SIGMed (Sistem interactiv de gestiune medicala) este o aplicatie destinata spitalelor si poate include orice specialitate medicala.

Aplicatia SIGMed suporta arhivarea si versionarea datelor intr-un format standardizat: openEHR. Avantajul major al acestui format este modelarea pe doua nivele. Primul nivel este reprezentat de "Modelul de Referinta" iar cel de-al doilea nivel este reprezentat de catre "Arhetipuri" si "Sabloane".

In cadrul SIGMed a fost implementat "Modelul de Referinta" dar si un modul care poate interpreta dinamic "Arhetipuri" si "Sabloane" openEHR. Rezultatul final fiind o aplicatie care poate genera formulare care au fost create de catre utilizatorii finali (medici, rezidenti, asistente) fara costuri suplimentare pentru spital.

Exemplu folosire: Conducerea spitalului decide folosirea Scorului Apgar in cadrul specialitatii Neonatologie in format electronic. Un grup de medici si rezidenti vor creea arhetipurile si sabloanele necesare in aplicatiile Archetype Editor si Template Designer. Urmatorul pas fiind publicarea lor in aplicatia SIGMed si setarea drepturile de utilizare. La final medicii vor putea folosi formularul pe sectie pentru a completa Scorul Apgar.

Facilitati SIGMed:

    Asistenta oferita medicilor, rezidentilor si asistentelor in luarea deciziilor, prin acces rapid la dosarele medicale ale pacientilor si la alte informatii medicale   Posibilitatea de a urmari evolutia pacientului in timp real   Arhivare facila a documentelor medicale   Posibilitatea elaborarii automate de rapoarte   Acces imediat la dosare medicale incheiate   Generare dinamica de formulare   Vizualizarea auditului complet al unei fise   Versionarea informatiilor   Suport terminologii   Suport multilingv   Imprimare fise medicale   Interoperabilitate semantica   Compatibilitate standard de comunicare agreat de UE: EN/ISO 13606   Administrare formulare

Interesat de această aplicație?

PRODUSE asemĂnĂtoare

Cloud

5

1

Yes

1

1

Spitale și clinici medicale

Cabinete medicale