MobilPRO – Inovare şi Mobilitate, Ediţia 2017

Competiţia „MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” Ediţia 2017 se va desfăşura în perioada 1 decembrie 2016 – 19 martie 2017, urmând a fi organizată şi desfăşurată pe teritoriul României şi pe site-ul competiţiei http://mobilpro.lse.org.ro/.

  • Bucuresti - Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei cu sediul pe Bd Iuliu Maniu, Bucuresti.
  •    01 Decembrie 2016 - 19 Martie 2017

Competiţia „MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” Ediţia 2017 se va desfăşura în perioada 1 decembrie 2016 – 19 martie 2017, urmând a fi organizată şi desfăşurată pe teritoriul României şi pe site-ul competiţiei http://mobilpro.lse.org.ro/.

Organizatorii concursului „MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” sunt:

  • Liga Studenţilor Electronişti (LSE)
  • Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI), Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei cu sediul pe Bd Iuliu Maniu, Bucuresti și
  • Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB)

Competiţia “MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” este accesibilă tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii în concurs.

Participarea la concurs este gratuită.

Participanţii la competiţie vor fi constituiţi în echipe, fiecare echipă va putea fi constituită din 1 până la maxim 5 membri (elevi sau studenţi) și cel mult 1 coordonator (mentor/îndrumator/tutore), conformându-se regulilor din prezentul regulament.

Coordonatorul trebuie sa îndeplinească condiţia de a fi minimum absolvent al unei instituții de învățământ superior din ţară sau din afara acesteia. Fiecare membru poate face parte dintr-o singură echipă. Pentru a se putea înscrie în competiţie, participanţii trebuie să fie de acord cu toate prevederile acestui regulament. 

Ideea proiectului înscris în competiţie trebuie să corespundă devizei concursului: „Inovare şi Mobilitate”.

Prin Inovare, aşa cum este ea definită în http://www.businessinromania.eu/static/ro/ro-inovare înţelegem Inovare de produs, care în cazul aplicaţiilor software ar însemna aplicaţii noi sau aplicaţii existente sensibil îmbunătăţite, fie prin modificarea caracteristicilor de bază, conducând la îmbunătăţirea calităţilor şi/sau serviciilor pe care produsul le oferă consumatorului, fie prin crearea unor funcţionalități noi.

Pe de altă parte, “modificările tehnice minore sau cele estetice nu sunt considerate inovări, pentru că schimbările care au intervenit nu afectează performanţele, proprietăţile, costul sau materialele utilizate în produsul obţinut.”

Mobilitatea impune ca aplicaţia să fie instalată şi să funcţioneze pe un terminal mobil cu touchscreen (smartphone, tabletă, etc.) şi promovarea ideilor care subliniază permanenta mişcare (schimbare) a lumii IT în care trăim.

Ideile de aplicații trebuie să corespundă uneia din cele 3 teme (secțiuni) ale ediției MobilPRO 2017:

  • TEMA 1 – Automobile inteligente(CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)   
  • TEMA 2 –Aplicații mobile(CONCEPT + DEMO + PREZENTARE) 
  • TEMA 3 – Smart Territories (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)   

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

How to Web Conference 2024

How to Web este conferința tehnologică a Europei de Est care unește constructori și viziunari. Evenimentul este ideal pentru profesioniști, startup-uri și investitori care caută să descopere talente și inovații antreprenoriale.

Citește tot

DevTalks România

DevTalks este cea mai mare conferință tech din România, care a adunat în 2023 peste 6000 de participanți și 150+ vorbitori internaționali. Cu 14 scene de conținut tech și zone interesante ca Mobility Area sau Tech Edu Area,...

Citește tot

GPeC Summit 2024

GPeC SUMMIT este considerat evenimentul de referință în E-Commerce & Digital Marketing din CEE și va avea loc în București, pe 21 Mai 2024.

Citește tot