ANUNT INCEPERE PROIECT

20 octombrie 2016

„TEHNOLOGIE INOVATIVA GREEN SI SISTEM INTEGRAT PENTRU CENTRU DE DATE DESTINAT INTERNETULUI VIITORULUI”

 

„TEHNOLOGIE INOVATIVA GREEN SI SISTEM INTEGRAT PENTRU CENTRU DE DATE DESTINAT INTERNETULUI VIITORULUI”

Bucuresti, 21.10.2016

M247 EUROPE S.R.L. a inceput, in data de 17.10.2016, implementarea proiectului „Tehnologie inovativa GREEN si sistem integrat pentru centru de date destinat Internetului Viitorului”, Actiune 1.2.1: Stimularea cererii intreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de intreprinderi individual sau in parteneriat cu institutele de CD si universitati, in scopul inovarii de procese si de produse in sectoarele economice care prezinta potential de crestere, cod competitie POC-A1-A.1.2.1-D-2015. Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, in baza contractului de finantare nr. 105/09.09.2016 incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene (MFE) in calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operational Competitivitate (POC), prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, in calitate de Organism Intermediar (OI).

Director de proiect: Dl. Paul Pintiliescu

Valoarea totala a contractului de finantare: 4.415.164,34 lei din care asistenta financiara nerambursabila : 4.415.164,34 lei

Perioada de implementare: 16 luni.

Obiectiv general: stimularea inovarii si cresterea competitivitatii prin realizarea unei noi tehnologii implementabile printr-un sistem integrat in cadrul unui produs inovativ complex si a unor servicii inovative bazate pe acest produs. Se propune realizarea unui centru de date „Green” cu performante energetice de varf in Romania, care va incorpora elemente inovative tehnologice si de sistem privitoare la solutiile de racire, ventilatie, electrice si IT in domeniul economisirii energiei electrice, conform definitiei ”Green”, cu o automatizare multipla a functionarii inclusiv prin managementul general software al Centrului de Date. Prin realizarea acestui produs inovativ complex M247 EUROPE S.R.L va putea sa dezvolte noi servicii inovative in domenii ale tehnologiilor informationale si de comunicatii, cloud/virtualizare, baze de date de mari dimensiuni, specifice Internetului viitorului,  cu avantajul unor costuri reduse si a unei competitivitati tehnice si economice superioare.

Rezultate prevazute: in urma implementarii proiectului se vor obtine ca rezultate servicii si tehnologii ce se incadreaza in domeniul ”Tehnologia informatiilor si comunicatiilor„ :

  • Serviciu de Colocare: Full Rack, Half Rack, Quarter Rack, clientul avand posibilitatea de a apela la M247 Europe sau alti furnizori de comunicatii pentru a se interconecta. Solutia este dedicata atat operatorilor de telecomunicatii cat si IMM-urilor, corporatiilor sau persoanelor fizice, punand la dispozitie sursa de energie electrica si racire performante pentru o cantitate maxima de echipamente de stocare sau prelucrare a informatiilor;
  • Serviciu de inchiriere Server Dedicat - pune la dispozitia clientului un server inchiriat (proprietatea M247 Europe) la care clientul are acces complet unde isi poate desfasura orice activitate tehnologica dar si de telecomunicatii;
  • Serviciu de Upgrade Green DC - M247 Europe pune la dispozitia clientului cunostinte, integrare si manipulare a actualului sau centru de date pentru a deveni ”verde”.
  • Tehnologia de Building Green DC - Expertiza M247 Europe poate fi folosita de un potential client la managementul, arhitectura si construirea unui centru de date.

Beneficiarii proiectului:  prin realizarea unui centru de date „Green” cu performante energetice de varf in Romania, care va incorpora elemente inovative tehnologice si de sistem privitoare la solutiile de racire, ventilatie, electrice si IT in domeniul economisirii energiei electrice, M247 Europe va obtine un plus de valoare atat in ceea ce priveste tehnologiile utilizate intern cat si in lantul valoric, deoarece acest lucru se va reflecta in calitatea crescuta a serviciilor si tehnologiilor oferite clientiilor.

Beneficiarii proiectului vor fi clientii actuali si viitori ai societatii, companii din sectorul public si privat, IMM-uri, persoane particulare, etc. din domenii precum: intreprinderi, firme vanzari, furnizori de internet, comunicatii si ITC, firme cu profil financiar, firme de turism, companii de divertisment si media, companii de turism, consilii locale, scoli si universitati, etc.

Locul de implementare: Mun. Bucuresti, Sos. Fabrica de Glucoza nr. 11B, etaj 1, sector 2, cod postal  020331.

Proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

 

DATE DE CONTACT

Director de proiect: Paul Pintiliescu

Tel: +4.031.080.0700

E-mail: [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

ERP – 15 Motive pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de sistem

Sistemele de gestiune informatică de tip ERP devin din ce în ce mai mult o necesitate obiectivă pentru firmele mici și mijlocii din România. Desigiur, decizia de implementare a unui asemenea sistem în cadrul organizațiilor care nu sunt deprinse cu o cultură informatică vastă, presupune multe întrebări și incertitudini la nivelul conducerii organizației. Există o ...

Citește tot arrow_forward

Cum poate ajuta SAP companiile care înregistrează scăderi?

Ce este SAP și cum poate ajuta companiile în perioadele de criză?

Citește tot arrow_forward