BMW i Ventures anunţă o investiţie la Recogni

08 august 2019

Recogni îşi propune să furnizeze o platformă care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru procesarea datelor senzorilor pentru automobile autonome.

 

BMW i Ventures anunţă o investiţie la Recogni

BMW i Ventures a anunţat o investiţie la Recogni Inc., designerii platformei de inteligenţă artificială pentru procesarea datelor senzorilor destinată automobilelor autonome. Recogni este orientată spre crearea de procese cu inteligenţă artificială, de înaltă performanţă şi cu consum redus de energie, care contribuie la transformarea automobilelor autonome în realitate.

"Capacitatea de a procesa datele de la senzori în mod eficient şi în timp real este esenţială în dezvoltarea automobilelor autonome", a declarat Marcus Behrendt, partener la BMW i Ventures. "Considerăm că Recogni are abordarea potrivită şi o echipă experimentată pentru a contribui la rezolvarea acestor probleme critice deoarece industria auto îşi continuă drumul spre automobile semiautonome şi complet autonome."

Fondată în 2018 şi având sediul la San Jose (California), compania are operaţiuni la München (Germania) şi se poziţionează pentru a revoluţiona procesele de percepţie pentru automobilele autonome Nivel 2+. Prin utilizarea unui procesor de viziune cognitivă, Recogni va rezolva în mod eficient problema de interferenţă finală cu automobilele autonome şi va schimba traiectoria automobilelor de Nivel 3, 4 şi 5. Fondatorii companiei deţin o experienţă bogată în industrie în designul sistemelor, inteligenţă artificială, viziune şi design electronic personalizat.

"Problema în cadrul ecosistemelor autonome de Nivel 2+, 3, 4 şi 5 cuprinde de la captarea/generarea datelor de instruire, la procesare în timp real. Aceste vehicule au nevoie de performanţe din nivel de datacenter, în timp ce consumă cantităţi foarte mici de energie", a declarat RK Anand, director executiv al Recogni. "Prin utilizarea experienţei noastre în machine learning, viziune computerizată, electronică şi design de sisteme, realizăm un sistem complet nou care aduce beneficii industriei auto prin eficienţa foarte mare cu cel mai redus consum de energie. Această rundă, una dintre cele mai mari investiţii iniţiale obţinute de vreo companie electronică de inteligenţă artificială, este dovada experienţei noastre şi a abordării responsabile."

Recogni îşi propune să utilizeze finanţarea pentru a furniza cele mai capabile sisteme de deducţie pentru a permite fuziunea senzorilor de ultimă generaţie cu datele senzorilor vizuali şi de profunzime, în timp ce continuă să îşi extindă echipa de ingineri de top.

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciile energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Bright Machines, Carbon3D, Chargepoint, Claorty, DesktopMetal, Graphcore, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Tekion, Xometry, Zendrive şi Zūm. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Bitdefender: O vulnerabilitate severă în procesoare Intel permite sustragerea datelor utilizatorilor

Noua vulnerabilitate exploatează carențe critice în modul de funcționare a procesoarelor moderne și este imposibil de reparat de către producător.

Citește tot arrow_forward

Kaspersky extinde cooperarea cu INTERPOL, în lupta comună împotriva infracționalității cibernetice

Compania globală de securitate IT Kaspersky și INTERPOL au semnat un nou acord pe cinci ani, de colaborare în lupta împotriva infracționalității cibernetice din toată lumea. Acesta este al doilea acord între cele două părți, primul fiind semnat în 2014.

Citește tot arrow_forward