Shaping conversations: Future of Work

  • BUCURESTI - Global Shapers Bucharest Hub
  •    13 Iunie 2019

Rezultatele unui raport realizat de World Economic Forum (WEF) în 2018 despre viitorul muncii (future of work) au evidențiat că tehnologia va afecta în mod fundamental felul în care sarcinile sunt îndeplinite atât de către oameni cât și de mașini. Piața muncii globală trece prin transformări masive, iar aceasta schimbare gestionată corect poate duce către îmbunătățirea calității vieții și o nouă serie de joburi pentru oameni.

Raportul WEF a fost realizat in rândul unor companii al căror număr total de angajați depășește 15 milioane. În timp ce aproximativ jumătate din joburi vor stagna până în 2022, multe alte joburi vor fi create, iar unele task-uri din existente în prezent vor fi automatizate. Estimările raportului au evidențiat că se vor pierde aproximativ 1 milion de joburi în timp ce vor fi create 1.74 milioane joburi noi. Raportul îl puteți accesa aici: http://www3.weforum.org/docs/WEF_Future_of_Jobs_2018.pdf

2 concluzii putem extrage din acest raport:

O scădere mare a cererii pentru joburi unde parte din sarcini vor fi automatizate

O creștere mare a cererii pentru diferite produse/servicii, datorită noilor tehnologii, care sunt asociate cu noi roluri și sarcini.

Vă propunem să explorăm împreună 5 din joburile și industriile care vor fi în prim-planul acestor automatizări și transformări. Vom avea 5 invitați, experți pe domeniile lor, care vor împărtăși cu voi care sunt schimbările care afectează industriile respective. Ei vor vorbi despre sarcinile care se automatizează, ce joburi vor scădea ca număr, dar și ce joburi apar în locul lor. Veți putea interacționa individual cu ei, într-un format neconvențional care îmbină conceptul de bibliotecă vie și galerie de artă.

Locurile sunt limitate. Este necesar să vă inscrieți aici http://bit.do/GSFutureWork

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

Curs Dezvoltare cu Android Incepatori

Acest training abordeaza dezvoltarea aplicatiilor Android si acopera toate componentele de baza ale acestora precum si modul in care interactioneaza. De asemenea cursul ofera o trecere in revista a framework-urilor actuale impreuna cu development patterns pentru aplicatiile mobile, inclusiv cross-platform practices. 

Citește tot arrow_forward

Introducere in SQL pentru Testare Software

Scopul acestui training este sa invete participantii cum sa foloseasca SQL pentru a interoga o baza de date in cadrul activitatilor de testare software. Principiile SQL (Structured Query Language) predate in acest curs sunt independente de orice sistem de management al bazelor de date si pot sa fie utilizate in majoritatea sistemelor de acest tip.

Citește tot arrow_forward

Gala Wall-Street 2019

Finalul anului 2019 marcheaza un moment important in istoria post-comunista a Romaniei. Se implinesc 30 de ani de la caderea Republicii Socialiste, dar si trei decenii de capitalism modern. La aceasta aniversare a economiei de piata, Wall-Street.ro isi propune sa identifice si sa premieze companiile si personalitatile care au contribuit decisiv in cele trei decenii la instaurarea capitalismului in...

Citește tot arrow_forward