29 iulie – lansarea oficială a Windows 10

29 iulie 2015

Începând de astăzi, utilizatorii sistemului de operare Windows pot descărca kitul de instalare pentru versiunea Windows 10 oferită de Microsoft.

29 iulie – lansarea oficială a Windows 10

Începând de astăzi, utilizatorii sistemului de operare Windows pot descărca kitul de instalare pentru versiunea Windows 10 oferită de Microsoft.

Conform programului oficial prezentat de compania Microsoft, actualizările au fost disponibile începând cu ora 7 a acestei dimineți.

190 de țări au acces la versiunea Windows 10

Pornind de la viziunea: un singur magazine de aplicații, o singură platformă, o singură experiență minunată a utilizatorului, Microsoft și-a dorit ca prin această versiune să le ofere beneficiarilor motivația de a crea lucruri excelente cu propriile device-uri prin folosirea Windows 10.

În principal, sistemul de operare vizează oferirea unei viziuni mult mai pesonale a ceea ce înseamnă utilizarea calculatorului propriu, ușurința transferului de date între device-uri, ca adaptare la mobilitatea specifică tehnologiilor moderne.

Încă de la început, Windows 10 se poziționează ca un produs software unic, întrucât reunește cele mai importante feedback-uri primite de la peste 5 milioane de utilizatori. Se pare că aceștia sunt și primii care au avut acces la noua versiune a sistemului. Timp de un an, utilizatorii Windows 7 și 8 cu licență pot să facă upgrade la Windows 10 în mod gratuit.

Din punctul de vedere al securității datelor, Windows 10 este cea mai sigură versiune lansată până acum (datorită Windows Defender și Smart Screen, sistemul este extrem de sigur în contextul atacurilor prin viruși, malware sau phishing).

Productivitatea este o funcționalitate de bază pe care o recomandă Microsoft în descrierea produsului Windows 10 de pe blogul oficial. Așadar, prin sistemele de Voice, Pen și Gesture, utilizatorul reușește să interacționeze mult mai ușor cu propriul calculator. Pentru aceia care au nevoie de un asistent personal digital, Cortana răspunde cu succes provocării de a găsi ușor și rapid informații utile. 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward