Articole IT&C

Softlead: Recrutăm Developeri și PR Manager

27 Martie 2017

Pasionat(ă) de tehnologie, de start-up-uri, dar mai ales de aplicații software și de sisteme inteligente, dar și de proiecte speciale (RegattaIT), te așteptăm în echipa Softlead. 

Oracle se orientează tot mai mult către companiile mici și mijlocii

26 Martie 2017

O dată cu evoluția și creșterea serviciilor de cloud computing, Oracle țintește companiile mici și mijlocii pentru a beneficia de sistemele sale de tip ERP și a suitei de aplicații de tip Software as a Service, pentru a crește cota de piață.

11 milioane de dolari: Aplicația de management a resurselor financiare personale atrage o nouă rundă de investiții

26 Martie 2017

În mai puțin de 1 an, aplicația cu rol în gestionarea finanțelor proprii, Clarity Money anunță cea de-a doua rundă de investiții accesată, însumând 14.5 milioane de dolari din partea: Bessemer Venture Partners, Soros Capital, RRE Ventures ți Maveron Ventures.

Negative churn – una dintre metricile relevante ale soluțiilor de tip SaaS

21 Martie 2017

Achiziția unui client valid, retenția și creșterea bazei de date de clienți activi (plătitori) sunt principalele obiective ale companiilor producătoare sau cu rol de reseller în contextul aplicațiilor Software as a Service.

Google lansează Family Link - aplicația Andoid care monitorizează activitatea copiilor

19 Martie 2017

Google anunță oficial un instrument de monitorizare a activității copiilor cu vârste sub 13 ani, cu ajutorul căruia va reuși o mărire a bazelor de date.  Aplicația Family Link este disponibilă pe device-urile cu sisteme de operare Android, fiind posibilă de acum autentificarea cu un cont de Gmail a utilizatorilor cu vârste mici.

Cum marketez o aplicație software sau un serviciu de cloud computing?

19 Martie 2017

Există instrumente software care să faciliteze și să automatizeze acțiunile de marketing ale unei companii. Dar aceste aplicații sau servicii de cloud computing au, la rândul lor, nevoie de o serie de strategii care să le aducă în atenția publicurilor vizate și să le transforme din simple produse, în puncte de interes și apoi în achiziții.

SAP și Apple își consolidează colaborarea prin lansarea SAP Cloud Platform SDK pentru iOS

16 Martie 2017

 SAP - liderul de piață în industria software la nivel global aduce parteneriatul cu gigantul Apple la un nou nivel, prin lansarea unui SDK pentru iOS, ce să le permită programatorilor să integreze datele SAP în crearea unor aplicații native pentru dispozitive precum iPhone sau iPad.

SAP – în topul vendorilor ERP

14 Martie 2017

Compania Panorama Consulting desemnează SAP ca fiind în topul companiilor cu cele mai mari vânzări de soluții ERP, fiind urmată de Oracle și de Microsoft Dynamics. Panorama Consulting nu este asociată niciunei companii care implementează soluții software, așadar statisticile publicate sunt absolut obiective, bazându-se pe date colectate din partea a 470 de organizații care au ales soluții a unuia dintre cei 3 producători menționați.

Statistici Gartner : în 2016, veniturile din servicii de găzduire au scăzut cu 2,7%, iar livările au crescut cu 0,1%

10 Martie 2017

Doar în al patrulea trimestru al anului 2016, veniturile din servicii de găzduire la nivel global au scăzut cu 1.9% față de aceeași perioadă a anului precedent, scăderile manifestându-se și în cazul livrărilor acestora, cu 0.6%. În conformitate cu statisticile publicate de către liderul în cercetare tehnologică Gartner Inc., în anul 2016, livrările globale în cadrul serverelor au crescut cu 0,1%, dar veniturile acestora s-au micșorat cu 2.7%.  

Brainspotting publică cel mai nou studiu al salariilor din IT&C pentru România

03 Martie 2017

În România există, în mod estimativ, aproximativ 110.000 de profesioniști în domeniul IT&C, în comparație cu Polonia -100.000, Ucraina – 90.000, Belarus – 36.000, Bulgaria – 25.000 și Ungaria – 16.824.

Softlead Updated 27.02 - 05.03

27 Februarie 2017

Pentru că apetitul pentru consumul de media TV este încă unul crescut, YouTube lansează oficial YouTube TV, un streaming pentru canale din cele mai cunoscute domenii, de la sport la știri/generaliste, regionale sau internaționale: ABC, CBS, FOX, NBC, ESPN.

Cum răspund tool-urile software activităților din Social Media?

22 Februarie 2017

Potrivit unui raport generat de către HubSpot – instrument Social Media, cu rol în convertirea lead-urilor generate prin canale dedicate, peste 74% dintre marketeri susțin că în topul priorităților pentru anul 2017 se află generarea de lead-uri. Posibilitatea (re)targetării, distribuția rapidă și facilă a conținutului, instantaneitatea răspunsurilor la diferite probleme sau întrebări din partea utilizatorilor și oportunitățile multiple de creștere a engagement-ului față de aceștia fac din rețelele sociale un mijloc eficient pentru generarea oportunităților de vânzare, indiferent de mărimea companiei. În acest context, alegerea și identificarea corectă a unor soluții pentru un Social Media Marketing automatizat, rapid și eficient, sunt nevoi evidente.

Softlead Updated 20-26 Februarie

22 Februarie 2017

Pentru a fi mereu la curent cu cele mai importante achiziții, lansări și noutăți ce vizează tehnologia și, în special, aplicațiile software, Softlead te invită să urmărești zona Softlead Updated.

Previziuni Gartner: până în 2017, domeniul dedicat aplicațiilor software de analiză și business intelligence va ajunge la 18.3 miliarde de dolari

20 Februarie 2017

Conform Gartner Inc., soluțiile software de analiză și de BI (Business Intelligence) se bucură de un volum din ce în ce mai mare de achiziții, așteptându-se ca veniturile globale ale pieței să ajungă până la sfârșitul anului 2017 la 18.3 miliarde de dolari, cu 7.3% mai mult decât în 2016.

Companie de securitate? Ține totul sub control printr-o aplicație software!

18 Februarie 2017

De la pază umană, transport valori, furnizare a unor sisteme de supraveghere video, la monitorizare și intervenție cu patrule mobile, o companie de securitate trebuie să răspundă întotdeauna rapid și eficient, pentru siguranța clienților săi.

Softlead Updated 13 - 19 februarie

13 Februarie 2017

Google Maps continuă seria de noutăți prin introducerea unei funcționalități ce să le permită utilizatorilor de Android și iOS să creeze liste cu locurile preferate, pe care să le salveze și sa le distribuie prietenilor.

Previziuni Gartner: în 2017, vor fi fabricate aproape 3 miliarde de drone personale și comerciale

11 Februarie 2017

Producția de drone, în scop personal sau comercial, este unul dintre trendurile momentului, al cărui profit va crește, în 2017, cu 34% și va ajunge la mai mult de 6 miliarde de dolari. Conform Gartner Inc. – lider de piață în cercetarea tehnologică, acest segment va atinge pragul de 11.2 miliarde de dolari până în 2020. La nivelul industriei software, atenția trebuie îndreptată în special către dronele dedicate livrărilor, care, pentru a-și crește cota de piață, se vor axa pe nișa aplicațiilor de tip B2B dedicate, în particular, activităților interne dintr-o companie.

Cum folosim aplicațiile de tip CRM în marketing-ul B2B?

08 Februarie 2017

Cele mai multe dintre obiectivele marketerilor includ, în 95% din cazuri – accesul la date existente despre client, în 80% - limitari ale tehnologiilor curente, iar în 60% din cazuri – lipsa colectării datelor corecte.

Softlead Updated 6 - 12 februarie

06 Februarie 2017

Google Maps a primit o nouă actualizare, care permite utilizatorilor să găsească mai rapid informațiile de care au nevoie.

Softlead Updated 30 ianuarie – 5 februarie

30 Ianuarie 2017

Tehnologia VR a fost folosită până acum cu precădere în gaming, dar sunt cazuri în care oameni talentaţi au extins utilitatea ei și către alte domenii, un exemplu în aces sens fiind „Pearl” - primul scurtmetraj VR care a fost nominalizat la Oscar.

Studiu Gartner despre comportamentul utilizatorilor față de aplicațiile mobile: cheltuielile pentru tranzacțiile in-app sunt într-o creștere continuă

30 Ianuarie 2017

Costurile pentru tranzacțiile din interiorul unei aplicații mobile sunt într-o continuă creștere, cu 26% mai mult decât în 2016, față de creșterea cu doar 4% pentru descărcarea unor aplicații plătite. – susține Stéphanie Baghdassarian, Director de Cercetare în cadrul companiei Gartner.

De la SaaS la IoT, într-un singur pas

28 Ianuarie 2017

Apetitul pentru aplicațiile software este, cu siguranță, în continuă creștere. Există tipologii de sisteme derivate care se lansează pe piață, cele considerate tradiționale se reinventează, altele devin tot mai nișate și specializate, iar multe dintre ele se transformă din giganți tehnologici în start-up-uri, prin integrarea unor noi funcționalități, module sau conectare la sisteme hardware pentru a da naștere unor extensii inteligente.

Softlead Updated 23-29 ianuarie

24 Ianuarie 2017

Pentru a fi mereu la curent cu cele mai importante achiziții, lansări și noutăți ce vizează tehnologia și, în special, aplicațiile software, Softlead te invită să urmărești zona Softlead Updated.

Previziuni Gartner: până în 2020, 20% dintre organizații vor utiliza smartphone-urile în locul cardurilor de acces tradiționale

24 Ianuarie 2017

Un procent semnificativ din totalul companiilor folosește tehnologii fizice de acces, acestea fiind sisteme închise, particularizate pe organizație și cu abilități limitate de integrare la infrastructura IT.”– susține David Anthony Mahdi, director de cercetare în cadrul liderului pentru trend-urile tehnologice - Gartner, Inc

Restaurant sau cafenea? Adaugă în meniul tau și o aplicație software!

21 Ianuarie 2017

1 din top 5 secrete ale restaurantelor de succes, îl reprezintă calitatea servirii. Asigurarea constantă a disponibilității preparatelor, datorate monitorizării pro-active a stocurilor, înregistrarea rapidă a comenzilor, precum și transparență asupra statusului preparării  sau timpului real de servire, sunt printre principalele motive care îi fac pe clienți fericiți și pot plasa localul pe lista preferințelor acestora. O modalitate rapidă și eficientă de realizare a tuturor acestor cerințe? Aplicațiile software!

Aplicații Software pentru centre comerciale/Mall-uri

21 Ianuarie 2017

Conform studiului GfK – Puterea de cumpărare în Europa 2016, venitul înregistrat de România reprezintă aproximativ o treime din media europeană. 2016 a fost anul consumului (cu o creștere de 12% a puterii nominale de cumpărare, față de 2015), românii lăsând cea mai mare parte a veniturilor proprii în supermarket-uri și mall-uri.

Softlead Updated

18 Ianuarie 2017

Pentru a fi mereu la curent cu cele mai importante achiziții, lansări și noutăți ce vizează tehnologia și, în special, aplicațiile software, Softlead te invită să urmărești zona Softlead Updated.

Fii în formă în gestionarea sălii tale de fitness

17 Ianuarie 2017

Peste 90% dintre români consideră că există o relaţie pozitivă între practicarea sportului şi starea de sănătate. Ca o consecință a timpului limitat, din ce în ce mai multe persoane aleg să se mențină în formă mergând la o sală de fitness, unde se pot organiza în funcție de programul propriu.

Ești în competiție pe piața imobiliară? Ai nevoie de o soluție software!

17 Ianuarie 2017

În ultimii 4 ani, interesul pentru achiziția de apartamente a avut, conform Capital.ro, o rată de creștere de 3 ori mai mare, în toate marile orașe ale țării. Menținerea și poziționarea față de numărul mare de agenții imobiliare existente pe piață se poate face prin intermediul unui management eficient al resurselor (materiale, financiare, umane) și al datelor despre posibilii clienți. Aplicațiile software pentru industria imobiliară contribuie la gestionarea optimă a tuturor activităților pe care le implică procesul de vânzare-cumpărare, de la administrarea imobilelor și agenților, la crearea ofertelor și suport post- achiziție.

Top 10 țări cu cele mai mari salarii pentru zona IT, la nivel global

16 Ianuarie 2017

Economia digitală continuă să evolueze foarte repede, motiv pentru care companiile decid să își crească rata de recrutări pentru profesioniști în domeniu. 25% din industria la nivel global, este ocupată de sectorul IT. Într-un climat competițional puternic, este necesară jonglarea eficientă cu unul dintre cei mai importanți factori atât din perspectiva angajatorului, cât și din perspectiva unui angajat cu un nivel mediu de competențe: salariul.