Noutăți IT&C

EY M&A Barometer: Cea mai valoroasă tranzacție din Europa Centrală și de Sud-Est în 2016 – activele SABMiller

29 Martie 2017

Piața de M&A din România a înregistrat în 2016 o scădere ușoară de 3% comparativ cu 2015, valoarea totală a acesteia fiind estimată la 3,54 miliarde USD. Numărul tranzacțiilor a scăzut și el, de la 123 în 2015, la 113 anul trecut. Doar trei țări din regiunea CSE au înregistrat în 2016 o creștere a numărului de tranzacții: Cehia, Croația și Grecia, se arată în barometrul EY privind fuziunile și achizițiile din Europa Centrală și de Sud-Est (CSE) – M&A Barometer.

Tranzacţie de peste 600 mil. dolari pe piaţa serviciilor IT: CA Technologies achiziționează Veracode

29 Martie 2017

CA Technologies (NASDAQ: CA) anunță preluarea companiei americane Veracode, specializată în securitatatea aplicaţiilor. În urma tranzacției, care se ridică la  600 mil. dolari, CA Technologies devine lider pe piața soluțiilor și serviciilor pentru securizarea dezvoltării aplicațiilor software și a operațiunilor IT.

Ultimele tendințe din lumea comerțului electronic

29 Martie 2017

Magazine online care își vor personaliza platformele și care vor implementa soluții inteligente vor avea de câștigat în 2017. În acest an, accentul se pune pe originalitate și îndrăzneală, în ceea ce privește conturarea unei experiențe cât mai inedite pentru utilizatori.

Schimbările legislative frecvente și dificultatea de a găsi forța de muncă adecvată sunt principalele motive pentru care companiile multinaționale, cu operațiuni în România, decid să externalizeze

29 Martie 2017

Pentru 67% dintre managerii financiari, schimbările frecvente de legislație reprezintă o provocare în mediul de afaceri din România. Lipsa talentelor, indicată de către 81% dintre managerii de resurse umane din industrii, servicii și comerț este unul dintre principalele motive pentru care companiile aleg să externalizeze.

Aveți Data Protection Officer (DPO) în companie? Este persoana desemnată pregătită pentru noua funcție?

29 Martie 2017

Noul regulament denumit General Data Protection Regulation (GDPR) înlocuiește Data Protection Directive 95/46/ec, începând din data de 25 mai 2018. GDPR se aplică în fiecare stat membru și va duce la un grad mai mare de armonizare a protecției datelor între țările din Uniunea Europeană. 

Intrarom prezinta portofoliul sau Smart City la Mobile Innovation Conference

29 Martie 2017

Intrarom, subsidiara din Romania a Intracom Telecom, furnizor mondial de sisteme și soluții de telecomunicații, a participat la a 7-a editie a Mobile Innovation Conference, un eveniment post-MWC Barcelona 2017,ce a avut loc in data de 28 martie la București. Evenimentul, organizat de publicația Comunicații Mobile, a supus atentiei inovațiile prezentate la Mobile World Congress (MWC) 2017 în domenii precum Internet of Things (IoT) și retelele 5G.

Părintele PHP, unul dintre liderii mondiali în inovare, vine la Bucharest Technology Week

28 Martie 2017

Rasmus Lerdorf, omul care a inventat PHP (PHP: Hypertext Preprocessor), este unul dintre printre primii speakeri străini confirmați la summit-urile de business din cadrul Bucharest Technology Week (22-28 mai).

TeCOMM: „Românilor nu le este frică să plătească cu cardul online. Ei o fac constant către companiile în care au încredere și care le impun acest lucru”

28 Martie 2017

Plățile digitale au crescut în 2016 cu 75%, cumulând până la 7 milioane de tranzacții online (dekstop și mobile), conform Netopia MobilPay, iar valoarea tranzacțiilor online a crescut cu aproximativ 40% față de 2015.

CENIT, precursor al Industriei 4.0, mizează pe o creștere a afacerilor în România la nivelul acestui an

28 Martie 2017

CENIT România, producător și integrator de soluții software pentru optimizarea proceselor operaționale din industria prelucrătoare, își asumă rolul de partener  inovativ în demersul companiilor de digitalizare a producției și trecerea la Industria 4.0. Adrian Alexe, Sales Manager este responsabil pentru conceperea şi implementarea strategiei de vânzări a companiei și coordonarea echipei de vânzări în România.

