BMW i Ventures investeşte la GenXComm pentru a creşte viteza şi a scădea costurile lansării 5G

29 iulie 2020

Tehnologia de telecomunicaţii a GenXComm îşi propune să revoluţioneze industriile, de la conexiunile mobile la capacităţile de „machine learning”.
BMW i Ventures investeşte la GenXComm pentru a creşte viteza şi a scădea costurile lansării 5G

BMW i Ventures a anunţat o investiţie la GenXComm, o companie cu tehnologie de ultimă oră care îmbunătăţeşte performanţele şi capacitatea reţelelor de comunicaţii şi îşi propune să mărească semnificativ viteza de implementare 5G la nivel global.

"GenXComm inaugurează următoarea revoluţie a calculelor şi conectivităţii", a declarat Marcus Behrendt, partener BMW i Ventures. "Sistemele autonome, precum maşinile autonome, sunt în esenţă centre de date pe roţi şi necesită conexiuni rapide, cu latenţă redusă. Tehnologia GenXComm va creşte rapid viteza de penetrare a 5G, care este critică pentru viitorul automobilelor conectate."

În mod tradiţional, a fost imposibil pentru dispozitivele electronice să transmită şi să primească date în acelaşi timp, pe aceeaşi frecvenţă, pentru că intensitatea transmisiunii de date acoperă semnalul primit. Prin urmare, dispozitivele electronice nu sunt eficiente - fie trebuie să transmită şi să primească pe frecvenţe diferite (utilizând dublul spectrului necesar), fie transmit şi primesc la momente diferite (utilizând dublul timpului necesar).

GenXComm a dezvoltat o nouă tehnologie care va permite operatorilor de telefonie mobilă să lanseze 5G folosind relee şi acces integrat care pot reface propriile transmisii wireless mai eficient. Cum trecerea la 5G înseamnă pentru operatori o creştere de 60% până la 300% a costurilor cu infrastructura, tehnologia GenXComm are potenţialul de a economisi miliarde de dolari pentru furnizorii 5G, reducând costurile de implementare a standardului 5G cu până la 80%.

"Tehnologia noastră îmbunătăţeşte reţelele de performanţă, astfel încât consumatorii vor avea conexiuni mobile supraîncărcare, pe lângă economiile majore de costuri", a declarat Dr. Sriram Vishwanath, cofondator şi director executiv al GenXComm. "Căutăm să folosim tehnologia pentru a schimba lumea, de le telefoane mobile la capacităţi de învăţare mecanică până la WiFi, şi infinit alte cazuri de utilizare."

5G a devenit un progres foarte necesar în lumea de astăzi. Capacitatea de a reduce semnificativ costurile şi de a accelera lansarea 5G continuă prin introducerea unei reţele wireless duplex complete, capabilă să maximizeze utilizarea spectrului în toate benzile, va permite viitorul telecomunicaţiilor, inclusiv 5G, 6G şi Wi-Fi 6.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward