MobilPRO 2016

  • BUCURESTI - Universitatea Politehnică București
  •    18 - 19 Martie 2016

"MobilPRO - Inovare și Mobilitate" este un concurs de idei și aplicații software ce se adresează tuturor studenților și elevilor de liceu din Romania.

"MobilPRO - Inovare și Mobilitate" este un concurs de idei și aplicații software ce se adresează tuturor studenților și elevilor de liceu din Romania.

Secțiunile ediției MobilPRO 2016:
- Automobile Inteligente
- Aplicații Mobile
- Internet of Things

Aflat la a treia ediţie – MobilPRO 2016, este organizat de Liga Studenţilor Electronişti (LSE) împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) și Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB).

Concursul se adresează tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor de liceu care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii în concurs și vine în întâmpinarea acelor tineri interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile (și nu numai).

Prin participarea la MobilPRO, echipele sunt încurajate să îşi ducă ideile către o formă de proiect funcțional ce poate fi instalat pe un dispozitiv mobil, atât pentru a câştiga premiile destinate celor mai bune aplicaţii, cât şi pentru a-şi valorifica (monetiza) ulterior rezultatele în magazinele de aplicaţii mobile sau a-și transforma proiectul în propria afacere.

Avem în vedere evidenţierea spiritului inovativ, reflectat în tema „Inovare şi Mobilitate”, în sensul că aplicaţiile concurente vor fi apreciate şi după criteriul gradului de inovare, aşa cum este definită inovarea de produs – adică pe baza elementelor care fac aplicaţia propusă şi apoi realizată să difere de ceea ce există deja, prin calităţi, servicii sau funcţiuni noi, sau chiar ca idee cu totul nouă.

Mobilitatea, pe de altă parte, va fi reflectată atât prin specificul aplicaţiilor realizate, care vor trebui să poată fi instalate şi utilizate pe terminale mobile cu touchscreen (smartphones, tablete etc.), cât şi prin promovarea ideilor care subliniază permanenta mişcare (schimbare) a lumii IT în care trăim.

Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii asigură și cazarea participanților din afara Bucureștiului, în zilele de concurs.

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

GPeC SUMMIT

E-Commerce și Digital Marketing în mijlocul celui mai important eveniment de profil din Europa de Est: Speakeri World-Class pentru prima dată în România, Content 100% practic, Expo cu 35+ companii top-notchNetworking cu participanți C-level din întreaga Europă, Festivitatea Gala Premiilor eCommerce – totul creat să te inspire. #CraftedToInspire...

Citește tot arrow_forward

ITFest

ITFest este un proiect cu tradiție în rândul celor pasionați de programare și adună, pe an ce trece, tot mai mulți participanți, atât din rândul elevilor de liceu, cât și din cel al studenților. Acesta oferă posibilitatea de a lua contact cu numeroase firme din mediul IT și de a creiona locurile de muncă într-un mod interactiv. ...

Citește tot arrow_forward

Webstock 2020

Temele sunt alese cu mare atentie in fiecare an, pe baza celor mai noi tendinte in social media si comunicare de pe piata locala, dar si in urma propunerilor primite de la oamenii activi din comunitatea online.

Citește tot arrow_forward