BMW i Ventures investeşte la GenXComm pentru a creşte viteza şi a scădea costurile lansării 5G

29 iulie 2020

Tehnologia de telecomunicaţii a GenXComm îşi propune să revoluţioneze industriile, de la conexiunile mobile la capacităţile de „machine learning”.
BMW i Ventures investeşte la GenXComm pentru a creşte viteza şi a scădea costurile lansării 5G

BMW i Ventures a anunţat o investiţie la GenXComm, o companie cu tehnologie de ultimă oră care îmbunătăţeşte performanţele şi capacitatea reţelelor de comunicaţii şi îşi propune să mărească semnificativ viteza de implementare 5G la nivel global.

"GenXComm inaugurează următoarea revoluţie a calculelor şi conectivităţii", a declarat Marcus Behrendt, partener BMW i Ventures. "Sistemele autonome, precum maşinile autonome, sunt în esenţă centre de date pe roţi şi necesită conexiuni rapide, cu latenţă redusă. Tehnologia GenXComm va creşte rapid viteza de penetrare a 5G, care este critică pentru viitorul automobilelor conectate."

În mod tradiţional, a fost imposibil pentru dispozitivele electronice să transmită şi să primească date în acelaşi timp, pe aceeaşi frecvenţă, pentru că intensitatea transmisiunii de date acoperă semnalul primit. Prin urmare, dispozitivele electronice nu sunt eficiente - fie trebuie să transmită şi să primească pe frecvenţe diferite (utilizând dublul spectrului necesar), fie transmit şi primesc la momente diferite (utilizând dublul timpului necesar).

GenXComm a dezvoltat o nouă tehnologie care va permite operatorilor de telefonie mobilă să lanseze 5G folosind relee şi acces integrat care pot reface propriile transmisii wireless mai eficient. Cum trecerea la 5G înseamnă pentru operatori o creştere de 60% până la 300% a costurilor cu infrastructura, tehnologia GenXComm are potenţialul de a economisi miliarde de dolari pentru furnizorii 5G, reducând costurile de implementare a standardului 5G cu până la 80%.

"Tehnologia noastră îmbunătăţeşte reţelele de performanţă, astfel încât consumatorii vor avea conexiuni mobile supraîncărcare, pe lângă economiile majore de costuri", a declarat Dr. Sriram Vishwanath, cofondator şi director executiv al GenXComm. "Căutăm să folosim tehnologia pentru a schimba lumea, de le telefoane mobile la capacităţi de învăţare mecanică până la WiFi, şi infinit alte cazuri de utilizare."

5G a devenit un progres foarte necesar în lumea de astăzi. Capacitatea de a reduce semnificativ costurile şi de a accelera lansarea 5G continuă prin introducerea unei reţele wireless duplex complete, capabilă să maximizeze utilizarea spectrului în toate benzile, va permite viitorul telecomunicaţiilor, inclusiv 5G, 6G şi Wi-Fi 6.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește tot arrow_forward

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward