Noutăți IT&C

Ideile românești care vor schimba lumea de mâine au fost puse în practică la Linux Embedded Challenge 2017. 15 au rămas în finala din 29 iunie

28 Iunie 2017

Oamenii își vor schimba cât de curând felul în care studiază muzica sau își prepară cocktailurile, agricultorii își vor putea hrăni legumele și fructele din sere când se află în altă localitate, iar polițiștii rutieri și primăriile vor avea soluția să scurteze timpul pe care mașinile autonome îl vor petrece în trafic.

Blugento atrage o primă investiție de 120.000 euro după doar un an de activitate

28 Iunie 2017

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de ecommerce bazate pe platforma Magento, a atras o investiţie strategică în valoare de 120.000 de euro din partea a trei antreprenori români.

10 ani de soft SIVECO pentru APIA

28 Iunie 2017

Peste 17 miliarde de euro distribuiți către peste 2 milioane de fermieri, în perioada 2007-2017

CA Technologies ofera solutii pentru PSD2 pentru a ajuta la accelerarea procesului de open banking

28 Iunie 2017

O abordare interactiva unificata reduce riscurile si costurile pentru furnizorii de servicii de plata cu capacitatea de a crea rapid solutii financiare noi.

Declaratia Kaspersky Lab pe tema atacurilor ransomware din 27 iunie

27 Iunie 2017

Analistii Kaspersky Lab investigheaza un nou val de atacuri ransomware care vizeaza organizatii din toata lumea. Rezultatele noastre preliminare sugereaza ca nu este vorba de Petya, asa cum s-a spus, ci de un ransomware care nu a mai fost intalnit pana acum. Chiar daca sunt cateva asemanari cu Petya, are o functionalitate complet diferita. Am denumit acest ransomware ExPetr. . 

Vodafone România a lansat Future Chatbot, instrument online care permite interacțiunea în timp real cu utilizatorii

27 Iunie 2017

Cu ocazia aniversării a 20 de ani, Vodafone România a lansat Future Chatbot, un instrument online interactiv prin intermediul căruia utilizatorii Facebook Messenger pot afla informații inedite din diverse domenii de interes. Future Chatbot răspunde în timp real întrebărilor privind evoluția din ultimii 20 de ani a comunicațiilor, dar și curiozităților privind meseriile viitorului.

Mediul de afaceri are soluții inteligente pentru agricultură, mediu, energie și orașe care să corespundă noilor nevoi urbane, dar vrea să i se ofere posibilitatea de a le pune în practică

27 Iunie 2017

Cel mai nou cluster pe piața de soluții inteligente - Start Inovare București -  își propune să demareze proiecte bazate pe inovare împreună cu mediul privat, dar şi cu sectorul public, în vederea eficientizării proceselor de implementare a proiectelor  de Smart City, Smart Agriculture, Smart Energy și Smart Environment.

DeviceHub.net câștigă faza 1 a proiectului în cadrul programului Orizont 2020 și urmează cursa pentru finanțare de 2,5 milioane Euro

27 Iunie 2017

Device-Hub.net, jucător regional pe piața IoT (Internet of Things) a accesat prima fază a proiectului în cadrul apelului Orizont 2020, cel mai mare program de finanțare pentru cercetare și inovare din cadrul Uniunii Europene, oferind grant-uri proiectelor înaintate de IMM-uri din țările comunitare și partenere. Start-up-ul va primi 50.000 euro pentru pregătirea documentației și dezvoltare de produs pentru faza a doua, unde vor concura pentru o finanțare de până la 2,5 milioane euro.

Speakeri de top, inovație și tehnologie la superlativ în timpul celei de-a 4-a ediții Techsylvania

27 Iunie 2017

În perioada 17 - 20 iunie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a avut loc cea de-a 4-a ediție Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație din Europa de Est.  

Entersoft lansează o soluție de gestiune a depozitelor, Entersoft WMS

27 Iunie 2017

Entersoft anunță lansarea unei soluții dedicate gestionării depozitelor, Entersoft Warehouse Management System (WMS), ca parte a unui plan de investiţii de 5 milioane de euro, anunţat în urmă cu trei ani. Un sistem de gestiune a depozitului permite administarea tuturor resurselor, de la spaţiu, până la echipamente, activități, forţă de muncă şi fluxuri de lucru. Piaţa europeană WMS se ridică la peste 500 de milioane de euro (conform Transparency Marketresearch) şi va înregistra o creştere anuală constantă de cca 18% până în 2020.