Softlead: Recrutăm Developeri și PR Manager

27 Martie 2017

Pasionat(ă) de tehnologie, de start-up-uri, dar mai ales de aplicații software și de sisteme inteligente, dar și de proiecte speciale (RegattaIT), te așteptăm în echipa Softlead. 

Excelian, organizația de servicii financiare a Luxoft, își consolidează prezența în zona Asia-Pacific și achiziționează compania derivIT

27 Martie 2017

Luxoft Holding, Inc (NYSE:LXFT), unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, anunță încheierea unui acord de cumpărare de acțiuni pentru achiziția derivIT, un furnizor de consultanță în servicii tehnologice financiare, cu sediul în Singapore. Tranzacția va fi finalizată în următoarele săptămâni, odată cu primirea aprobării de la Banca de Rezerve din India și îndeplinirea condițiilor precedente uzuale de finalizare a tranzacției.

Oracle se orientează tot mai mult către companiile mici și mijlocii

26 Martie 2017

O dată cu evoluția și creșterea serviciilor de cloud computing, Oracle țintește companiile mici și mijlocii pentru a beneficia de sistemele sale de tip ERP și a suitei de aplicații de tip Software as a Service, pentru a crește cota de piață.

11 milioane de dolari: Aplicația de management a resurselor financiare personale atrage o nouă rundă de investiții

26 Martie 2017

În mai puțin de 1 an, aplicația cu rol în gestionarea finanțelor proprii, Clarity Money anunță cea de-a doua rundă de investiții accesată, însumând 14.5 milioane de dolari din partea: Bessemer Venture Partners, Soros Capital, RRE Ventures ți Maveron Ventures.

We Love Digital Forum

25 Martie 2017

În 4-5 aprilie la hotel World Trade Center, va avea loc, sub umbrela profit.ro  o noua ediție WeLoveDigital.forum un eveniment în care companii inovatoare în  tehnologie, antreprenori, profesioniști în  online, advertiseri, mass-media se întâlnesc pentru a explora tendințele care vor guverna industria digitală în următorii ani.      

Care sunt costurile să-ți deschizi un magazin online

24 Martie 2017

nternetul oferă o serie mare de posibilități de dezvoltare pentru foarte multe idei de afaceri, iar un magazin online poate fi o variantă foarte bună. În acest caz, pentru orice antreprenor la început de drum, informațiile despre cât va costa investiția sunt extrem de importante. Prețurile variază în funcție de specificațiile magazinului, de funcționalitățile pe care le oferă, dar și de agenția de programare și dezvoltare care îl realizează.

Kaspersky Industrial CyberSecurity for Energy asigură o protecție mai bună pentru infrastructura critică

23 Martie 2017

Kaspersky Lab a anunțat disponibilitatea Kaspersky Industrial CyberSecurity for Energy, un pachet complex pentru companiile din domeniul energiei, bazat pe gama Kaspersky Lab pentru protecția infrastructurii industriale. 

Innovate your future @ Ixia – program academic complet pentru studenții pasionați de securitate, programare și dezvoltare software

22 Martie 2017

Programul academic Innovate your future @ Ixia oferă studenților cu profil tehnic stagii de internship plătite, școli de vară sau concursuri pentru lucrările de diplomă.

Românii, tot mai pragmatici atunci când vine vorba de cumpărături. Ce îi motivează să vândă și să cumpere pe site-urile de anunțuri

22 Martie 2017

Românii sunt din ce în ce mai deschiși spre a vinde și cumpăra bunurile și serviciile oferite de alți utilizatori, conform unei cercetări realizate de OLX în colaborare cu agenția D&D Research.

TeCOMM 2017: Extinderea magazinelor online la nivel internațional

22 Martie 2017

Proprietarii de afaceri din Europa îşi îndreaptă tot mai mult atenţia spre mediul online. În acest fel companiile îşi eficientizează procesele, reduc costurile şi îi mobilizează mai bine pe clienţi. România se află la acest capitol la coada clasamentului în Europa, lângă ţări precum Bulgaria sau Polonia, conform statisticilor oferite de Comisia Europeană.

Softiștii români cuceresc din nou medalia de AUR la World Summit Awards, cea mai importantă competiție mondială a profesioniștilor IT

21 Martie 2017

Câștigând pentru a treia oară World Summit Awards, competiție desfăurată sub egida ONU, SIVECO reușește un record unic în istoria competiției și pune România în topul elitei mondiale în inovație digitală

Competiția națională de robotică pentru liceeni, BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, are loc între 25 și 26 martie la Sala Polivalentă din București

21 Martie 2017

 800 de elevi din 33 de orașe se vor întrece pentru două zile în cea mai amplă competiție de robotică organizată în România.

Negative churn – una dintre metricile relevante ale soluțiilor de tip SaaS

21 Martie 2017

Achiziția unui client valid, retenția și creșterea bazei de date de clienți activi (plătitori) sunt principalele obiective ale companiilor producătoare sau cu rol de reseller în contextul aplicațiilor Software as a Service.

Google lansează Family Link - aplicația Andoid care monitorizează activitatea copiilor

19 Martie 2017

Google anunță oficial un instrument de monitorizare a activității copiilor cu vârste sub 13 ani, cu ajutorul căruia va reuși o mărire a bazelor de date.  Aplicația Family Link este disponibilă pe device-urile cu sisteme de operare Android, fiind posibilă de acum autentificarea cu un cont de Gmail a utilizatorilor cu vârste mici.

În 2016, High-Tech Systems and Software a avut o cifră de afaceri de peste 10 milioane euro

19 Martie 2017

High-Tech Systems & Software (HTSS), producător și integrator de soluții software și hardware pentru business, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, cu 3 milioane de euro mai mult decât în 2015 și cu un profit net mai mare cu 50% față de anul precedent.

Cum marketez o aplicație software sau un serviciu de cloud computing?

19 Martie 2017

Există instrumente software care să faciliteze și să automatizeze acțiunile de marketing ale unei companii. Dar aceste aplicații sau servicii de cloud computing au, la rândul lor, nevoie de o serie de strategii care să le aducă în atenția publicurilor vizate și să le transforme din simple produse, în puncte de interes și apoi în achiziții.

Noul GDPR si solutiile propuse de mediul privat pentru respectarea acestuia

18 Martie 2017

Importanta si efectele noului Regulament General privind Protectia Datelor (GDPR) au fost discutate ieri in cadrul conferintei "Noua ordine europeana pentru PROTECTIA DATELOR PERSONALE", organizata de Concord Communication - Agentie de PR & Events, la Bucuresti. Evenimentul a reprezentat o platforma de dialog intre autoritatile statului si mediul privat, iar participantii au aflat noile reglementari in domeniu, dar si solutii practice de implementare.

NETOPIA mobilPay: Plățile digitale au crescut cu 75% în 2016, până la peste 7 milioane de tranzacții online şi mobile

16 Martie 2017

NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, a intermediat în 2016 peste 7 milioane de tranzacții electronice, din care 4,2 milioane online, respectiv 3 milioane prin sms-uri. Compania a înregistrat, astfel, o creștere cu 75% comparativ cu 2015, când intermediase un total de 4 milioane de plăţi online şi mobile.

Microsoft Teams, cel mai nou spațiu de lucru virtual bazat pe chat, disponibil la nivel global pentru clienții Office 365

16 Martie 2017

Microsoft Corp. a anunţat astăzi disponibilitatea globală a Microsoft Teams, noul spațiu de lucru virtual bazat pe chat din Office 365. Noul instrument dedicat colaborării este disponibil acum companiilor ce folosesc suita Office 365 în 19 limbi și 181 de țări.

Un studiu realizat de Kaspersky Lab arată că administrarea defectuoasă a dispozitivelor și a aplicațiilor conduce la “dezordine” în mediul digital

16 Martie 2017

Dezordinea digitală este în creștere din cauza utilizării tot mai frecvente a aplicațiilor și a îmbunătățirii capacității de stocare a dispozitivelor. Slaba mentenanță a acestor aplicații lasă, însă, dispozitivele vulnerabile în fața amenințărilor de securitate. Un nou raport realizat de Kaspersky Lab indică nivelul dezordinii digitale printre utilizatorii de Internet din toată lumea.

SAP și Apple își consolidează colaborarea prin lansarea SAP Cloud Platform SDK pentru iOS

16 Martie 2017

 SAP - liderul de piață în industria software la nivel global aduce parteneriatul cu gigantul Apple la un nou nivel, prin lansarea unui SDK pentru iOS, ce să le permită programatorilor să integreze datele SAP în crearea unor aplicații native pentru dispozitive precum iPhone sau iPad.