Shaping conversations: Future of Work

  • BUCURESTI - Global Shapers Bucharest Hub
  •    13 Iunie 2019

Rezultatele unui raport realizat de World Economic Forum (WEF) în 2018 despre viitorul muncii (future of work) au evidențiat că tehnologia va afecta în mod fundamental felul în care sarcinile sunt îndeplinite atât de către oameni cât și de mașini. Piața muncii globală trece prin transformări masive, iar aceasta schimbare gestionată corect poate duce către îmbunătățirea calității vieții și o nouă serie de joburi pentru oameni.

Raportul WEF a fost realizat in rândul unor companii al căror număr total de angajați depășește 15 milioane. În timp ce aproximativ jumătate din joburi vor stagna până în 2022, multe alte joburi vor fi create, iar unele task-uri din existente în prezent vor fi automatizate. Estimările raportului au evidențiat că se vor pierde aproximativ 1 milion de joburi în timp ce vor fi create 1.74 milioane joburi noi. Raportul îl puteți accesa aici: http://www3.weforum.org/docs/WEF_Future_of_Jobs_2018.pdf

2 concluzii putem extrage din acest raport:

O scădere mare a cererii pentru joburi unde parte din sarcini vor fi automatizate

O creștere mare a cererii pentru diferite produse/servicii, datorită noilor tehnologii, care sunt asociate cu noi roluri și sarcini.

Vă propunem să explorăm împreună 5 din joburile și industriile care vor fi în prim-planul acestor automatizări și transformări. Vom avea 5 invitați, experți pe domeniile lor, care vor împărtăși cu voi care sunt schimbările care afectează industriile respective. Ei vor vorbi despre sarcinile care se automatizează, ce joburi vor scădea ca număr, dar și ce joburi apar în locul lor. Veți putea interacționa individual cu ei, într-un format neconvențional care îmbină conceptul de bibliotecă vie și galerie de artă.

Locurile sunt limitate. Este necesar să vă inscrieți aici http://bit.do/GSFutureWork

Introduceți evenimentul în

Vrei să fii la curent cu evenimentele din IT&C?

GPeC SUMMIT

E-Commerce și Digital Marketing în mijlocul celui mai important eveniment de profil din Europa de Est: Speakeri World-Class pentru prima dată în România, Content 100% practic, Expo cu 35+ companii top-notchNetworking cu participanți C-level din întreaga Europă, Festivitatea Gala Premiilor eCommerce – totul creat să te inspire. #CraftedToInspire...

Citește tot arrow_forward

go>tech world

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World), un manifesto al digitalizării adresat întregului ecosistem de business din Europa Centrală și de Est, are loc și anul acesta, însă online. 

Citește tot arrow_forward

Webstock 2020

Temele sunt alese cu mare atentie in fiecare an, pe baza celor mai noi tendinte in social media si comunicare de pe piata locala, dar si in urma propunerilor primite de la oamenii activi din comunitatea online.

Citește tot arrow_forward