SeniorWMS (Warehouse Automation System) este o solutie software de ultima generatie tehnologica ce se adreseaza companiilor care isi doresc sa gestioneze intr-un mod eficient stocurile, miscarile de marfa si activitatea angajatilor din cadrul depozitului.

SeniorWMS este dezvoltat pe o platforma software implementata in peste 500 de companii din intreaga lume. Tehnologia de ultima generatie si dezvoltarea permanenta a functionalitatilor sistemului permit implementarea acestuia in companii de distributie, productie, servicii sau retail, indiferent de dimensiune. De asemenea, sistemul ofera poibilitatea de a gestiona un numar nelimitat de depozite si angajati, de reguli de picking, asezare, reaprovizionare, de nivele de impachetare, de atribute logistice inteligente pentru produse etc. In plus, reorganizati rapid fluxurile de lucru din depozit pentru a va adapta cu usurinta la noi schimbari, fara dezvoltari suplimentare.

Structura modulara a SeniorWMS  permite implementarea treptata in cadrul firmei, incepand de la cateva functionalitati de baza pana la automatizarea completa a depozitelor. Puteti incepe intial cu investitie mica, pentru rezultate rapide, dar puteti investi in functionalitati suplimentare pe masura dezvoltarii afacerii.

Beneficiile sistemului:

Optimizeaza spatiul de depozitare

SeniorWMS faciliteaza asezarea marfurilor in cadrul depozitului, oferind sugestii privind locatia cea mai potrivita.

Creste productivitatea angajatilor din depozit

Activitatile din cadrul depozitului, precum receptia, livrarea, picking-ul sau primirea retururilor se pot realiza cu ajutorul dispozitivelor mobile de scanare a marfurilor.

Scade timpul de picking si de livrare

Avand la dispozitie un sistem eficient de identificare a marfurilor, companiile pot imbunatati semnificativ timpul de picking si in final vor putea livra mai rapid marfurile la clienti.

Informații despre soluție

Modalitate de licențiere:

On premises

Modalitate de accesare:

Instalare pe calculator/server

Sistem de operare:

Windows

Limba în care este disponibilă aplicația:

Română, Engleză

Accesare de pe dispozitive mobile:

Prin browser, Prin aplicație dedicată pentru Windows Mobile

Integrare cu alte sisteme:

Da, prin dezvoltare la cerere

Instruire:

Prin intermediul documentației, Curs

Suport tehnic:

În intervalul orelor lucrătoare

Public țintă

Dimensiunea companiei:

Multinationala, Companie mijlocie, Companie mare

Număr de angajați:

100-500, 11-30, 500-2000, 31-100, peste 2000

Managementul comenzilor de aprovizionare

Receptia marfurilor in depozit se face pe baza comenzilor de aprovizionare inregistrate in SeniorERP, acestea fiind comparate cu avizele de livrare primite de la furnizori. Marfurile sunt scanate cu ajutorul unui terminal mobil, iar eventualele diferente aparute intre comanda si aviz sunt inregistrate in sistem. Ulterior, este actualizata cantitatea de pe comanda, iar aceasta este trimisa catre SeniorERP pentru a putea fi emise documentele ulterioare.

Receptia si asezarea

La receptie, sistemul poate efectua si paletizarea marfii, urmata de etichetarea corespunzatoare unitatii de stoc dorite: bucata, cutie, palet etc. Depozitarea se poate face pe baza sugestiilor din sistem, care poate calcula in functie de anumite date de intrare care este modalitatea optima de asezare sau poate ramane la alegerea celui care receptioneaza marfa.

Managementul retururilor

Similar receptiei de marfuri se gestioneaza si retururile, cu diferenta ca acestea sunt legate de comenzile de client, nu de cele de aprovizionare. WMS-ul permite urmarirea trasabilitatii retururilor si identificarea facila a marfurilor in cadrul procesului de receptie. Mai mult, acestora le poate fi atasat si un motiv de retur, pentru ca ulterior sa fie luate masurile potrivite: returnare la furnizor, reexpediere la adresa corecta, inlocuire etc.

Controlul calitatii

In urma controalelor facute asupra marfurilor, gestionarii sunt autorizati sa blocheze anumite loturi, putand inregistra si motivul blocarii: carantina, neconforma, rezervata pentru inspectie etc, sau sa deblocheze loturile pentru diferite procese precum livrare sau productie.

Importul comenzilor de livrare

Comenzile primite de la clienti sunt transmise din SeniorERP in WMS. Reducerea semnificativa a implicarii personalului in acest proces duce la eliminarea greselilor de natura umana. In plus, exportul comenzilor se poate face automat, dupa inregistrarea lor in ERP sau la anumite intervale de timp prestabilite. Astfel, se evita supraaglomerarea angajatilor si se reduce timpul de livrare.

Procesarea comenzilor de livrare

SeniorWMS identifica si aloca stocul fiecarei comenzi. Metodele de alocare a stocului pot fi cele standard sau specificate de utilizator. Poate aloca marfa dintr-o locatie specifica, sau fara sa precizeze locul. O comanda de client poate fi impartita in mai multe comenzi de expeditie si pot fi generate back-orders. Totodata, sistemul este capabil sa gaseasca produse inlocuitoare sau sa identifice componentele unui kit. Pe baza unor criterii, cum ar fi localizarea sau modul de impachetare, WMS-ul poate oferi metode de optimizare a picking-ului sau a reaprovizionarii.

Picking

Picking-ul este activitatea de colectare a marfurilor din depozit. Cel care efectueaza picking-ul poarta denumirea de picker. El poate executa aceasta activitate cu ajutorul unui terminal mobil conectat la WMS sau pe baza unei liste de picking.

Impachetare, Incarcare, Livrare

Odata ce marfurile sunt impachetate, sistemul genereaza liste de impachetare sau etichete de livrare. Impachetarea se poate face in timpul sau dupa efectuarea procesului de picking. Incarcarea marfurilor se face cu ajutorul unui dispozitiv de scanare, soferii putand ulterior identifica rapid marfa pe care trebuie sa o livreze. Totodata, pot fi urmarite cu usurinta retururile si poate fi urmarita trasabilitatea marfurilor pana la client.

Inventarierea

Inainte de inceperea inventarierii, sunt generate listele de inventar. Procesul este gestionat si monitorizat de WMS, asigurandu-se acuratetea intregului proces.                 

Interesat de această aplicație?

PRODUSE asemĂnĂtoare

Cloud

5

1

Yes

1

1

WMS - WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM