15 tineri s-au alaturat companiei OSF Global Services in urma unui program de practica desfasurat in lunile iulie/august 2013

18 decembrie 2013

Filiala locala a furnizorului canadian de servicii de dezvoltare şi consultanta IT, OSF Global Services anunta rezultatele stagiilor de practica dedicate tinerilor pasionati de tehnologie. 15 tineri s-au alaturat angajatilor companiei.

Filiala locala a furnizorului canadian de servicii de dezvoltare şi consultanta IT, OSF Global Services anunta rezultatele stagiilor de practica dedicate tinerilor pasionati de tehnologie. 15 tineri s-au alaturat angajatilor companiei.

In urma interviurilor si a testelor de selectie, 28 de tineri au fost alesi pentru a incepe programele de practica desfasurate in lunile iulie si august. Stagiile au fost dedicate studentilor si proaspetilor absolventi aflati in cautarea unui loc de munca, candidatilor ce au dorit sa-si imbunatateasca cunostintele tehnice si sa se pregateasca pentru un viitor job, precum si persoanelor cu studii non-tehnice, dar pasionate de programare.

Una dintre noutatile aduse de stagiile de practica OSF Global Services consta in modul de organizare al acestora: activitatile s-au desfasurat online, dand posibilitatea participantilor de a lucra si invata de acasa, lucru ce nu a implicat eforturi financiare din partea lor. Pana in momentul de fata 15 dintre cei 28 de tineri s-au alaturat companiei, insa procesul de recrutare continua, lasand oportunitatile deschise si pentru restul absolventilor programului de practica.

Cursantii au fost la randul lor incantati de posibilitatile oferite de program. «OSF Global Services ofera stagii cu adevarat adaptate nevoilor participantilor. Am descoperit prin intermediul acestui program un mediu de lucru stimulant si dinamic, in care comunicarea functioneaza excelent chiar daca activitatile s-au desfasurat online. In plus, am avut sansa sa descopar ce inseamna in practica lucrul cu tehnologii precum asp.net, html/css, javascript, avand ocazia sa dezvolt proiecte reale, nu doar de laborator. » declara unul dintre beneficiarii programului.

Derularea unui astfel de program nu ar fi putut avea loc fara suportul cadrelor didactice din institutiile partenere, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava si Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare din cadrul Universitatii din Pitesti. Prof.dr.ing. Cristina TURCU, de la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava (USV) declara: «Astfel de initiative de desfasurare a unor programe de practica in cadrul firmelor sunt privite cu mare interes de catre institutiile academice. Aceste ore de practica vin in completarea orelor desfasurate in facultati, realizandu-se astfel o abordare sistemica a instruirii, cu efecte benefice la nivelul viitorului absolvent. OSF Global Services, prin tot ceea ce intreprinde poate fi privit ca partenerul de care o entitate universitara are nevoie. Si spun acest lucru, gandindu-ma nu numai la suportul acordat USV in organizarea unor diverse manifestari studentesti nationale si internationale, ci, in principal, la feedback-ul important pe care il ofera cu privire la calitatea pregatirii absolventilor pe care ii angajeaza, precum si la necesitatile lor de instruire. Colaborarea USV cu OSF Global Services este o dovada a eficientei relatiilor de parteneriat care se pot stabili intre universitati si mediul economic.».

OSF Global Services desfasoara multiple programe educationale prin care isi propune sa ofere studentilor, proaspetilor absolventi si candidatilor cu profil non-tehnic cunostintele de baza pentru a trece cu succes prin procesul de recrutare si a deveni angajatii companiei. Filiala locala a companiei este deja la a doua editie a programului de practica de vara, prima editie desfasurandu-se in 2012, cand din 20 de participanti au fost angajati 14.

Despre OSF Global Services:

OSF Global Services este o companie IT in plina expansiune, cu sediul in Quebec, Canada. Incepand cu anul 2003, OSF Global Services ofera servicii de software development si consultanta IT prin intermediul birourilor sale din Statele Unite, Franta, Germania, UK, Italia, Romania si Ucraina. Compania sprijina in mod constant tinerii absolventi in domeniul IT prin stagii de practica in cadrul companiei sau programe de instruire, facilitandu-le accesul la o pregatire profesionala completa. Pentru mai multe informatii vizitati www.osf-global.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Operațiunea ShadowHammer: noi atacuri asupra lanțului de aprovizionare amenință sute de mii de utilizatori din toată lumea

Un atac asupra lanțului de aprovizionare este unul dintre cei mai periculoși și mai eficienți vectori de infecție, folosit din ce în ce mai mult în operațiunile avansate din ultimii ani - după cum am văzut în cazul ShadowPad sau CCleaner. Vizează deficiențele specifice ale sistemelor interconectate ale resurselor umane, organizaționale, materiale și intelectuale impli...

Citește tot arrow_forward

Amenințarea pentru spionaj Triout revine mascată într-o aplicație gratuită foarte populară

Aplicația infectată Psiphon, folosită pentru accesarea unor pagini de internet cenzurate sau blocate, era distribuită prin magazine neoficiale și conține aceeași mostră de amenințare informatică identificată în vara lui 2018, când era încorporată într-o aplicație cu conținut destinat adulților. Dincolo de Triout, aplicația compromisă mai include și trei co...

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Noile spații de birouri ale companiei, din clădirea Multinvest Business Center 2, sunt unele dintre cele mai moderne din oraș, cu acces la o serie de facilităţi și dotări de ultimă generație.Specialiștii Bitdefender de la Târgu Mureș se vor concentra pe dezvoltarea de software de securitate pentru dispozitive conectate, integrat în dispozitivul Bitdefende...

Citește tot arrow_forward