Shaping conversations: Future of Work

  • BUCURESTI - Global Shapers Bucharest Hub
  •    13 Iunie 2019

Rezultatele unui raport realizat de World Economic Forum (WEF) în 2018 despre viitorul muncii (future of work) au evidențiat că tehnologia va afecta în mod fundamental felul în care sarcinile sunt îndeplinite atât de către oameni cât și de mașini. Piața muncii globală trece prin transformări masive, iar aceasta schimbare gestionată corect poate duce către îmbunătățirea calității vieții și o nouă serie de joburi pentru oameni.

Raportul WEF a fost realizat in rândul unor companii al căror număr total de angajați depășește 15 milioane. În timp ce aproximativ jumătate din joburi vor stagna până în 2022, multe alte joburi vor fi create, iar unele task-uri din existente în prezent vor fi automatizate. Estimările raportului au evidențiat că se vor pierde aproximativ 1 milion de joburi în timp ce vor fi create 1.74 milioane joburi noi. Raportul îl puteți accesa aici: http://www3.weforum.org/docs/WEF_Future_of_Jobs_2018.pdf

2 concluzii putem extrage din acest raport:

O scădere mare a cererii pentru joburi unde parte din sarcini vor fi automatizate

O creștere mare a cererii pentru diferite produse/servicii, datorită noilor tehnologii, care sunt asociate cu noi roluri și sarcini.

Vă propunem să explorăm împreună 5 din joburile și industriile care vor fi în prim-planul acestor automatizări și transformări. Vom avea 5 invitați, experți pe domeniile lor, care vor împărtăși cu voi care sunt schimbările care afectează industriile respective. Ei vor vorbi despre sarcinile care se automatizează, ce joburi vor scădea ca număr, dar și ce joburi apar în locul lor. Veți putea interacționa individual cu ei, într-un format neconvențional care îmbină conceptul de bibliotecă vie și galerie de artă.

Locurile sunt limitate. Este necesar să vă inscrieți aici http://bit.do/GSFutureWork

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

HR 21. Recalibration

HR 21. Recalibration, este împărțit pe două direcții: HR processes și Tech integration in HR și se adresează tuturor specialiștilor în HR, dar și General Managers, CEO, antreprenorilor din orice domeniu de business.

Citește tot arrow_forward

Innovation Labs deschide înscrieri la Hackathoanele din București și Sibiu

Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți și cercetătorilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul se va desfășura la nivel național în perioada martie - octombrie 2021 în cele 5 orașe.

Citește tot arrow_forward

The One with Java

Evenimentul este dedicat pasionaților de Java, oamenilor cu background tehnic, ce dezvoltă sisteme și aplicații software.

Citește tot arrow_forward