Articole IT&C

Delloite anunță noua ediție a programului Deloitte Technology Fast 50

25 Mai 2017

Deloitte a dat startul la o nouă ediție a programului Deloitte Technology Fast 50, dedicat celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală.

Trend: Casele de avocatură dezvoltă și implementează aplicații software

23 Mai 2017

Potrivit unei cercetări efectuate de platforma de aplicații mobile Flipnet, aproximativ 25% dintre cele birourile de avocatură de top încep activ adopția de tehnologii inteligente, prin dezvoltarea și crearea aplicațiilor software dedicate. Este un pas important, care indică trecerea lentă de la poziția de early adopters la segment semnificativ reprezentat în industria soluțiilor informatice în ceea ce privește casele de avocatură.

Aplicațiile software cu rol în modelarea de procese: pornite de pe spatele șervețelului și continuate prin fluxuri avansate de organizare a activităților organizaționale

21 Mai 2017

Într-una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale, Dan Roam, autorul bestseller-ului Pe spatele șervețelului, a creionat, la propriu, modalități autentice prin care trasarea efectivă a activităților de lucru, a persoanelor însărcinate cu gestionarea și monitorizarea acestora, a definirii fluxurilor optime de lucru, sunt, de fapt, modalitatea de conștientizare a nevoilor și obiectivelor unei organizații.

VMware achiziționează platforma software de management a performanțelor Apteligent

17 Mai 2017

Aplicația mobilă dedicată monitorizării activităților de management Apteligent a fost achiziționată de VMWare, noua denumire a acesteia fiind Aptelingent by VMware.

Prezi achiziționează start-up-ul Infogram

17 Mai 2017

Lansat în Ungaria, Prezi este bine cunoscuta platformă dedicată prezentărilor interactive, care a atras peste 85 de milioane de utilizatori din 2009 și până în prezent, cu peste 325 de milioane de prezentări create în platformă.

Trenduri: Microsoft ia în calcul ideea de a crea ochelarii inteligenți pentru a monitoriza dieta

10 Mai 2017

Aflată în stadiul patentării, ideea are în vedere crearea unui sistem inteligent și facil de utilizat pentru a monitoriza valorile nutriționale ale alimentației de zi cu zi. Microsoft nu este, însă, prima companie care explorează subiectul și validează ideea, aceasta fiind de un real interes pentru alți giganți care au identificat oportunitățile realității augmentate.

Google Maps îți amintește unde ai parcat mașina prin aplicațiile de Android și iOS

09 Mai 2017

Dacă în acest moment Google Maps își avertizează utilizatorii de faptul că intenția de a efectua o parcare poate fi una complexă (multe manevre, lipsa spațiului etc.), de acum este disponibilă memorarea detaliilor de localizare a autoturismului. Pentru sistemul de operare Android, utilizatorii trebuie doar să apese pe punctul albastru, simbol al localizării, ca semn al marcării geografice a poziției unde a fost parcat autovehiculul. 

Metrici care definesc succesul unei aplicații pentru device-urile mobile

04 Mai 2017

Un număr cât mai mare de download-uri, cât mai puține dezinstalări și creșterea ratei de conversie pentru compania care alege să dezvolte o aplicație mobilă, acestea sunt și principalele obiective pe care le setează un astfel de proiect.

Cum ne poate afecta securitatea cibernetică - RANSOMWARE?

04 Mai 2017

Era Digitala in care traim vine cu o multime de aplicatii si functionalitati care ne imbunatatesc comunicatiiile si accesul la informatie, dar ne si expun la multe amenintari de Securitate cibernetica. Aceste amenintari de securitate cibernetica ne expun atat pe plan personal, respectiv intimitatea personala, dar si pe planul afacerii, atat prin pierderea datelor organizatiei sau prin blocarea accesului la aplicatii sau date.

Softlead – nominalizare în Forbes 30 sub 30, ediția 2017

02 Mai 2017

Inspirat de la modelul de succes internațional Forbes 30 under 30, varianta românească este un proiect care monitorizează mediul de afaceri în care sunt implicați tinerii antreprenori, lideri, oameni care ajută mediile în care excelează să obțină rezultate remarcabile, premiindu-i pe cei mai buni dintre aceștia.

Instagram Stories – 200 de milioane de utilizatori activi în fiecare zi

01 Mai 2017

Una dintre cele mai noi funcționalități Instagram, Instagram Stories, a făcut ca platforma Social Media să depășească, din punctul de vedere al utilizatorilor zilnici, Snapchat, canalul de la care a fost inspirată această funcționalitate.  

Aplicațiile de tip CRM și amortizarea investiției (ROI)

26 Aprilie 2017

Poziționată in multe cazuri doar ca o soluție software dedicată interacțiunilor dintre o companie și clienți, o astfel de solutie functioneaza optim daca asigura automatizarea si îmbunătățirea fluxurilor complete, nu doar punctual o componenta a acestui flux.

Studiu Gartner: 42% dintre ocupanții pozițiilor de tip CEO au demarat acțiuni de Digital Business Transformation

24 Aprilie 2017

Unul dintre principalele obiective ale companiilor este, cu siguranță, stabilirea strategiilor de creștere și dezvoltare a verticalelor de business. Conform studiilor Gartner, rezultatele cercetării efectuate în anul 2017 confirmă o creștere a interesului pentru acest obiectiv cu 16 procente față de anul anterior.

Factori importanți în alegerea unei platforme de e-commerce

23 Aprilie 2017

Care sunt cei mai importanți factori în alegerea unei platforme de comerț electronic? Sugestii și trenduri!

De 9 x SaaS. Principii dedicate industriei software

18 Aprilie 2017

În cele mai multe dintre analizele comparative de business, ce vizează activitatea companiilor de software comparativ cu alte industrii, primele enumerate evidențiază trenduri, curbe de sezonalitate și principii de creștere personalizate, ce nu sunt adesea întâlnite în alte situații.