Sandline – compania românească de Cybersecurity selectată în cadrul celui mai important eveniment dedicat atragerii investițiilor din Statele Unite ale Americii

27 Iunie 2017

Beneficiind de susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, prin Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, Atasatul comercial al ambasadei SUA in Romania, Joshua Burke si al Specialistului Comercial al Ambasadei, Monica Eremia, cele mai reprezentative companii din România ce doresc dezvoltarea afacerilor si in SUA au fost prezente în perioada 18-20 iunie în Washington DC, în cadrul SelectUSA Investment Summit.

E oficial! Când va avea loc TeCOMM Cluj 2017 și care sunt noutățile ediției?

27 Iunie 2017

TeCOMM eCommerce Conference&Expo, evenimentul premium de eCommerce din România, lansează astăzi oficial cea de-a 11-a ediție ce va avea loc la Cluj-Napoca între 24-25 octombrie. Peste 2000 de profesioniști în eCommerce au participat până în prezent la evenimentul de referință din industria comerțului electronic, atât pe piața din România, cât și la nivelul Europei de Est.

Peste un milion de noi utilizatori de internet mobil pe zi, până în 2022

27 Iunie 2017

Conform celui mai recent studiu Mobility Report al său, Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă și continuă a conectivității mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va crește, până în 2022, de opt ori față de nivelul actual.

Au inceput inscrierile la JSCamp, cel mai mare eveniment de JavaScript din Romania!

26 Iunie 2017

JSCamp Romania, eveniment dedicat web developerilor locali si internationali, are loc anul acesta pe 19 septembrie la Radisson Blu Hotel. Aflat la cea de-a patra editie, evenimentul reuneste specialisti internationali recunoscuti in domeniul JavaScript care vor sustine prezentari practice despre cele mai noi tendinte din acest domeniu

Dezvoltă mai rapid un business IoT în Europa cu programul WARP NB-IoT

25 Iunie 2017

hub:raum (incubatorul de start-up-uri al Deutsche Telekom) vrea să ducă comunicarea cu “lucrurile” la un alt nivel.

Inovare în domeniul kinetoterapiei și fitness-ului prin soluțiile propuse de Power Net Consulting

23 Iunie 2017

Conform previziunilor CCS Insight, piața echipamentelor inteligente de tipul ”smart wearables” va adopta noi soluţii de virtualizare şi va ajunge în  trei ani la o valoare de 34 mld.  dolari, ceea ce reprezintă 411 de milioane de unități care se vor livra în anul 2020. Pentru 2017, segmentul format din echipamente ”wrist-based” va domina numeric această piață, deținând 50% din cele 60 de milioane de unități destinate livrării.

Maguay lansează o nouă promoție destinată profesioniștilor

22 Iunie 2017

Maguay, cel mai important producător român de servere și stații de lucru anunță o nouă promoție la stațiile de lucru bazate pe soluțiile profesionale cu NVIDIA Quadro, destinate cercetării, proiectării asistate pe calculator și creației de conținut digital (aplicații CGI și DCC).

GameDev Academy, prima scoala informala de dezvoltare de jocuri din Romania, da startul inscrierilor in aceasta vara

22 Iunie 2017

GameDev Academy, singurul centru din Romania care ofera educatie informala de dezvoltare de jocuri video, debuteaza in luna iulie cu primele cursuri. Astfel, cei care sunt pasionati de jocuri video si doresc sa isi construiasca o cariera in domeniu pot invata de la trainerii academiei care sunt primii pasi catre a-si realiza visul. Mai mult, acestia pot chiar urma un program de internship la unul dintre studiourile partenere ale academiei.

Românii fac cumpărături de pe site-urile de modă și de șase ori pe lună

22 Iunie 2017

Conform unei cercetări realizate de Answear.ro și iSense Solutions, 93% dintre cumpărătorii online achiziționează articole vestimentare cel puțin o dată pe lună. Dintre aceștia, adevărații pasionați de modă ajung să comande chiar și de șase ori în 30 de zile.

TotalSoft o numește pe Dania Șelaru în funcția de EAS Executive Director

22 Iunie 2017

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți producători de software din România și parte a companiei inovatoare Logo Yazılım A.Ş (Logo), anunță numirea Daniei Șelaru în funcția de Executive Director pentru dezvoltarea vânzărilor și livrarea soluțiilor EAS (Enterprise Application Software). În noul rol, aceasta va coordona o echipă de peste 200 de oameni și va fi responsabilă de promovarea produselor business ale TotalSoft în România.

NEWTON aduce inovație și tehnologie în școlile speciale

22 Iunie 2017

Elevii de la școlile speciale pentru deficienți de auz vor învăța fizică și chimie folosind tehnologia 3D, Augmented Reality și Virtual Reality. Conținutul a fost dezvoltat de SIVECO România, în cadrul proiectului european NEWTON

Brainspotting publică cel mai nou studiu dedicat resurselor umane din domeniile IT&C

21 Iunie 2017

În anul 2016, România câștigă 5 poziții în topul A.T Kearney Global Services Location Index for 2016, ajungând pe locul 13 pentru cea mai eficientă forță de muncă raportat la costurile reduse de achiziție a specialiștilor. Așadar, cifrele arată că în anul 2016, piața de IT&C din România a operat cu aproximativ 20.000 de companii specializate, dintre care peste 100 de jucători au fost companii foarte mari, cu peste 200 de angajați.

Google AdWords vs Softlead în generarea de lead-uri – care este cea mai bună alegere pentru vendorii de soluții software?

21 Iunie 2017

Generarea de lead-uri s-a poziționat în topul obiectivelor pe care un business și le-a propus pentru anul 2016. Conform unui studiu realizat de Econsultancy – companie specializată în cercetare de piață, suport și training în marketing digital, în anul 2016 doar 22% dintre companii au fost mulțumite de rata de conversie a acțiunilor de marketing și de vânzări, iar 31% din marketerii din domeniul B2B au privit generarea unor lead-uri valide drept una dintre cele mai mari provocări.

S-a lansat prima aplicație pe telefon – registru de medicamente din România

20 Iunie 2017

  Mediately, lider regional în furnizarea de soluții e-health, anunță lansarea aplicației sale Lista Medicamentelor, un instrument indispensabil în activitatea zilnică a profesioniștilor din domeniul sănătății, care oferă acces rapid la cele mai cuprinzătoare informații despre peste 7.700 de medicamente disponibile în România, precum și instrumente de diagnosticare și calculatoare de dozare.

Clusterul “Start Inovare” se lansează la București, în cadrul evenimentului „Smart Infrastructure Workshop” din 21 iunie

20 Iunie 2017

Uniunea Europeană s-a confruntat în ultimul deceniu cu o serie de provocări, atât de natură economică cât și socială, ceea ce a determinat Comisia Europeană să propună un plan de măsuri.

Smart ID Dynamics deschide un nou birou la Timisoara

19 Iunie 2017

Smart ID Dynamics a anunţat deschiderea unui nou birou la Timisoara, dedicat firmelor ce isi desfasoara activitatea in zona de vest a tarii, focusul nostru fiind companiile cu domeniu de activitate axat pe productie.

EY va utiliza dronele în procesul de auditare

19 Iunie 2017

EY a lansat un proiect pilot (proof of concept - POC) aplicabil la nivel global care vizează extinderea utilizării dronelor în cadrul proceselor de inventariere, ca parte a propriilor capabilităţi de auditare digitală.

Roam like at home: cât plătești pentru consumul de date?

19 Iunie 2017

Din data de 15 iunie 2017, datele (internetul mobil – MB/GB) consumate în roaming în statele membre UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE) se scad din resursele naționale incluse în abonamente sau extraopțiuni, potrivit mecanismului „Roam like at home”, iar după epuizarea acestora consumul va fi tarifat la fel ca în România.

Alexis Bonte este noul partener Whyttest, companie românească pentru testare de jocuri video și aplicații software

19 Iunie 2017

Compania românească de testare jocuri video și software - Whyttest are, începând cu acest an, un nou partener. Alexis Bonte, unul dintre cei mai prolifici investitori în startup-uri românești, are încredere în profesionalismul și potențialul echipei Whyttest.

RED-ALERT – proiect finanțat de Comisia Europeană, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online

19 Iunie 2017

90% din activitatea teroristă de pe internet se desfășoară prin intermediul site-urilor de socializare