Cyberthreats 2013 - Ediția a VI-a

Conferintele Cyberthreats organizate de IBR au ajuns la editia a-VI-a, ce va avea loc pe 16 octombrie 2013 la Institutul Bancar Român. 

  • Bucuresti
  •    16 Octombrie 2013

Conferintele Cyberthreats organizate de IBR au ajuns la editia a-VI-a, ce va avea loc pe 16 octombrie 2013 la Institutul Bancar Român. 

Bucurandu-se anual de parteneriatul cu CIO Council, de contributia profesionala a specialistilor Serviciului Roman de Informatii, de participarea Bancii Nationale a Romaniei, a specialistilor ARB si a institutiilor bancare, a institutiilor guvernamentale, a agentiilor nationale de specialitate, a marilor firme de consultanta si audit si de suportul unor reputate firme din domeniul tehnologiei informatiei si a securitatii, aceasta editie jubiliara se va axa pe riscurile majore datorate amenintarilor mai vechi si mai noi si a metodelor de a tine pasul cu acestea, atat tehnologic, cat si organizational si procedural. Acoperirea problemelor de securitate nu mai este un lux de a respecta niste cerinte de compliance de multe ori neintelese. Problemele de securitate afecteaza direct cele mai importante resurse ale companiilor, producand prejudicii cu efecte pe termen lung.

In cadrul conferintei se va prezenta in premiera si se va dezbate studiul referitor la implicatiile majore generate de problemelee administrarii riscului operational aferent activitatilor de IT si comunicatii.

Maturitatea companiilor financiar-bancar tinde sa ajunga la nivelul in care sa constientizeze beneficiile securitatii dincolo de obligatiile impuse prin reglementari.

Criza globala si nationala a generat pierderi suplimentare la nivelul sistemului financiar-bancar ca urmare a lipsei unei viziuni, a unui sistem global de securitate informatica pentru fiecare institutie in parte si a unor competente relevate si certificate.

Lipsa unei abordari sistemice determina cresterea capitalului necesar pentru functionarea unei banci. Pentru reducerea acestuia, conform Basel III, riscul operational trebuie tinut in frau. Indicatorii de performanta trebuie sa fie colectati si raportati pe baza unui concept si a unor sisteme bine puse la punct. Scurgerile de informatii, chiar furtul acestora determina necesitatea de a preveni activ pierderea datelor. Aplicatiile informatice trebuie monitorizate activ. Disponibilitatea sistemelor trebuie sa fie reala si monitorizata. Comportamentele informatice anormale sa fie detectate. Activitatea utilizatorilor trebuie inregistrata si evidentiata. Procesele de IT si securitate informatica trebuie sa se bazeze pe standarde clare de tip ITIL, ISO 27000 cu sisteme de raportare de tip COBIT sau SOX.

Participarea este gratuită, iar mai multe detalii sunt disponibile pe http://www.cyberthreats.ro

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

How to Web Conference 2024

How to Web este conferința tehnologică a Europei de Est care unește constructori și viziunari. Evenimentul este ideal pentru profesioniști, startup-uri și investitori care caută să descopere talente și inovații antreprenoriale.

Citește tot

DevTalks România

DevTalks este cea mai mare conferință tech din România, care a adunat în 2023 peste 6000 de participanți și 150+ vorbitori internaționali. Cu 14 scene de conținut tech și zone interesante ca Mobility Area sau Tech Edu Area,...

Citește tot

GPeC Summit 2024

GPeC SUMMIT este considerat evenimentul de referință în E-Commerce & Digital Marketing din CEE și va avea loc în București, pe 21 Mai 2024.

Citește tot