Noutăți IT&C

Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020

24 Mai 2017

Primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava împreună cu echipa sa de experți vor participa la Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020.

Studiu Valoria: Liderii de top nu conduc digitalizarea în 7 din 10 companii

24 Mai 2017

Conform studiului „Barometrul digitalizării 2017” lansat azi de Valoria, doar 3 din 10 companii spun că au un lider din conducerea companiei desemnat pentru a gestiona digitalizarea afacerii și numai 37% au făcut din digitalizare partea centrală a strategiei lor de business.

Vitall, producător local de furaje, își optimizează activitatea cu SAP Business One

24 Mai 2017

Mihaela Iovan, Director Financiar Vitall: Am redus cu 80% opririle liniilor de producție din lipsa materiilor prime

Ericsson colaborează cu Microsoft pentru accelerarea dezvoltării IoT la nivel global

23 Mai 2017

 Ericsson va colabora cu Microsoft pentru a consolida ecosistemul IoT global, dându-le companiilor posibilitatea să reducă timpul necesar lansării de servicii IoT pe baza rețelelor mobile.

Trend: Casele de avocatură dezvoltă și implementează aplicații software

23 Mai 2017

Potrivit unei cercetări efectuate de platforma de aplicații mobile Flipnet, aproximativ 25% dintre cele birourile de avocatură de top încep activ adopția de tehnologii inteligente, prin dezvoltarea și crearea aplicațiilor software dedicate. Este un pas important, care indică trecerea lentă de la poziția de early adopters la segment semnificativ reprezentat în industria soluțiilor informatice în ceea ce privește casele de avocatură.

T-Me Studios dă start aplicațiilor pentru internship-uri de vară în industria tech

22 Mai 2017

T-Me Studios anunță startul aplicațiilor pentru internship-urile de vară din cadrul programului Divergent Academy, noua inițiativă de CSR a companiei care își propunea încă din 2013 să accelereze transformarea industriei tech autohtone dintr-un mediu bazat pe outsourcing către unul bazat pe producție locală.

Zitec deschide biroul din Braşov şi vrea să angajeze 20 de persoane anul acesta

22 Mai 2017

Zitec, unul dintre principalii producători români de aplicații online, cu afaceri de 4 milioane de euro în 2016, începe extinderea în ţară, cu un prim birou în Braşov. Până la finalul acestui an, compania şi-a propus să angajeze peste 20 de braşoveni, pe toate nivelurile de experiență, inclusiv începători.

Aplicațiile software cu rol în modelarea de procese: pornite de pe spatele șervețelului și continuate prin fluxuri avansate de organizare a activităților organizaționale

21 Mai 2017

Într-una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale, Dan Roam, autorul bestseller-ului Pe spatele șervețelului, a creionat, la propriu, modalități autentice prin care trasarea efectivă a activităților de lucru, a persoanelor însărcinate cu gestionarea și monitorizarea acestora, a definirii fluxurilor optime de lucru, sunt, de fapt, modalitatea de conștientizare a nevoilor și obiectivelor unei organizații.

Enel lansează E-Solutions, o nouă linie globală de business

21 Mai 2017

•    Noua divizie este condusă de Francesco Venturini, fost director al Enel Green Power •    Antonio Cammisecra, fostul director de business development al diviziei de regenerabile a Grupului, preia conducerea Enel Green Power

Simfony Mobile lansează Connected Cabinets și anunță parteneriatul strategic cu DAAS International Group

21 Mai 2017

Simfony Mobile, dezvoltatorul local de aplicații tip Internet of Things, a lansat soluția Connected Cabinets, adresată industriei de retail și FMCG, în parteneriat cu DAAS International Group, liderul de piață în frigul comercial și industrial.

Arval lansează ‘‘Total Fleet’’

18 Mai 2017

O platformă strategică de raportare online dedicată clienților ce lucrează cu mai mulți furnizori de servicii complete de leasing operational, oferind o perspectivă consolidată asupra indicatorilor de performanță ai flotelor acestora.

Eurosport intră în parteneriat cu CA Technologies pentru Marile Tururi de ciclism, creând o aplicație complementară TV-ului

18 Mai 2017

Eurosport, destinația favorită pentru sport și Gazdă a Ciclismului în Europa, intră în parteneriat cu CA Technologies, lider de piață pentru furnizarea de software și de soluții IT, colaborând pentru integrarea tehnologiilor și sponsorizări cross-platformă.  

Infrastructura pentru Centrele de Date, o piata de 18 milioane EUR

18 Mai 2017

Piata tehnologiilor dedicate Centrelor de Date ar putea depasi anul acesta valoarea de 18-20 milioane euro. Cifra a fost amintita in cadrul dezbaterilor derulate la DataCenter Forum 2017, eveniment anual organizat de Tema Energy, impreuna cu 14 dintre cei mai reprezentativi furnizori de produse si solutii.  Estimarea are la baza rezultatele medii ale ultimilor ani si este compusa din valorile prognozate pentru 2017 ale vanzarilor de tehnologii pentru Centre de Date pe toate segmentele componente: sisteme electrice, solutii de racire, detectie stingere incendii, constructii si amenajari, proiectare etc.

QUALITANCE a intrat în topul companiilor europene cu cea mai rapidă creștere alcătuit de Financial Times

18 Mai 2017

Compania globală de inovație în tehnologie cu sedii în România, SUA și Australia ocupă poziția 612 în clasamentul celor 1000 de companii europene cu cea mai rapidă creștere, şi deoarece şi-a mărit veniturile cu 165% din 2012 până în 2015.

