Adobe a achiziționat Magento pentru 1.68 miliarde de dolari

22 mai 2018

Adobe a anunțat oficial achiziția Magento pentru suma de 1.68 miliarde de dolari, tranazacția oferindu-i companiei Adobe exact acel segment de servicii pe care nu îl deținea și care îl va ajuta să concureze cu Salesforce, care oferă propriile servicii de marketing, sales și mentenanță în cloud. Platforma de e-commerce va face parte din Adobe Digital Experience.

Adobe a achiziționat Magento pentru 1.68 miliarde de dolari

Alăturarea dintre cea mai cunoscută platformă dedicată comerțului electronic și poziția ca lider pe piață în industria instrumentelor grafice vor crea noi experiențe digitale pentru utilizatorii individuali și corporate.

Oportunitățile anunțate de Magento prin această tranzacție includ posibilitatea de a oferi valoare adăugată utilizatorilor, partenerilor și developerilor, accelerarea suitei de funcționalități pe care o deține produsul în acest moment, capacitatea de accesa noi verticale de business, prin alăturarea Adobe.

Din punctul de vedere al gigantului Adobe, acesta  va avea acces la clienții din segmentul de mijloc ai Magento, dar și la companiile mari.

Conform comunicării oficiale a echipei Magento, prin blog-ul său, se așteaptă ca achiziția să fie finalizată până la încheierea trimestrului fiscal.

Aceasta nu este prima achiziție a platformei Magento, care a fost fondată în 2008 și cumpărată 3 ani mai târziu, în 2011, într-o tranzacție evaluată la 180 de milioane de dolari. Compania a redobândit capital social individual în 2015, beneficiind de ajutor din partea fondului de investiții Permira Funds, ce, conform unor informații neoficiale, ar fi plătit aproximativ 200 de milioane de dolari.

Conform cifrelor publicate de Data of BuiltWith, Magento avea în 2017 aproximativ 24% cotă de piață, situându-se pe cea de-a treia poziție în topul celor 10 cele mai cunoscute și utilizate platforme de comerț electronic, primele 2 locuri din clasament fiind atribuite WooCommerce și Shopify. Data of BuiltWith a identificat peste 13.000 de website-uri de comerț electronic dezvoltate pe tehnologii Magento din Top 1 Milion, întreaga bază de utilizatori fiind de peste 235.000 de magazine online care folosesc Magento.

magento usage statistics builtwith data

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward