Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP

26 august 2020

Tot mai multe companii aleg să implementeze soluții de tip RPA pentru a automatiza procese de business, integrându-se cu aplicații software ERP sau chiar înlocuindu-le în totalitate.

Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP
Conform unui studiu efectuat de Goldsmiths University, companiile care au implementat tehnologii RPA au înregistrat o creștere cu 28% a performanțelor în cadrul companiei, 31% au beneficiat de creșteri salariale, în timp ce 24% dintre angajați au avut capacitatea de a inova mai mult la propriul job, implicându-se în activități de management și organizare organizațională.

Care sunt beneficiile pe care le obține o companie?

Specialiștii în consultanță IT și în business consideră că implementarea unei suite de soluții de tip RPA și ERP pot aduce o creștere semnificativă a eficienței, productivității și profitabilității la nivelul unei companii. Stefan Maurer, vice președinte AVNET și responsabil al eficienței organizaționale în echipe de peste 100 de angajați, a prezentat pentru TechTarget un studiu de caz, evidențiind beneficiile pe care le-a avut compania sa de distribuție a componentelor electronice după digitalizare. Prin stabilirea obiectivelor dedicate inovației, automatizării și digitalizării, compania a fost extrem de activă în optimizarea proceselor în vederea implementării corecte a unui sistem ERP. Acesta avea rolul de a gestiona procesele interne, fluxul de achiziții, de vânzări, de customer service și de management administrativ, toate acestea fiind multiplicate și executate prin soluții software de tip RPA.

Astfel, au fost analizate și incluse în aplicații software peste 70 de procese de business distincte, dintre care 85% au fost robotizate (automatizate) cu ajutorul soluției ERP. Implementarea tehnologiei RPA în interiorul aplicației software ERP a avut o durată de 2 ani, timp în care au fost definite activitățile repetitive și au fost integrate în fluxurile de lucru. În tot acest timp, erorile umane au scăzut, în timp ce eficiența execuției și generării livrabilelor a crescut substanțial, echipa înlocuită de soluții software fiind redirecționată către alte departamente sau către activități care au adus plus valoare companiei.

Care sunt activitățile pe care le poți automatiza cu ajutorul tehnologiilor RPA?

Soluțiile software de tip RPA sunt extrem de utile în cazul în care se lucrează cu volume mari de date sau de documente, în cazul acțiunilor repetitive sau care implică procese complexe de dezvoltare, în situața în care există proceduri standardizate sau în contextul în care compania sau departamentul nu identifică variații mari în procesele de lucru.

Mai exact, activități financiar – contabile sau de procesare a comenzilor sunt situații în care sunt recomandate soluții software RPA, întrucât sunt repetitive, au la bază un șablon și consumă resurse de timp importante.

Pentru o ofertă completă în acest sens, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

La ce riscuri de securitate pot expune companiile angajații care muncesc de acasă în perioada pandemiei coronavirus. Recomandările Bitdefender

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au trasat o serie de recomandări menite să asigure că munca de acasă a angajaților care lucrează pe calculator se desfășoară fără probleme de securitate pentru companiile angajatoare.

Citește tot arrow_forward

Cum ajută aplicațiile software să treci cu succes de controalele fiscale?

Relația dintre autoritățile fiscale și contribuabili este considerată, de cele mai multe entități juridice ca fiind una tensionată, definită prin mii de documente, birocrație și dezorganizare.

Citește tot arrow_forward

Softlead lansează primul instrument de scoring al gradului de digitalizare din companii

Softlead, primul marketplace dedicat aplicațiilor software din România, ce ajută companiile să identifice soluțiile informatice potrivite, anunță lansarea Softlead Biz, singurul instrument care măsoară gradul de digitalizare al companiilor. Acesta are la bază  un algoritm ce folosește date despre volumul de activități, procesele interne, precum și tipurile de aplicații sof...

Citește tot arrow_forward