[ACHIZIȚII] Gartner achiziționează CEB

10 Aprilie 2017

Compania Gartner, lider global în domeniul cercetării și al consultanței în tehnologie, anunță încheierea procedurilor de achiziție a companiei CEB Inc.

Care sunt cele mai solicitate aplicații software de care au nevoie companiile?

07 Aprilie 2017

Cu o creștere de 35% a lead-urilor față de aceeași perioadă a anului trecut, Softlead extinde portofoliul companiilor care se alătură platformei, pentru a reuși să răspundă unui număr cât mai mare de solicitări de aplicații software primite din partea companiilor din România, dar și din afara granițelor țării.

GAMING: Algoritmul care te anunță atunci când un utilizator se oprește din joc

03 Aprilie 2017

Compania de video-gaming din Japonia Silicon Studio a creat un algoritm care comunică stadiile la care se oprește din joc un utilizator și motivul pentru care a ales să nu mai continue jocul. Deși poate părea aproape imposibil, algoritmul cunoscut sub numele de Survival Ensemble are ca mod de funcționare modelele folosite în cercetarea medicală și în biologie. În mod practic, tipologia de algoritm folosește submodele, care analizează diverse scenarii bazate pe diferite date de intrare.

Google lansează un website dedicat proiectelor sale Open Source

02 Aprilie 2017

Toate proiecte de tip Open Source marca Google vor fi prezentate sub umbrela platformei https://opensource.google.com/.

Enterprise Architecture: în topul trendurilor Gartner pentru anii 2017-2018

30 Martie 2017

Orientarea către tot ceea ce înseamnă arhitectura organizațională și optimizarea acesteia este una dintre cele mai importante obiective pe care le vizează companiile în perioada următoare. Strategiile dedicate includ relațiile dintre consumatori, parteneri și colaboratori, organizații și tehnologiile folosite.

Softlead: Recrutăm Developeri și PR Manager

27 Martie 2017

Pasionat(ă) de tehnologie, de start-up-uri, dar mai ales de aplicații software și de sisteme inteligente, dar și de proiecte speciale (RegattaIT), te așteptăm în echipa Softlead. 

Oracle se orientează tot mai mult către companiile mici și mijlocii

26 Martie 2017

O dată cu evoluția și creșterea serviciilor de cloud computing, Oracle țintește companiile mici și mijlocii pentru a beneficia de sistemele sale de tip ERP și a suitei de aplicații de tip Software as a Service, pentru a crește cota de piață.

11 milioane de dolari: Aplicația de management a resurselor financiare personale atrage o nouă rundă de investiții

26 Martie 2017

În mai puțin de 1 an, aplicația cu rol în gestionarea finanțelor proprii, Clarity Money anunță cea de-a doua rundă de investiții accesată, însumând 14.5 milioane de dolari din partea: Bessemer Venture Partners, Soros Capital, RRE Ventures ți Maveron Ventures.

Negative churn – una dintre metricile relevante ale soluțiilor de tip SaaS

21 Martie 2017

Achiziția unui client valid, retenția și creșterea bazei de date de clienți activi (plătitori) sunt principalele obiective ale companiilor producătoare sau cu rol de reseller în contextul aplicațiilor Software as a Service.

Google lansează Family Link - aplicația Andoid care monitorizează activitatea copiilor

19 Martie 2017

Google anunță oficial un instrument de monitorizare a activității copiilor cu vârste sub 13 ani, cu ajutorul căruia va reuși o mărire a bazelor de date.  Aplicația Family Link este disponibilă pe device-urile cu sisteme de operare Android, fiind posibilă de acum autentificarea cu un cont de Gmail a utilizatorilor cu vârste mici.

Cum marketez o aplicație software sau un serviciu de cloud computing?

19 Martie 2017

Există instrumente software care să faciliteze și să automatizeze acțiunile de marketing ale unei companii. Dar aceste aplicații sau servicii de cloud computing au, la rândul lor, nevoie de o serie de strategii care să le aducă în atenția publicurilor vizate și să le transforme din simple produse, în puncte de interes și apoi în achiziții.

SAP și Apple își consolidează colaborarea prin lansarea SAP Cloud Platform SDK pentru iOS

16 Martie 2017

 SAP - liderul de piață în industria software la nivel global aduce parteneriatul cu gigantul Apple la un nou nivel, prin lansarea unui SDK pentru iOS, ce să le permită programatorilor să integreze datele SAP în crearea unor aplicații native pentru dispozitive precum iPhone sau iPad.

SAP – în topul vendorilor ERP

14 Martie 2017

Compania Panorama Consulting desemnează SAP ca fiind în topul companiilor cu cele mai mari vânzări de soluții ERP, fiind urmată de Oracle și de Microsoft Dynamics. Panorama Consulting nu este asociată niciunei companii care implementează soluții software, așadar statisticile publicate sunt absolut obiective, bazându-se pe date colectate din partea a 470 de organizații care au ales soluții a unuia dintre cei 3 producători menționați.

Statistici Gartner : în 2016, veniturile din servicii de găzduire au scăzut cu 2,7%, iar livările au crescut cu 0,1%

10 Martie 2017

Doar în al patrulea trimestru al anului 2016, veniturile din servicii de găzduire la nivel global au scăzut cu 1.9% față de aceeași perioadă a anului precedent, scăderile manifestându-se și în cazul livrărilor acestora, cu 0.6%. În conformitate cu statisticile publicate de către liderul în cercetare tehnologică Gartner Inc., în anul 2016, livrările globale în cadrul serverelor au crescut cu 0,1%, dar veniturile acestora s-au micșorat cu 2.7%.