Coderetreat Day

  • BUCURESTI - Mozaic Works, Blv. Carol I, nr. 26, et. 1
  •    14 Noiembrie 2015

Acea zi din an cand toti programatorii din intreaga lume sarbatoresc impreuna bucuria de a scrie linii de cod a sosit. Ca in fiecare an, comunitarea noastra participa la eveniment si te invita sa iti exersezi abilitatea. 

Acea zi din an cand toti programatorii din intreaga lume sarbatoresc impreuna bucuria de a scrie linii de cod a sosit. Ca in fiecare an, comunitarea noastra participa la eveniment si te invita sa iti exersezi abilitatea. 

Anul acesta, Alex Bolboaca este din nou in Bucuresti. Aici a organizat primul coderetreat in Europa, iar de atunci a facilitat multe alte evenimente ca acesta in diferite orase europene. Intr-unul dintre blogurile sale el explica cum sa obtii cat mai mult dintr-un coderetreat.

Ne vom aduna in centru orasului, la Mozaic Work, sponsorul acestei editii. Locurile sunt limitate, deci nu uita sa te inscrii.

Daca vrei sa aflii mai multe, poti vedea mai jos detalii despre eveniment.

Ziua Internationala a Coderetreat-ului este un eveniment prin care se sarbatoreste in intreaga lume pasiunea pentru industria software. Anul trecut, peste 5000 de dezvoltatori pasionati de software, in 200 de orase din intreaga lume, s-au inscris sa-si petreaca ziua practicand abilitatea de dezvoltare software utilizand formatul coderetreat. Mai multe detalii pe site-ul: http://globalday.coderetreat.org/ .

Despre ce este vorba?

La locurile noastre de munca avem senzatia sa terminam cat mai repede, ceea ce ne face sa ne grabim. Astfel, incercam sa scurtam ceea ce avem de facut, dar de cele mai multe ori nu ne iese bine deoarece nu stim destule.

In timpul coderetreat-ului se va lucra in perechi, ceea ce este minunat pentru ca avem de invatat unii de la altii. Se scriu codurile folosind TDD si regulile stiute de design. Singurul lucru asupra caruia se concentreaza atentia este acela de a scrie coduri frumoase, nu este nici un fel de presiune sa produci o solutie pentru problema.

Formatul coderetreat-ului este:

  • Vino cu o problema:
  • Pe parcursul a unei sesiuni de 45 de minute scrie cel mai bun cod cu partenerul tau
  • Sterge codul
  • Ia-ti 10 minute sa vezi in retrospectiva
  • 5 minute pauza
  • Schimba-ti partenerul
  • Incepe o noua sesiune de 45 de minute.

Sunt 3 sesiuni de dimineata, apoi o pauza de masa de o ora- o ora si jumatate si alte 3 sesiuni dupa-amiaza.

Ne vedem pe 14 Noiembrie! 

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

GPeC SUMMIT

E-Commerce și Digital Marketing în mijlocul celui mai important eveniment de profil din Europa de Est: Speakeri World-Class pentru prima dată în România, Content 100% practic, Expo cu 35+ companii top-notchNetworking cu participanți C-level din întreaga Europă, Festivitatea Gala Premiilor eCommerce – totul creat să te inspire. #CraftedToInspire...

Citește tot arrow_forward

Webstock 2020

Temele sunt alese cu mare atentie in fiecare an, pe baza celor mai noi tendinte in social media si comunicare de pe piata locala, dar si in urma propunerilor primite de la oamenii activi din comunitatea online.

Citește tot arrow_forward

Yes We Dare #2

Participă la a doua sesiune de showcase a ecosistemului Dare Digital.

Citește tot arrow_forward