BRD First Tech Challenge România – peste 200 de meciuri de calificare, 92 de echipe participante, 4 câștigătoare

26 martie 2018

24-25 martie - un week-end dedicat tehnologiei, ideilor, exploziei de bucurie și de implicare pentru cel puțin două tipuri de generații: liceeni (90 de echipe din România, 1 din Rusia) alături de profesorii și de mentorii lor cu experiență. Două zile care au marcat eforturile tinerilor participanți din ultimele luni în tot ceea ce a însemnat crearea unui robot, care să respecte standardele impuse de organizatori, dar bazându-se pe propriile cunoștințe acumula

BRD First Tech Challenge România – peste 200 de meciuri de calificare, 92 de echipe participante, 4 câștigătoare

Practic, suita de probe, cumulul de emoții, capacitatea de adaptare la noi strategii de poziționare în raport cu celelalte echipe, toate acestea pot fi considerate o simulare a situațiilor de lucru din companii mari, ce dezvoltă produse tehnologice folosite la scară largă.

Cele mai importante două licee din Târgu-Jiu (Colegiile Naționale “Tudor Vladimirescu” și “Ecaterina Teodoroiu”) au fost reprezentate în ultima fază națională, CNET reușind performanța calificării la etapa internațională, ce va avea loc în Statele Unite ale Americii, în Detroit. 

Cele patru echipe calificate la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit: 

Winning Alliance 1st Pick – Technogods, Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, Târgu-Jiu“.

Inspire Award 1 – XEO, Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia

Inspire Award 2 – QuantumRobotics, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucuresti

Winning Alliance Captain – Qube., Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din București

BRD First Tech Challenge România în cifre:

  • Cel mai mare campionat de robotică
  • 8 terenuri de competiție și de antrenament
  • 92 e echipe
  • 1400 de elevi
  • 49 de orașe din România
  • 1 miză: reprezentarea României la Campionatul Mondial de Robotică din SUA în luna aprilie (2018)

„Copiii integraţi în acest program merg la Amazon, Tesla sau NASA. România a avut o viteză de creştere mai mare decât a oricărei alte ţări din cele 24 unde este prezent acest concurs“, a spus Ken Johnson, prezent în weekend la Bucureşti, la a doua ediţie a BRD First Tech Challenge, concursul de robotică adresat elevilor de liceu. (sursa: Zf.ro)

First (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) a fost fondat în 1989 în Manchester, având ca misiune principală dorința de a inspira tineri și de a-i provoca să participe în tot ceea ce înseamnă știință și tehnologie.

Programul este adus în România cu licența de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM (Science Technology Engineering Mathematics).

Competiţia „Technogods Robotics Team“ este organizată în România de Asociaţia „Naţie prin educaţie“, fondată de Dana Războiu.

Facebook Follow  -> https://www.facebook.com/NatiePrinEducatie/ 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward