Alibaba și Salesforce anunță parteneriatul pentru piața din Asia

25 iulie 2019

Cunoscut de peste 20 de ani ca lider de piață al aplicațiilor software de tip B2B de tip CRM (Customer Relationship Management), Salesforce anunță proiecte comune în colaborare cu Alibaba, pentru piața din China. În acest sens, Alibaba va fi furnizor exclusiv de tip corporate al soluțiilor Salesforce.

Alibaba și Salesforce anunță parteneriatul pentru piața din Asia

Anunțul este unul extrem de interesant în contextul în care piața chineză a serviciilor de internet a fost dominată de marketplace-ul deținut de Alibaba, Taobao, și de WeChat.

Dat fiind faptul că segmentul aplicațiilor software de tip enterprise câștigă tot mai mult teren, atât din perspectiva utilizatorilor și a cererii, cât și a investitorilor, Alibaba s-a repoziționat și a încheiat acest parteneriat din care ambele părți au asigurat un câștig evident. Astfel, marketplace-ul nu avea o soluție care să deservească nișa business-urilor mici și medii care vindeau prin Alibaba sau care foloseau serviciile de stocare în cloud, în timp ce prin intrarea Salesforce în Asia, gigantul tech câștigă un segment de clienți nou.

Conform cifrelor oferite de Salesforce, în primele 3 luni ale anului 2019, compania a avut încasări de doar 10% venite de la clienți din Asia, în timp ce Europa generează vânzări de 20% din total, iar Statele Unite ale Americii aproximativ 70%.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward