4 modalități de a reduce costurile de stocare a datelor. Cu sau fără Cloud

30 martie 2016

Companiile de IT din întreaga lume duc o luptă constantă de limitare a costurilor. Numeroase studii arată că infrastructura IT și operațiunile (I&O) reprezintă 60-70% din bugetul unei companii de IT.

Companiile de IT din întreaga lume duc o luptă constantă de limitare a costurilor. Numeroase studii arată că infrastructura IT și operațiunile (I&O) reprezintă 60-70% din bugetul unei companii de IT. 

Vestea bună pentru aceste companii este că modernizarea modelului de stocare a datelor poate genera economii pentru companiile în cauză. Potrivit unui studiu realizat de Gartner, pentru a limita costurile de stocare a datelor poate genera economii pentru companiile în cauză.

Există însă multe variante de a reduce costurile generate de stocarea datelor, chiar fără utilizarea stocării Cloud. Iată câteva variante:

 1. Dezvoltarea de aplicații: Abordarea convențională a aplicării dev/test (laboratoare) solicită timp și cheltuieli semnificative de construire și menținere, care, de multe ori intră în contradicție cu nevoia companiilor de viteză și agilitate. În această situație, companiile ar trebui să aibă în vedere utilizarea serviciilor publice de cloud, în special în situațiile în care se confruntă cu un orar riguros sau cu blocarea bugetelor.
 1. Utilizarea aplicațiilor active pe alte platforme: Multe dintre aplcațiile utilizate în companii sunt licențiate în funcție de tipul și numărul de procesoare/utilizatori. Transferul acestor aplicații către platforme noi cum ar fi trecerea de la RISC la x86 poate genera economii substanțiale ale costurilor de licențiere. Astfel, trecerea către un sistem de stocare modern, all-flash, cum ar fi NetApp EF560 sau FAS poate contribui la economii în ceea ce privește consolidarea serverelor.
 1. Renunțarea la sistemele de stocare vechi: Sistemele vechi de stocare sunt în general mai lente și mai greu de întreținut decât cele noi. Folosind tehnici precum NetApp LUN, datele pot fi transferate ușor către sisteme mai noi, mai rapide și cu o mai mare capacitate de stocare.
 1. Renunțarea la aplicațiile inactive: Aplicațiile inactive ocupă spațiu pe server. Cele mai multe aplicații inactive nu trebuie eliminat; ele pot fi mutate de pe site cu ajutorul NetApp Cloud ONTAP.

Din perspectiva infrastructurii și a operațiunilor, stocarea datelor continuă să ocupe un procent tot mai mare din costul total al dezvoltării și implementării aplicației. Cu toate că stocarea cloud reprezintă o modalitate de reducere a costurilor, companiile ar trebui să ia în considerare dacă ciclul de viață al aplicației se încadrează în contextul cloud. Companiile trebuie să aibă o abordare mai largă pentru modernizarea infrastructurii de stocare.

Beneficiile utilizării stocării Cloud:

 1. Este ușor de utilizat și accesibil din punct de vedere financiar
 • 14% din companii au reușit să reducă dimensiunea departamentelor de IT utilizând Cloud
 • 82% din companii au remarcat o diminuare a costurilor odată cu trecerea în Cloud
 1. Este de încredere și sigură (consumatorii individuali sunt familiari cu serviciile Cloud)
 • 60% din companii utilizează Cloud pentru operațiunile de IT
 • 56% din oamenii de afaceri au afirmat că utilizează Cloud pentru protecția informațiilor confidențiale.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să alegi varianta de Cloud potrivită (privat, public sau hibrid)?

 • În ce măsură aplicația pe care vrei să o transferi în Cloud e importantă pentru companie
 • Cerințele de protecție a datelor
 • Volumul de lucru al aplicațiilor
 • Integrarea aplicațiilor cu alte funcții de business

PUBLIC CLOUD presupune:

 • Aplicațiile, stocare și alte resurse sunt disponibile prin service provider
 • Serviciile și aplicațiile sunt oferite utilizatorilor prin intermediul internetului
 • Presupune mai puține opțiuni de securitate
 • Reduce complexitatea

Cine ar trebui să utilizeze Public Cloud?

 • Companiile care vor să ajungă rapid pe piață
 • Ariile de business cu mai puține resurse
 • Companiile care caută să externalizeze cerințele de IT

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward