15 tineri s-au alaturat companiei OSF Global Services in urma unui program de practica desfasurat in lunile iulie/august 2013

18 decembrie 2013

Filiala locala a furnizorului canadian de servicii de dezvoltare şi consultanta IT, OSF Global Services anunta rezultatele stagiilor de practica dedicate tinerilor pasionati de tehnologie. 15 tineri s-au alaturat angajatilor companiei.

Filiala locala a furnizorului canadian de servicii de dezvoltare şi consultanta IT, OSF Global Services anunta rezultatele stagiilor de practica dedicate tinerilor pasionati de tehnologie. 15 tineri s-au alaturat angajatilor companiei.

In urma interviurilor si a testelor de selectie, 28 de tineri au fost alesi pentru a incepe programele de practica desfasurate in lunile iulie si august. Stagiile au fost dedicate studentilor si proaspetilor absolventi aflati in cautarea unui loc de munca, candidatilor ce au dorit sa-si imbunatateasca cunostintele tehnice si sa se pregateasca pentru un viitor job, precum si persoanelor cu studii non-tehnice, dar pasionate de programare.

Una dintre noutatile aduse de stagiile de practica OSF Global Services consta in modul de organizare al acestora: activitatile s-au desfasurat online, dand posibilitatea participantilor de a lucra si invata de acasa, lucru ce nu a implicat eforturi financiare din partea lor. Pana in momentul de fata 15 dintre cei 28 de tineri s-au alaturat companiei, insa procesul de recrutare continua, lasand oportunitatile deschise si pentru restul absolventilor programului de practica.

Cursantii au fost la randul lor incantati de posibilitatile oferite de program. «OSF Global Services ofera stagii cu adevarat adaptate nevoilor participantilor. Am descoperit prin intermediul acestui program un mediu de lucru stimulant si dinamic, in care comunicarea functioneaza excelent chiar daca activitatile s-au desfasurat online. In plus, am avut sansa sa descopar ce inseamna in practica lucrul cu tehnologii precum asp.net, html/css, javascript, avand ocazia sa dezvolt proiecte reale, nu doar de laborator. » declara unul dintre beneficiarii programului.

Derularea unui astfel de program nu ar fi putut avea loc fara suportul cadrelor didactice din institutiile partenere, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava si Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare din cadrul Universitatii din Pitesti. Prof.dr.ing. Cristina TURCU, de la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava (USV) declara: «Astfel de initiative de desfasurare a unor programe de practica in cadrul firmelor sunt privite cu mare interes de catre institutiile academice. Aceste ore de practica vin in completarea orelor desfasurate in facultati, realizandu-se astfel o abordare sistemica a instruirii, cu efecte benefice la nivelul viitorului absolvent. OSF Global Services, prin tot ceea ce intreprinde poate fi privit ca partenerul de care o entitate universitara are nevoie. Si spun acest lucru, gandindu-ma nu numai la suportul acordat USV in organizarea unor diverse manifestari studentesti nationale si internationale, ci, in principal, la feedback-ul important pe care il ofera cu privire la calitatea pregatirii absolventilor pe care ii angajeaza, precum si la necesitatile lor de instruire. Colaborarea USV cu OSF Global Services este o dovada a eficientei relatiilor de parteneriat care se pot stabili intre universitati si mediul economic.».

OSF Global Services desfasoara multiple programe educationale prin care isi propune sa ofere studentilor, proaspetilor absolventi si candidatilor cu profil non-tehnic cunostintele de baza pentru a trece cu succes prin procesul de recrutare si a deveni angajatii companiei. Filiala locala a companiei este deja la a doua editie a programului de practica de vara, prima editie desfasurandu-se in 2012, cand din 20 de participanti au fost angajati 14.

Despre OSF Global Services:

OSF Global Services este o companie IT in plina expansiune, cu sediul in Quebec, Canada. Incepand cu anul 2003, OSF Global Services ofera servicii de software development si consultanta IT prin intermediul birourilor sale din Statele Unite, Franta, Germania, UK, Italia, Romania si Ucraina. Compania sprijina in mod constant tinerii absolventi in domeniul IT prin stagii de practica in cadrul companiei sau programe de instruire, facilitandu-le accesul la o pregatire profesionala completa. Pentru mai multe informatii vizitati www.osf-global.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward