Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP

26 august 2020

Tot mai multe companii aleg să implementeze soluții de tip RPA pentru a automatiza procese de business, integrându-se cu aplicații software ERP sau chiar înlocuindu-le în totalitate.

Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP
Conform unui studiu efectuat de Goldsmiths University, companiile care au implementat tehnologii RPA au înregistrat o creștere cu 28% a performanțelor în cadrul companiei, 31% au beneficiat de creșteri salariale, în timp ce 24% dintre angajați au avut capacitatea de a inova mai mult la propriul job, implicându-se în activități de management și organizare organizațională.

Care sunt beneficiile pe care le obține o companie?

Specialiștii în consultanță IT și în business consideră că implementarea unei suite de soluții de tip RPA și ERP pot aduce o creștere semnificativă a eficienței, productivității și profitabilității la nivelul unei companii. Stefan Maurer, vice președinte AVNET și responsabil al eficienței organizaționale în echipe de peste 100 de angajați, a prezentat pentru TechTarget un studiu de caz, evidențiind beneficiile pe care le-a avut compania sa de distribuție a componentelor electronice după digitalizare. Prin stabilirea obiectivelor dedicate inovației, automatizării și digitalizării, compania a fost extrem de activă în optimizarea proceselor în vederea implementării corecte a unui sistem ERP. Acesta avea rolul de a gestiona procesele interne, fluxul de achiziții, de vânzări, de customer service și de management administrativ, toate acestea fiind multiplicate și executate prin soluții software de tip RPA.

Astfel, au fost analizate și incluse în aplicații software peste 70 de procese de business distincte, dintre care 85% au fost robotizate (automatizate) cu ajutorul soluției ERP. Implementarea tehnologiei RPA în interiorul aplicației software ERP a avut o durată de 2 ani, timp în care au fost definite activitățile repetitive și au fost integrate în fluxurile de lucru. În tot acest timp, erorile umane au scăzut, în timp ce eficiența execuției și generării livrabilelor a crescut substanțial, echipa înlocuită de soluții software fiind redirecționată către alte departamente sau către activități care au adus plus valoare companiei.

Care sunt activitățile pe care le poți automatiza cu ajutorul tehnologiilor RPA?

Soluțiile software de tip RPA sunt extrem de utile în cazul în care se lucrează cu volume mari de date sau de documente, în cazul acțiunilor repetitive sau care implică procese complexe de dezvoltare, în situața în care există proceduri standardizate sau în contextul în care compania sau departamentul nu identifică variații mari în procesele de lucru.

Mai exact, activități financiar – contabile sau de procesare a comenzilor sunt situații în care sunt recomandate soluții software RPA, întrucât sunt repetitive, au la bază un șablon și consumă resurse de timp importante.

Pentru o ofertă completă în acest sens, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

FinSpy lovește din nou: au fost descoperite noi versiuni, pentru spionarea dispozitivelor iOS și Android

Experții Kaspersky au descoperit noi versiuni ale unui program avansat de urmărire - FinSpy. Acestea funcționează și pe dispozitivele iOS și pe cele Android, pot monitoriza activitatea aproape a tuturor serviciilor de mesagerie populare - inclusiv a celor criptate - și își ascund urmele mai bine ca anterior. Programul le permite atacatorilor să spioneze toate activitățile de pe di...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Netograf, disponibil acum și în aplicații pentru Desktop, Android și iOS

„Un utilizator informat este un utilizator puternic. ANCOM acționează prin tot ceea ce face pentru a cataliza această transformare. De la reglementări ale pieței în acest sens, la măsuri impuse operatorilor pe zona de utilizare a spectrului și până la crearea unor instrumente precum portabilitatea, InfoCentrul ANCOM, Veritel sau Netograf, suntem în permanență preo...

Citește tot arrow_forward