Computaris Romania și-a extins echipa din București cu peste 30 de ingineri software

17 Mai 2017

Computaris Romania și-a atins obiectivul de a recruta în primul trimestru din 2017 peste 30 de ingineri software, depășind numărul de 100 de angajați în sediul din București.

Campania #CumArZiceSmiley s-a viralizat din prima zi - peste 25.000 de useri au colecționat stickere cu Smiley!

17 Mai 2017

Campania stickchat cu Smiley, #CumArZiceSmiley, prima din România care a integrat brand emoji într-o aplicație de mobil, s-a încheiat cu o extragere live pe Facebook, efectuată de Andrei Maria și vizionată de peste 75.000 de ori. Cei 54 de câștigători ai campaniei organizate de T-Me Studios și HaHaHa Production sunt listați pe tragerilasorti.ro, serviciul folosit de cele mai mari companii din România pentru extrageri transparente.

VMware achiziționează platforma software de management a performanțelor Apteligent

17 Mai 2017

Aplicația mobilă dedicată monitorizării activităților de management Apteligent a fost achiziționată de VMWare, noua denumire a acesteia fiind Aptelingent by VMware.

Ariston Thermo România lansează două noi aplicații online

17 Mai 2017

Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice, continuă să inoveze în ceea ce privește instrumentele oferite clienților pentru a face cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de achiziția sau gestionarea unei noi instalații de încălzire a locuinței. Astfel, după ce anul trecut a introdus pe piață aplicația Ariston NET, care conferă inteligență centralei termice printr-o serie de funcţii de ultimă generaţie, compania anunță lansarea a două noi aplicații online.

Sistec Next Docs și-a reînnoit certificarea de administrator arhivă electronică

17 Mai 2017

Sistec Next Docs, firmă membră a grupului Sistec - unul dintre cei mai importanți integratori IT de pe piața locală, a obținut în data de 08.05.2017 reacreditarea Ministerului pentru Societatea Informațională pentru a desfășura activități de management ale arhivei electronice în condițiile Legii nr. 135/2007.

Tehnologiile digitale pot ajuta cetățenii, turiștii și economia locală. Cât de pregătiți suntem?

17 Mai 2017

Reprezentanții Municipiului Alba Iulia alături de cei al altor municipalități și orașe din România, precum și specialisti români și străini, furnizori de tehnologie smart city,  vor fi prezenți la Dezbaterea națională Smart City 2017-2020. Nevoi. Soluții. Metode, care va avea loc pe 30-31 mai, la București.

Prezi achiziționează start-up-ul Infogram

17 Mai 2017

Lansat în Ungaria, Prezi este bine cunoscuta platformă dedicată prezentărilor interactive, care a atras peste 85 de milioane de utilizatori din 2009 și până în prezent, cu peste 325 de milioane de prezentări create în platformă.

WannaCry: Ransomware-ul care atacă utilizatorii pri-vați și companiile din întreaga lume

16 Mai 2017

Experții în domeniul securității datelor de la G DATA publică analize actualizate în mod constant și oferă recomandări celor afectați cu privire la ce trebuie să facă.

Fashion Days lansează în premieră Fit Finder, un tool care le recomandă clienților ce măsură li se potrivește pentru îmbrăcăminte și încălțăminte

16 Mai 2017

Fashion Days introduce în premieră opțiunea Fit Finder, primul tool care sugerează măsura potrivită pentru clienții care cumpără online obiecte vestimentare și încălțăminte.

Studiu GPeC: ce preferințe au românii în materie de cumpărături online

16 Mai 2017

Cumpărătorii online vizitează puține magazine pe parcursul unui an (doar 9), dar cu o frecvență ridicată  

XAPT Solutions are 20 ani de existenta in Romania

16 Mai 2017

XAPT Solutions, partener principal Microsoft în furnizarea de servicii de consultanță, implementare și dezvoltare a soluţiilor Microsoft Dynamics ERP, sarbatoreste in aceasta luna 20 de ani de la infiintare.    

Recomandări pentru a evita programele ransomware

15 Mai 2017

Numărul  total de variante aflate în circulație luni, 15 mai, este încă neclar, dar în timpul weekend-ului au apărut două variante demne de menționat. Kaspersky Lab nu crede că aceste două variante au fost create de autorii inițiali. Cel mai probabil, au fost create de alții care au dorit să profite de atac, urmându-și propriile scopuri.

Startup-ul românesc Parking Spotter, apreciat la Milestone Community Days: MIPS EMEA 2017

15 Mai 2017

Soluția Parking Spotter, dezvoltată de o echipă din România cu vastă experiență și competență în analiză video și cloud computing a fost prezentantă în această săptămână în cadrul Milestone Community Days: MIPS EMEA 2017. Evenimentul a reunit companii din regiunea EMEA şi a avut loc în perioada 8-10 mai, în Dubai. 

Startup-urile sunt invitate sa-si expuna proiectele la Techsylvania 2017

14 Mai 2017

Un startup din Europa de Est va avea sansa sa-si expuna proiectul la Techsylvania 2017

Declaratia Kaspersky Lab despre atacul WannaCry

14 Mai 2017

Pe 12 mai, un atac ransomware masiv a lovit organizatii din intreaga lume. Cercetatorii Kaspersky Lab au analizat datele si sunt in masura sa confirme ca subsistemele de protectie ale companiei au detectat cel putin 45.000 de tentative de infectare in 74 de tari, majoritatea in Rusia.

Activitatea din Uzina Dacia Mioveni afectată de atacul cibernetic global

13 Mai 2017

Câteva dintre segmentele activității de producție din cadrul uzinelor Dacia din Mioveni au fost afectate de problemele apărute în sistemele informatice, iar o parte dintre resursele umane care lucrează în cadrul companiei au încetat activitatea în cursul zilei de 13 mai.