Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

28 noiembrie 2019

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Agricultura traversează un moment revoluționar, fiind condusă de date și de IT datorită soluțiilor software. Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie, astăzi fermierii căutând constant instrumente mai eficiente pentru munca lor și folosind din ce în ce mai mult IT-ul pentru sporirea producției și maximizarea resurselor.

Investițiile în echipamente de colectare a datelor (stații meteo, senzori pentru sol), dar și în softul necesar pentru interpretarea acelor date, oferă un suport în luarea celor mai bune decizii, pentru că agricultura inteligentă înseamnă profit.

Experiența în agricultura făcută în mod clasic vă poate convinge să vă doriți să reduceți costurile și să creșteți producția la hectar, iar acest lucru este posibil doar prin aplicarea unor tehnici mai bune bazate pe informațiile preluate de pe câmp sau direct de la plante. 

Tehnologii agricole la dispoziția fermierilor

Aici vorbim despre senzori pe utilaje agricole, dispozitive de scanare a solului, tehnologii avansate de stropire, drone care pot monitoriza starea de sănătate sau dezvoltarea plantelor și care pot realiza aplicarea tratamentelor necesare. 

Fermierii au la dispoziție soluția FieldBook AgriApps, o soluție inovativă pentru agricultura de precizie din România. Este singura platformă software care îmbină într-o interfață simplă și intuitivă, funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence.

Soluția FieldBook AgriApps poate fi configurată pentru scenarii globale, pentru mai multe tipuri de culturi și oricâte ferme, fiind infinit scalabilă, datorită arhitecturii cloud bazată pe microservicii.

Cu ajutorul FBAA se pot gestiona toate activitățile fermei: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor agricole, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. Gestiunea completă a personalului și a utilajelor permit urmărirea, în timp real, a profitabilității pe parcelă și pe cultură.

Ce beneficii obțineți în urma tehnologizării fermei?Optimizarea costurilor

Scăderea costurilor la hectar prin aplicarea fertilizatorilor și a substanțelor de protecție și a tratamentelor exclusiv pe suprafețele cu probleme. 

Cunoașterea fiecărei parcele în detaliu 

Pentru fiecare parcelă în parte se pot monitoriza datele legate de sol, poziționare, precum și tendințe climatice, care ajută la optimizarea și maximizarea producției agricole. Pe parcursul anului puteți observa lucrările de pe fiecare parcelă și puteți identifica și diferențele de creștere a plantelor sau de producție agricolă, în funcție de tehnologiile aplicate.

Eficientizarea activității angajaților

Monitorizarea timpului de lucru pentru angajați, zilieri și mecanizatori, vă ajută să măsurați și să creșteți productivitatea oamenilor cu lucrările agricole. 

Informarea permanentă a fermierului

FieldBook AgriApps pune la dispoziție tehnologii moderne de gestiune care le oferă informații detaliate și în timp real asupra culturilor administrate de fermier.

Prin utilizarea FBAA - soluție software specializată pentru agricultură, fermierii pot să își maximizeze profitul, să aibă mai multă predictibilitate în privința evoluţiei culturilor, dar și să facă o agricultură sustenabilă.

Mai multe detalii despre soluția FieldBook AgriApps găsiți pe site-ul https://www.fieldbookapps.com/, unde puteți solicita o prezentare personalizată sau o întâlnire cu unul dintre specialiștii noștri.

BITSoftware

Cu peste 26 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 300 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si construc...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește tot arrow_forward

HUAWEI P30 Pro primește premiul „Best Photo Smartphone 2019”

HUAWEI P30 Pro, flagship-ul lansat luna trecută de Huawei, a fost recunoscut de către Adunarea Generală a TIPA (Asociația Publicațiilor Tehnice de Fotografie) drept unul dintre cele mai bune dispozitive ale anului 2019, fiindu-i acordată distincția „Best Photo Smartphone”. Este pentru al treilea an consecutiv când prestigiosul premiu este acordat unui flagship al seriei HU...

Citește tot arrow_forward

Atos va achiziționa Motiv - firmă olandeză de securitate cibernetică

Atos anunță că a ajuns la un acord pentru achiziționarea Motiv ICT Security, cel mai mare furnizor independent de Managed Security Services (MSS) din Olanda. Această achiziție va consolida poziția Atos ca al treilea furnizor global de Managed Security Services și își va extinde capabilitățile companiei în domenii critice, precum detectarea și răspunsul la amenințările ci...

Citește tot arrow_forward