Brainspotting publică cel mai nou studiu al salariilor din IT&C pentru România

03 martie 2017

În România există, în mod estimativ, aproximativ 110.000 de profesioniști în domeniul IT&C, în comparație cu Polonia -100.000, Ucraina – 90.000, Belarus – 36.000, Bulgaria – 25.000 și Ungaria – 16.824.

Brainspotting publică cel mai nou studiu al salariilor din IT&C pentru România

În România există, în mod estimativ, aproximativ 110.000 de profesioniști în domeniul IT&C, în comparație cu Polonia -100.000, Ucraina – 90.000, Belarus – 36.000, Bulgaria – 25.000 și Ungaria – 16.824.

Cele mai importante resurse umane din acest domeniu se regăsesc concentrate în 12 orașe din România, București deținând cea mai bună asociere dintre competențele necesare și în raport cu solicitările pieței. Cluj-Napoca, Iași, Timișoara susțin pozițiile imediat următoare, clasamentul fiind completat de Sibiu și Brașov, care vin puternic din urmă. Craiova, Ploiești, Pitești, Galați, Constanța și Târgu-Mureș dețin câteva centre universitate cu rol de pregătire a profesioniștilor, fiind considerate a fi de interes pentru acele companii mari care doresc externalizarea proiectelor în orașe cu un cost al vieții mai redus, deci, evident, cu o alocare restrânsă a bugetelor.

Potrivit studiului Brainspotting, un software developer junior câștigă de la 1.000 de euro până la 1.500 de euro, la fel ca un full stack developer, iar un specialist în Quality Assurance câștigă 800 - 1.200 de euro.

Ruby și Python sunt tehnologiile în care developerii își asigură cele mai mari câștiguri, cu aproximativ 25% mai mult decât media salariilor din industrie, Java plasându-se pe locul 3 cu o diferență de 12% în ceea ce înseamnă marja peste medie.

29% dintre programatorii care au participat la studiul Brainspotting confirmă faptul că ar schimba job-urile dacă ar primi salarii mai mari, un program de lucru flexibil și un mediu plăcut de lucru la birou, nefiind omise nici certificările pe care compania angajatoare le susține din punctul de vedere al bugetelor alocate.

Din punctul de vedere al retenției angajaților, una dintre problemele cel mai des întâlnite, companiile cu peste 50 de angajați au o rată mai mare de păstrare a talentelor.

Mai multe detalii despre studiu: 

Brainspotting ITC Talent Map Romania 17 18 by Vlad Andriescu on Scribd

Sursa: https://start-up.ro/ 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward