Bittnet Group distribuie 5,5 milioane lei dividende sub formă de acțiuni gratuite către acționarii săi

10 iulie 2019

În data de 9 iulie, acționarii Bittnet Group (BNET), companie listată pe piața AeRO și primul emitent IT listat la Bursa de Valori București, vor primi, pentru al patrulea an consecutiv, dividende sub formă de acțiuni gratuite. În cadrul procesului, compania va distribui profiturile acumulate în 2018, în valoare de 5.523.320,50 lei, cu o rată de alocare de 1:1, ceea ce înseamnă că va fi acordată 1 acțiune gratuită pentru fiecare acțiune BNET deținută de investitori. Pentru realizarea acestui proces au fost emise 55.233.205 acțiuni noi, cu valoare nominală de 0,1 lei pe acțiune.

Bittnet Group distribuie 5,5 milioane lei dividende sub formă de acțiuni gratuite către acționarii săi

De-a lungul timpului, Bittnet Group a instituit o politică stabilă de dividende. Încă de la listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București în 2015, societatea a urmat un model brevetat, de a distribui acționarilor profiturile acumulate sub formă de acțiuni gratuite. În total, de la listarea în aprilie 2015, Bittnet a reușit să-și majoreze capitalul social cu aproape 10 milioane de lei doar prin aceste operațiuni. Compania intenționează să mențină aceeași politică de dividende și pentru următorii ani.

“Credem că modelul pe care l-am urmat, de a distribui profiturile ca dividende sub formă de acțiuni gratuite, este o situație avantajoasă pentru toate părțile implicate. Pe de o parte, investitorii sunt bine recompensați pentru investiția în Bittnet, iar pe de altă parte, compania obține capital pentru a-și continua planurile de dezvoltare. Ne propunem să păstrăm aceeași politică și în următorii ani, inclusiv după transferul pe Piața Principală a Bursei de Valori București de la sfârșitul acestui an”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

De la începutul acestui an, acțiunile BNET au fost cele mai tranzacționate acțiuni de pe piața AeRO a BVB, atât în ceea ce privește valoarea tranzacționată, cât și numărul de tranzacții executate, acțiuni în valoare de aproximativ 28,5 milioane de lei și-au schimbat acționarii în aproximativ 8000 de tranzacții. Având în vedere prețul de închidere din data de 5 iulie, acțiunile Bittnet au reușit să-și mărească valoarea cu mai mult de 200% (calcule bazate pe prețul ajustat). De la listarea pe piața AeRO în aprilie 2015, capitalizarea bursieră a BNET a crescut de aproape treisprezece ori (1273%).

“Acțiunile BNET au beneficiat de o activitate sporită din partea investitorilor în prima jumătate a acestui an. Pe durata întregului an 2018 au existat 3.500 de tranzacții cu acțiuni BNET, iar astăzi, la începutul lunii iulie 2019, suntem aproape de a ajunge la numărul de 8.000 de tranzacții executate cu acțiuni Bittnet. Considerăm că această creștere semnificativă este un semn al interesului și al încrederii acordate de investitori, care cred în viziunea și strategia noastră pentru dezvoltarea în continuare a grupului Bittnet. Suntem încântați de reacția investitorilor și vom continua să lucrăm la dezvoltarea și consolidarea poziției noastre pe piețele locale și externe și le mulțumim tuturor acționarilor că fac parte din povestea noastră”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet Group.

Bittnet a fost înființată în 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu și s-a focusat inițial pe furnizarea de training IT ca ulterior să introducă după câțiva ani și divizia de integrare IT&C. Compania a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București pentru start-up-uri și IMM-uri în aprilie 2015, după o infuzie de capital din partea fondului polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital. Astăzi, Bittnet este un grup de companii axat pe două domenii principale de activitate: tehnologie și educație tehnologică și include următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, Equatorial, Elian Solutions și Academia Credis. În octombrie 2018, Bittnet Group și-a anunțat intenția de a se transfera pe Piața Principală a Bursei de Valori București, decizie care a fost aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor din decembrie 2018.

În urma majorării de astăzi, capitalul social al Grupului Bittnet este împărțit în 110.466.410 acțiuni nominative, comune, dematerializate, cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward