afaceri, a numărului de angajați, profitabilitate.

Cum arată ADN-ul companiilor care au solicitat oferte pentru aplicații software prin Softlead în 2022?

Pentru că în luna ianuarie Softlead a publicat infograficul anual al interesului pentru achiziții software pentru anul 2022, iată mai jos o analiză a modului în care au evoluat companiile din România care au ales soluții IT prin platformă.

Evoluția cifrei de afaceri – 2021 vs. 2020

Consultanții de business Softlead au analizat companiile care au solicitat oferte pentru digitalizare prin platformă din perspectiva modului în care a evoluat cifra de afaceri. Astfel, 16% dintre companii au înregistrat o dublare a veniturilor, în timp ce peste 13% au beneficiat de o creștere între 20-50%. Având în vedere diversitatea domeniilor de activitate (servicii, medical, producție, construcții, IT&C, retail, transport, financiar), precum și volumul mare de solicitări, concluziile principale ale analizei indică:

 

 

Valoarea totală a proiectelor (valide) gestionate prin Softlead în 2022 a fost de aproape 6.3 milioane de euro, proiecte valide fiind acele cereri de ofertă pentru aplicații software care au o nevoie identificată și concretă de digitalizare, precum și resurse complete de susținere a procesului de transformare digitală (manager de proiect, bugete, deschidere către migrare a datelor/integrări, în funcție de caz).

Cel mai mare proiect software generat prin Softlead în anul 2022 a fost în valoare de 80.000 de euro, în timp ce media proiectelor a fost de 9.603 euro.

IMM-urile – în topul companiilor care au nevoie de aplicații software

În topul companiilor care au nevoie de consiliere în alegerea aplicațiilor software potrivite se află companiile mici și medii, un trend confirmat deja și în anii anteriori.

Astfel, din perspectiva cifrei de afaceri, cele mai multe solicitări de oferte dedicate digitalizării au venit din partea companiilor cu încasări sub 500.000 de euro (55.6%), în timp ce companiile cu cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro reprezintă peste 15% din totalul cerințelor de digitalizare.

O trăsătură comună a companiilor care au solicitat oferte de digitalizare prin platforma Softlead este aceea că 86% dintre cerințele de oferte pentru digitalizare sunt trimise de segmentele Top & Middle Management din companii, ceea ce indică o validare clară a nevoii de eficientizare și automatizare prin aplicații software.

Evoluția numărului de angajați – 2021 vs. 2020

Din perspectiva numărului de angajați, cele mai multe dintre companiile care au solicitat o ofertă software prin platforma Softlead (22%) au înregistrat o scădere de maxim 20% a echipei în 2021, comparativ cu anul anterior. Cele mai multe, însă, (27%), s-au bucurat de creșteri semnificative ale numărului de angajați.

Ai o întrebare specifică? Răspundem pe: [email protected] 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!