Cum aducem administrația publică în era digitală?

  • BUCURESTI - Reprezentanța Comisiei Europene în România
  •    19 Iunie 2019

România merge în sus, dar administrația publică rămâne în urmă, negăsind soluții pentru dinamizarea digitalizării serviciilor oferite către cetățeni și mediul de afaceri. Cetățeni simpli sau antreprenori, pierdem timp prețios și energie la ghișee, investitorii fug de birocrație, iar instituțiile statului nu reușesc să găsească soluțiile pentru a eficientiza serviciile oferite.

România este simultan țara de unde a pornit cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume și, totodată, cea în care funcționarii ANAF incă nu au un sistem informatic bine pus la punct, care să ofere servicii complete on-line pentru cetățeni și mediul de afaceri.
Ce este de făcut?
CursDeGuvernare a lansat o serie de analize în cadrul proiectului editorial „România – Administrație Digitală”, prin care își propune să contureze propuneri și soluții, cu ajutorul celor mai relevante voci din mediul public și privat și al exemplelor din țările care au trecut, de mult, în era digitală. Conferința este parte a acestui proiect integrat.

Parteneri: Telekom Romania, Cisco, Trencadis
Întrebările de răspuns în cadrul conferinței:
● Ce instituție sau ce oficiali își asumă digitalizarea administrației publice?
● Care sunt măsurile ce ar trebui luate și pot fi luate urgent pentru a transforma cozile de la ghișee în câteva click-uri de mouse? Bune practici există, atât în plan local cât și peste graniță, nu foarte departe de România.
● Care sunt cauzele și soluțiile lipsei de progres în debirocratizarea sistemului?
Temele sunt abordate de speakerii cei mai relevanți: companii cu greutate din industria de profil, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri afectat de birocrație, oficiali cu responsabilități în domeniu, din Guvern și Parlament, administrație locală cu proiecte de success, experți.
Participarea în sală este liberă, deoarece diseminarea informațiilor de larg interes este prioritatea nr.1 a CursDeGuvernare.ro.
Cei interesați se pot înscrie, gratuit, la acest link: https://forms.gle/cDbhGhatmPeBZKgD9

Evenimentul este în linie cu seria de conferințe la nivel înalt organizate de CursDeGuvernare.ro 

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

CodeCamp

Codecamp este prima conferință de IT organizată la nivel național și unul dintre cele mai importante evenimente din industrie. 

Citește tot arrow_forward

Robotic Process Automation- Adding process to performance

Robotic Process Automation- Adding process to performance, primul eveniment-conferință dedicat conținutului și tehnologiilor RPA din România, se adresează factorilor de decizie dintr-o companie, precum General Managers, CEO, CIO, CTO, COO, CFO, antreprenorilor, din domenii precum Producție, Transport sau Logistică.

Citește tot arrow_forward

Digital Marketing Forum 2021

De 14 ani, Digital Marketing Forum este o experienta exceptionala de invatare. Este o sursa de know-how, inspiratie si studii de caz relevante. Este evenimentul de referinta pentru specialistii in marketing si comunicare online. 

Citește tot arrow_forward