Agenda pentru Romania Digitala

  • BUCURESTI - Hotel Ramada Nord, Sala Diamond
  •    28 Iunie 2016

Nu există devenire a Românie digitale, către care aspirăm în cadrul Uniunii Europene, fără biţi şi baiţi, fără talent şi dedicaţie, fără tehnologii ale informaţiilor, profesionalism, viziune şi voinţă politică.

Nu există devenire a Românie digitale, către care aspirăm în cadrul Uniunii Europene, fără biţi şi baiţi, fără talent şi dedicaţie, fără tehnologii ale informaţiilor, profesionalism, viziune şi voinţă politică.

Provocarea României şi a UE este să ne asigurăm că toate sectoarele industriale utilizează în cel mai bun mod noile tehnologii și își gestionează tranziția către produse și procese digitalizate cu o valoare mai mare, cunoscute sub numele de Industry 4.0. IT-ul este un driver al unui viitor mai eficient, mai simplu, mai spectaculos.

În ce etapă ne aflăm şi ce avem de făcut? Industria de software şi servicii este una dintre cele mai performante pe care România le are în prezent:

sectorul IT a înregistrat în 2015 un avans de 11,8%, demonstrând o rată de creştere de peste trei ori mai mare decât cea estimată pentru întreaga economie (3,7%);

are o pondere semnificativă în PIB în anul 2015, respectiv 5,7%, şi o creştere semnificativă a volumului de activitate (11,8%);

peste 60% din veniturile din 2014 şi 2015 au provenit din exporturi. În mod firesc, România poate deveni, potrivit Pierre Audoin Consultants (PAC), dar şi principalilor jucători din industria de profil, un motor regional pentru servicii IT şi produse software, în condiţiile în care sistemul de educaţie ar trebui să evolueze rapid şi, în plus, facilităţile fiscale ar trebui să ajute la crearea de valoare adăugată.

Obiectivul evenimentului

Dorim ca într-un eveniment cu audienţă naţională şi o participare de top (asociaţii profesionale şi patronale, oficiali ai Ministerului Educaţiei, MSI, Ministerului Finanţelor şi al Muncii, ambasadori, firme din domeniul industriei hardware, software şi servicii IT, firme de recrutare, angajatori BPO sau SSC, avocaţi de specialitate, consultanţi independenţi, presă de profil etc.) să găsim răspunsuri la întrebările legitime care vizează domeniul IT, să conturăm o listă de obiective şi să identificăm obstacolele ce întârzie dezvoltarea mai rapidă e domeniului. În cele din urmă, dorim să întocmim un set concret de propuneri şi măsuri sine-qua-non pe care România ar trebui să le adopte neîntârziat pentru a creşte şi a afirma resursele şi talentele sale în IT, ca driver garantat pentru un viitor mai bun al ţării.

Mai multe detalii despre participare și înscrieri, la adresa [email protected]

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

”Cybsersecurity and Digital Resilience”

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS - Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice î...

Citește tot arrow_forward

Cum să ajungi Data Scientist?

Meetup-urile Women in Machine Learning & Data Science (WiMLDS) își propun să inspire, să crească nivelul cunoașterii și să susțină femeile din acest domeniu.

Citește tot arrow_forward

#NEXTFinTech DEMO DAY

Techcelerator anunță NextFinTech Demo Day, evenimentul în care cele 11 start-up-uri selectate în programul de accelerare își vor prezenta ideile de business în fața unei audiențe formate din investitori români și străini, specialiști IT, pasionați de tehnologie. După o perioadă de 3 luni de mentorat, cele 11 start-up-uri au posibilitatea de a atrage investi...

Citește tot arrow_forward