Avantera – partener în proiectul de susținere a inovației sociale și a competențelor antreprenoriale în cadrul Programului Intensiv de Învățare ”Școala de Vară - Edu4Society”

30 iunie 2017

Avantera, companie specializată în oferirea serviciilor de consultanță în management și dezvoltatorul  aplicației de Business Process Management Simple BPM, a participat la Programul Intensiv de Învățare ”Școala de vară” din cadrul proiectului Edu4Society, proiect co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (Finanțator: Programul Erasmus+ 2014-2020, Key Action 2: Cooperation for inno

Avantera –  partener în proiectul de susținere a inovației sociale și a competențelor antreprenoriale în cadrul Programului Intensiv de Învățare ”Școala de Vară - Edu4Society”

Avantera, companie specializată în oferirea serviciilor de consultanță în management și dezvoltatorul  aplicației de Business Process Management Simple BPM, a participat la Programul Intensiv de Învățare ”Școala de vară” din cadrul proiectului Edu4Society, proiect co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene (Finanțator: Programul Erasmus+ 2014-2020, Key Action 2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices; Cod proiect 2016-1-RO01-KA203-024476, Denumirea proiectului: Innovative solution for enhancing social responsibility education and civic skills in creating sustainable businesses – ”edu4society”).

Edu4Society, un proiect aflat sub coordonarea Universității Politehnica din București și având ca parteneri Universitatea ”Angel Kanchev” din Ruse – Bulgaria, Universitatea din Maribor – Slovenia, Casa Corpului Didactic a Municipiului București, compania EuroTraining Solution și compania Avantera, este un răspuns oferit societății la nevoia implementării programelor de responsabilitate socială a corporațiilor prin educație, cu rolul de a dezvolta inovația și antreprenoriatul social, adresat domeniului universitar, urmărind aplicabilitatea conceptului de responsabilitate socială într-un număr mare de industrii,  în context multinațional și multicultural.

Implicarea Avantera în contextul implementării proiectului și a acțiunilor dedicate a fost prilejuită de un program Intensiv de Învățare de tip Școala de Vară, un mediu informal în cadrul căruia studenții din mai multe centre universitare au răspuns pozitiv prezentării intense a conceptelor teoretice susținute de exerciții practice, de workshop-uri aplicate pe exemple concrete, o parte create și susținute cu ajutorul soluției software Simple BPM.

Eficiența acestor activități se întemeiază pe mixul de cunoștințe teoretice, adopția de valori specifice responsabilității sociale corporative, schimbarea de mentalitate a participanților, dobândirea de abilități antreprenoriale, dezvoltarea gândirii critice, înțelegerea fluxurilor de lucru și a proceselor de business din companii reale care au adoptat conceptul CSR. 

Componenta de responsabilitate socială a unui astfel de proiect se regăsește și în dobândirea competențelor de identificare, schițare și modelare a activităților, respectiv a proceselor organizaționale, pe nivele de management, raportat la principiile și rezultatele unei analize de business inițiale.

Ca parte a programului Școlii de Vară, studenții implicați în proiect au fost atent ghidați și instruiți de echipa Avantera, atât în ceea ce privește modelarea activităților specifice CSR cât și în ceea ce privește raportarea conformă cu cerințele standardelor internațional adoptate.

Avantera

Suntem o companie de consultanţă care adresează necesităţilor organizaţiilor pe patru nivele: strategic, operaţional, cultural-motivaţional şi al infrastructurii, în special al celei de TI. În cei opt ani de existenţă am pus la dispoziţia beneficiarilor nostri soluţii adecvate pentru dinamizarea şi accelerarea dezvoltării...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
Recomandat Softlead
Simple BPM

Simple BPM este o aplicate de business process management, ce permite modelarea organizatiei, executia fluxului si managementul documentelor. Aplicaţia este pusă la dispoziţia beneficiarilor în regim “Software as a Service” pe...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward