AImotive – investiții de 38 de milioane de dolari pentru dezvoltarea soft-ului pentru autoturisme autonome

07 ianuarie 2018

A treia rundă de investiții preluată de compania AImotive va sprijini dezvoltarea aplicațiilor software dedicate automobilelor autonome, prin preluarea datelor din înregistrările video și prin senzorii montați pe acestea.

AImotive – investiții de 38 de milioane de dolari pentru dezvoltarea soft-ului pentru autoturisme autonome

Compania AImotive deține birouri în Budapesta, iar testarea soft-ului vizează flote auto din Ungaria, Franța și California începute încă din vara anului 2017. Dezvoltarea globală a celor de la AImotive include pentru anul 2018 Japonia, China și alte state din America.

Noua rundă de investiții vine din partea grupului de investiții B Capital Group și Prime Ventures, în timp ce alte runde au fost sprijinite de Cisco Investments, Samsung Catalyst Fund, Robert Bosch Venture Capital, Inventure, Draper Associates sau Day One Capital.

Ideea celor de la AImotive a avut ca principală sursă de inspirație industria aviatică în ceea ce privește crearea design-ului, aceasta fiind o activitate pe care compania a ales să nu o externalizeze.

“Ne dorim să replicăm cât mai mult posibil din ceea ce se întâmplă în industria aviatică, ce este de 10.000 de ori mai puțin periculoasă decât cea auto, tocmai pentru că ne dorim să îmbunătățim atât capacitatea de simulare a posibilelor riscuri, cât și posibilitatea de a le preveni”, Laszlo Kishonti, founder & CEO AImotive.

Ce funcționalități conține, mai exact, soft-ul?

Cele mai importante specificații ale aplicației software cuprind posibilitatea de a identifica de la distanță pietonii sau alte obstacole, pentru ca acestea să fie evitate la timp de către autoturisme. La bază, soft-ul este unul de inteligență artificială, CES 2018 anunțând această lansare ca fiind una dintre cele mai importante ale evenimentului de anul acesta.

De asemenea, reprezentanți ai companiei declară faptul că aceasta este deschisă oportunităților de colaborare cu producători de senzori, în vederea optimizării beneficiilor oferite de acestea, prin capacitatea de vizualizare a posibilelor obstacole prin creșterea vizibilității prin camerele video.

În acest moment, AImotive lucrează activ la dezvoltarea unor noi parteneriate cu principalii jucători din domeniu, cum ar fi Groupe PSA și Volvo.

Sursa foto: VentureBeat.com

 

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward