69% dintre manageri au accelerat deciziile de digitalizare, ca urmare a efectelor pandemiei

30 septembrie 2020

Cel mai nou studiu de piață efectuat de Gartner indică faptul că în cele mai multe dintre companiile monitorizate, top managementul a decis să direcționeze strategia de transformare digitală, ca rezultat al efectelor pe care pandemia le-a avut asupra business-urilor în acest an.

69% dintre manageri au accelerat deciziile de digitalizare, ca urmare a efectelor pandemiei

Modelele de business, strategia de promovare, deciziile de achiziție a aplicațiilor software potrivite, toate acestea au fost adaptate de aproape 70% dintre board-urile de directori din companii astfel încât dezvoltarea organizațională și creșterea să fie o certitudine.

86% dintre respondenții participanți la studiu consideră că tehnologia va fi considerată o strategie de susținere și de creștere a companiilor în următorii 2 ani. De asemenea, principiile de colaborare în echipe interne sau între companii sunt considerate a fi o oportunitate generată de pandemie și de nevoia de a avea rezultate rapide și concludente.

Cum a impactat digitalizarea bugetele companiilor?

Cei mai mulți dintre managerii din companii (67%) previzionează creșteri ale bugetelor alocate transformării digitale. Conform celui mai recent studiu Gartner, bugetul alocat pentru IT/Tehnologie crește cu 6.9%, activitatea de reorganizare a companiilor/departamentelor are bugete cu 3.3% mai mari, dezvoltarea produselor cu 2.6%, iar cercetarea cu 1.5%. Scăderi se înregistrează în cazul activității financiare (-2%), strategiilor și implementării planurilor de marketing (-2.2%), departamentelor și activității de resurse umane (-2.5%), activității de vânzări (-4.3%).

Previziuni de creștere

Analiza datelor și inteligența artificială (AI) sunt previzionate în categoria segmentelor ce vor înregistra creșteri.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de contact de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected].

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward