Innovation Labs deschide înscrieri la Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

  •    06 - 07 Martie 2021

Innovation Labs, programul de accelerare pentru start-up-uri tehnice și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători, invită pasionații de tehnologie și inovare digitală să își materializeze ideile în cadrul Hackathoanelor și programelor de mentorat de 7 luni.

Ediția 2021 a programului Innovation Labs se va desfășura în format online, pentru a păstra condițiile de siguranță în contextul curent. 

Innovation Labs este principalul program universitar de accelerare dedicat start-up-urilor tehnice și are ca scop creșterea generațiilor tinere de noi antreprenori români și manageri de produse tehnice, prin crearea unui context actualizat de debutare, învățare și practică în mediul business.

Echipele calificate în Innovation Labs 2021 vor avea parte de un program de mentorat și susținere de 7 luni - menit să le sprijine în a transforma o simplã idee într-un produs minim viabil (MVP) validat de clienți reali. În plus, programul oferă mentorat specializat pentru creșterea produselor, acces la parteneri de business și la tehnologii de ultimă oră, prin intermediul partenerilor programului, vizibilitate media și oportunități diverse de deschidere.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe data de 14 octombrie la Demo Day, în fața juriului, a potențialilor investitori, a partenerilor și a reprezentanților mass media. Demo Day aduce împreună oameni care utilizează tehnologii captivante în realizarea unor produse inovative, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, care deschid conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs va deschide un nou început pentru echipele finaliste, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori, dar și prin integrarea lor în comunitatea de alumni a programului.

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2021

Participanții la Innovation Labs 2020 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe, în funcție de specificul acestora:

  • echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută cu precădere de Fundația Româno-Americană;
  • echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de Orange și sprijinită activ de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării. Ne adresăm echipelor de cercetători cu rezultate tehnice deosebite, care vor beneficia de susținere în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate în scenarii reale de afaceri;
  • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat pe una dintre verticale, tinerii participanți în program vor construi pas cu pas un prototip viabil pentru lansarea în piață. Drumul inițiatic, de transformare a unei idei într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali, este susținut în mod specific de către parteneri ai Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare.

Astfel, verticalele propuse pentru 2021 sunt: Agriculture - promovată și susținută de Romanian-American Foundation, Cybersecurity - cu susținerea Atos, Fintech - cu susținerea BRD – Groupe Société Générale, Blockchain - cu susținerea Elrond, Health & Lifestyle, Retail - cu susținerea Carrefour, Smart Cities și Smart Mobility.

Introduceți evenimentul în

Softlead

Softlead

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

CodeCamp

Codecamp este prima conferință de IT organizată la nivel național și unul dintre cele mai importante evenimente din industrie. 

Citește tot arrow_forward

Cybersecurity - Powerful security made simple

Cybersecurity - Powerful security made simple, dedicat profesioniștilor IT și specialiștilor în cybersecurity, este împărțit pe două direcții: Enterprise Security și Hardware Security și va dezbate provocările cu care se confruntă industria în această perioadă dificilă.

Citește tot arrow_forward

Bucharest Tech Week 2020

București devine pentru al cincilea an la rând capitala tehnologiei timp de o săptămână.

Citește tot arrow_forward