Bugete de peste 3.8 miliarde de dolari direcționate în 2019 spre industria IT globală

30 ianuarie 2019

Gartner anunță cele mai recente previziuni financiare cu privire la piața IT, ce se anunță a înregistra o creștere cu 3.2 procente față de anul 2018. 

Bugete de peste 3.8 miliarde de dolari direcționate în 2019 spre industria IT globală

Cu toate că vorbim despre nesiguranță, recesiune sau situații precum Brexit, screnariul financiar al acestui an include o creștere cu peste procente, JohnDavid Lovelock, Vicepreședinte Gartner.

Ceea ce este interesant este faptul că o mare parte a acestor investiții sunt direcționate către segmentul software, unde este previzionată o creștere de peste 8.5% în 2019, centre de date (creștere cu 4.2%), servicii IT (creștere cu 4.7%).

Cu o stagnare înregistrată anul trecut, piața device-urilor mobile inteligente pare să aibă parte de o creștere cu 1.6% în 2019.

Contribuția celor mai importante state în bugetele globale dedicate achizițiilor IT

India, China, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii, Australia, Germania, Brazilia, Anglia, Japonia, Franța sau Rusia sunt cele mai importante state care dețin, încurajează și dezvoltă industrii tehnologice spre care sunt direcționate bugete financiare semnificative.

Segmentul aplicațiilor de tip Software as a Service va înregistra o creștere și în anul 2020, când va fi evaluat la peste 466 de milioane de dolari.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward