MobilPRO – Inovare şi Mobilitate, Ediţia 2017

  • BUCURESTI - Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei cu sediul pe Bd Iuliu Maniu, Bucuresti.
  •    01 Decembrie 2016 - 19 Martie 2017

Competiţia „MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” Ediţia 2017 se va desfăşura în perioada 1 decembrie 2016 – 19 martie 2017, urmând a fi organizată şi desfăşurată pe teritoriul României şi pe site-ul competiţiei http://mobilpro.lse.org.ro/.

Competiţia „MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” Ediţia 2017 se va desfăşura în perioada 1 decembrie 2016 – 19 martie 2017, urmând a fi organizată şi desfăşurată pe teritoriul României şi pe site-ul competiţiei http://mobilpro.lse.org.ro/.

Organizatorii concursului „MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” sunt:

  • Liga Studenţilor Electronişti (LSE)
  • Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI), Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei cu sediul pe Bd Iuliu Maniu, Bucuresti și
  • Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB)

Competiţia “MobilPRO – Inovare şi Mobilitate” este accesibilă tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii în concurs.

Participarea la concurs este gratuită.

Participanţii la competiţie vor fi constituiţi în echipe, fiecare echipă va putea fi constituită din 1 până la maxim 5 membri (elevi sau studenţi) și cel mult 1 coordonator (mentor/îndrumator/tutore), conformându-se regulilor din prezentul regulament.

Coordonatorul trebuie sa îndeplinească condiţia de a fi minimum absolvent al unei instituții de învățământ superior din ţară sau din afara acesteia. Fiecare membru poate face parte dintr-o singură echipă. Pentru a se putea înscrie în competiţie, participanţii trebuie să fie de acord cu toate prevederile acestui regulament. 

Ideea proiectului înscris în competiţie trebuie să corespundă devizei concursului: „Inovare şi Mobilitate”.

Prin Inovare, aşa cum este ea definită în http://www.businessinromania.eu/static/ro/ro-inovare înţelegem Inovare de produs, care în cazul aplicaţiilor software ar însemna aplicaţii noi sau aplicaţii existente sensibil îmbunătăţite, fie prin modificarea caracteristicilor de bază, conducând la îmbunătăţirea calităţilor şi/sau serviciilor pe care produsul le oferă consumatorului, fie prin crearea unor funcţionalități noi.

Pe de altă parte, “modificările tehnice minore sau cele estetice nu sunt considerate inovări, pentru că schimbările care au intervenit nu afectează performanţele, proprietăţile, costul sau materialele utilizate în produsul obţinut.”

Mobilitatea impune ca aplicaţia să fie instalată şi să funcţioneze pe un terminal mobil cu touchscreen (smartphone, tabletă, etc.) şi promovarea ideilor care subliniază permanenta mişcare (schimbare) a lumii IT în care trăim.

Ideile de aplicații trebuie să corespundă uneia din cele 3 teme (secțiuni) ale ediției MobilPRO 2017:

  • TEMA 1 – Automobile inteligente(CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)   
  • TEMA 2 –Aplicații mobile(CONCEPT + DEMO + PREZENTARE) 
  • TEMA 3 – Smart Territories (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)   

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

The One with Java

Evenimentul este dedicat pasionaților de Java, oamenilor cu background tehnic, ce dezvoltă sisteme și aplicații software.

Citește tot arrow_forward

Bucharest Tech Week 2020

București devine pentru al cincilea an la rând capitala tehnologiei timp de o săptămână.

Citește tot arrow_forward

Cybersecurity - Powerful security made simple

Cybersecurity - Powerful security made simple, dedicat profesioniștilor IT și specialiștilor în cybersecurity, este împărțit pe două direcții: Enterprise Security și Hardware Security și va dezbate provocările cu care se confruntă industria în această perioadă dificilă.

Citește tot arrow_forward