Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

14 iunie 2019

Antares Romania, cel mai mare producator de scaune ergonomice din tara, isi planifica activitatea din cele doua fabrici in doar 15 minute. Inainte de a utiliza solutiile Senior Software, producatorul dedica chiar si 8 ore operatiunilor de planificare a productiei.

Antares Romania isi planifica intreaga productie in doar 15 minute

Producatorul de scaune Antares Romania a redus timpul de planificare a productiei de la 8 ore la 15 minute, pentru cele doua fabrici din Cluj si Harghita. Aceasta performanta se datoreaza sistemelor pentru gestiunea productiei (APS si MES), furnizate de Senior Software.

“Implementarea MES si APS reprezinta o solutie completa pentru productie, de o rapiditate excelenta pentru toate functiile care trebuie sa se intample in planificare. In momentul de fata, planificarea productiei dureaza undeva la 15 minute pentru doua fabrici, iar inainte dura intre 3 si 4 ore pentru fiecare fabrica”, a declarat Laczko Hunor, Director de Productie – Antares Romania.

Reprezentantul Antares a adaugat ca pentru a utiliza sistemul APS, operatorii nu au nevoie de cunostinte tehnice, ci doar de un training de baza. Totodata, cu solutia MES de la Senior Software, producatorul de scaune reuseste sa organizeze rapid comenzile si sa urmareasca productia de la A la Z. In plus, ca urmare a optimizarii timpilor de lucru si datorita nivelului ridicat de vizibilitate asupra operatiunilor din fabrica si asupra stocurilor, compania a crescut semnificativ gradul de eficienta.

“In cazul solutiei APS s-a creat un algoritm special pentru Antares, care tine cont de tot ce folosim noi, incepand de la elementele standard precum comenzile de vanzare, stocurile, capacitatea resursei umane si pana la fluxul intern de lucru. Planul detaliat din APS poate fi exportat pe tablete prin sistemul de urmarire a productiei.

MES este un sistem foarte simplu, cu doar 3-4 butoane. Trebuie doar sa tii minte ce comanda ti s-a dat, iar odata ce ai terminat, te intorci si raportezi ca ai finalizat task-ul. Toate aceste lucruri sunt urmarite in spate si se vad in real time in planificarea productiei”, a completat Laczko Hunor.

Odata cu utilizarea sistemelor de management al productiei de la Senior Software, Antares Romania a obtinut si alte beneficii care au dus la imbunatatirea business-ului:

  • Plan complet: echipa stie exact ce trebuie sa produca, cand si cu ce materiale/resurse;
  • Reguli multiple de planificare, cu posibilitatea de alege scenariul potrivit in functie de situatie;
  • Optimizare inca din momentul distribuirii task-urilor, alocarea acestora realizandu-se in functie de capacitatile angajatilor, resursele disponibile etc.;
  • Modificari procesate in timp real, fara erori si fara a afecta activitatea angajatilor;
  • Gestionare pentru toate comenzile din cadrul companiei;
  • Urmarire stocuri si eficienta personal;
  • Verificare corecta pentru necesarul de materiale;
  • Statistici detaliate (realizate pe baza raportarilor inregistrate in APS) pentru fiecare model din productie sau in functie de performanta fiecarui angajat.

Despre Antares Romania

Compania face parte din grupul international ceh Antares, fondat in anul 1992, unul dintre cei mai mari producatori de scaune de birou din Europa Centrala si de Est, care si-a extins afacerea prin filialele din Romania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria si Serbia. Filiala din Romania si-a inceput activitatea in 1998 iar, in prezent, compania detine doua unitati de productie, in judetele Cluj si Harghita. Portofoliul Antares Romania include scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinte, fotolii manageriale, scaune pentru auditorium, sali de cinema si teatru, scaune ergonomice operationale si nu numai.

 

Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software a pornit cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin c...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Procesul de achiziții îmbunătățit datorită adoptării sistemului modern, DocuWare

Una dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte a decis, încă din 2015, să folosească sistemul modern de management al documentelor în Cloud, DocuWare.

Citește tot arrow_forward