Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP

26 august 2020

Tot mai multe companii aleg să implementeze soluții de tip RPA pentru a automatiza procese de business, integrându-se cu aplicații software ERP sau chiar înlocuindu-le în totalitate.

Beneficiile implementării tehnologiilor RPA și ERP
Conform unui studiu efectuat de Goldsmiths University, companiile care au implementat tehnologii RPA au înregistrat o creștere cu 28% a performanțelor în cadrul companiei, 31% au beneficiat de creșteri salariale, în timp ce 24% dintre angajați au avut capacitatea de a inova mai mult la propriul job, implicându-se în activități de management și organizare organizațională.

Care sunt beneficiile pe care le obține o companie?

Specialiștii în consultanță IT și în business consideră că implementarea unei suite de soluții de tip RPA și ERP pot aduce o creștere semnificativă a eficienței, productivității și profitabilității la nivelul unei companii. Stefan Maurer, vice președinte AVNET și responsabil al eficienței organizaționale în echipe de peste 100 de angajați, a prezentat pentru TechTarget un studiu de caz, evidențiind beneficiile pe care le-a avut compania sa de distribuție a componentelor electronice după digitalizare. Prin stabilirea obiectivelor dedicate inovației, automatizării și digitalizării, compania a fost extrem de activă în optimizarea proceselor în vederea implementării corecte a unui sistem ERP. Acesta avea rolul de a gestiona procesele interne, fluxul de achiziții, de vânzări, de customer service și de management administrativ, toate acestea fiind multiplicate și executate prin soluții software de tip RPA.

Astfel, au fost analizate și incluse în aplicații software peste 70 de procese de business distincte, dintre care 85% au fost robotizate (automatizate) cu ajutorul soluției ERP. Implementarea tehnologiei RPA în interiorul aplicației software ERP a avut o durată de 2 ani, timp în care au fost definite activitățile repetitive și au fost integrate în fluxurile de lucru. În tot acest timp, erorile umane au scăzut, în timp ce eficiența execuției și generării livrabilelor a crescut substanțial, echipa înlocuită de soluții software fiind redirecționată către alte departamente sau către activități care au adus plus valoare companiei.

Care sunt activitățile pe care le poți automatiza cu ajutorul tehnologiilor RPA?

Soluțiile software de tip RPA sunt extrem de utile în cazul în care se lucrează cu volume mari de date sau de documente, în cazul acțiunilor repetitive sau care implică procese complexe de dezvoltare, în situața în care există proceduri standardizate sau în contextul în care compania sau departamentul nu identifică variații mari în procesele de lucru.

Mai exact, activități financiar – contabile sau de procesare a comenzilor sunt situații în care sunt recomandate soluții software RPA, întrucât sunt repetitive, au la bază un șablon și consumă resurse de timp importante.

Pentru o ofertă completă în acest sens, dar și pentru detalii cu privire la implementări personalizate, puteți completa formularul de mai jos sau pot trimite un e-mail pe adresa [email protected] pentru a primi consultanță gratuită în vederea alegerii soluției potrivite!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Citește tot arrow_forward

Deloitte România încheie parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox pentru crearea unor soluții digitale și automatizate dedicate departamentelor juridice, financiare și de HR

Deloitte România și Reff & Asociații | Deloitte Legal România încheie parteneriate cu Druid, Future WorkForce și RPAbox, lideri locali în domeniul transformării digitale, pentru crearea unor soluții de tehnologie dedicate departamentelor juridice, financiare și resurse umane, cum ar fi chatboți și soluții pentru automatizarea proceselor repetitive și manuale p...

Citește tot arrow_forward