Caranda Baterii isi modernizeaza activitatea cu sisteme ERP si BI de la Senior Software

19 septembrie 2013

Caranda Baterii, al doilea mare producator si distribuitor de baterii si acumulatori din Romania, a implementat solutia software integrata formata din sistemele SeniorERP si SeniorVisualBI, din dorinta de a simplifica munca angajatilor si de a accelera procesul decizional la nivel de management.

Caranda Baterii, al doilea mare producator si distribuitor de baterii si acumulatori din Romania, a implementat solutia software integrata formata din sistemele SeniorERP si SeniorVisualBI, din dorinta de a simplifica munca angajatilor si de a accelera procesul decizional la nivel de management.

Cu o cifra de afaceri de peste 9 mil. EUR in 2012, Caranda Baterii are o vasta experienta in domeniul productiei, instalarii si intretinerii bateriilor si a acumulatorilor. Prin intermediul a 13 puncte de lucru, compania deserveste peste 1500 de clienti de pe intreg teritoriul tarii, de la redistribuitori pana la magazine de specialitate.

Din cauza tehnologiei depasite pe care se baza sistemul utilizat anterior, precum si a imposibilitatii acestuia de a satisface nevoile in crestere ale companiei, managementul a decis sa implementeze o solutie software completa, care sa permita sincronizarea activitatilor de productie si distributie si sa faciliteze procesul decizional.

“Decizii manageriale corecte si rapide nu pot fi luate in lipsa unor raportari bazate pe date in timp real. Am cautat sa achizitionam un sistem informatic suplu, usor de utilizat, care sa-mi permita mie, ca manager al acestei companii sa-mi creez propriile rapoarte manageriale fara a face apel in permanenta la o echipa de specialisti. De asemenea, in compania Caranda Baterii, unde nivelul de pregatire informatica a angajatilor este foarte diferit, era nevoie de un sistem intuitiv, usor de invatat, accesibil tuturor.

Avand in vedere toate aceste criterii de selectie am ales solutia integrata de la Senior Software si marturisesc ca sunt foarte multumit de alegerea facuta. Echipa este formata din oameni cu vaste cunostinte informatice, contabile  si de gestiune,  metoda lor de training si implementare este bine pusa la punct astfel incat toti angajatii sa fie confortabili cu notiunile necesare operarii sistemului. De asemenea, am apreciat foarte mult la Senior Software flexibilitatea, calmul si capacitatea de a se plia la nevoile noastre specifice. Sunt foarte multumit ca toti angajatii mei sunt fericiti cu acest nou sistem care aduce un plus de modernitate si progres firmei Caranda Baterii., a mentionat domnul Aristide Caranda, Directorul General Caranda Baterii.

Modul de lucru online al sistemului ERP, precum si accesul in timp real al tuturor punctelor de lucru la o baza de date comuna, au fost printre elementele care au contribuit la alegerea facuta de managerii companiei: “Am obtinut, odata cu implementarea sistemului SeniorERP, acces mult mai rapid la date, ceea ce ne-a ajutat sa luam decizii mai usor.”,a adaugat doamna Roxana Jeglinschi, Director IT si Dezvoltare al companiei Caranda.

Printre beneficiile obtinute odata cu implementarea sistemului ERP oferit de Senior Software, se numara:

  • Gestionarea intregului proces de productie. Cu SeniorERP pot fi urmarite in orice moment produsele finite obtinute in cadrul procesului de productie. Mai mult, sistemul ERP permite managementul retetelor, in cadrul acestora fiind evidentiate atat materiile prime cat si serviciile consumate, iar pornind de la valoarea fiecaruia sunt calculate automat si preturile produselor finite.
  • Integrarea activitatii de productie cu cea de distributie. Odata cu implementarea sistemului ERP s-a renuntat la trimiterea comenzilor catre depozit pe hartie. Acum, marfa este solicitata de la depozit printr-o comanda de transfer inregistrata in ERP, ceea ce permite angajatilor sa afle exact situatia marfurilor, mai exact a produselor finite si a celor aflate in productie. Pe de alta parte, cunoscand in detaliu comenzile clientilor si necesarul de marfa care le poate acoperi, departamentul de productie isi poate dimensiona activitatea in functie de cerere.
  • Eficientizarea procesului de vanzare. Pe langa faptul ca la adaugarea produselor pe documente se poate afla instant si stocul disponibil, sistemul ERP permite calculul automat al preturilor acestora, in functie de politicile comerciale stabilite: discounturi cantitative, valorice sau stabilite contractual, precum si termene de plata setate la nivel de client, lista de pret sau produs.
  • Managementul activitatii de service, realizata prin intermediul unitatilor companiei, care deservesc clientii de pe intreg teritoriul tarii. Vechea solutie nu permitea gestionarea activitatii de service, insa cu ajutorul sistemului ERP, compania a obtinut o situatie detaliata a produselor pentru care se acorda service precum si a clientilor care solicita acest serviciu.
  • Evidenta clara a bateriilor uzate restituite, pentru care clientii primesc discounturi. Acum, datorita implementarii ERP se stie exact fiecare client ce baterii a predat, care este valoarea acestora si implicit cat va fi valoarea discountului acordat. Ulterior, bateriile uzate primite de la clienti sunt trimise spre reciclare.

Odata cu sistemul ERP, managerii Caranda au ales si solutia SeniorVisualBI de raportare avansata, dezvoltata pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor.Pentru ca este integrata cu SeniorERP, solutia de analiza si raportare permite accesul la date in timp real, ceea ce ofera vizibilitate crescuta asupra intregii activitati. In plus, este interactiva si usor de utilizat, cu minim de cunostinte tehnice: “Imi place SeniorVisualBI pentru ca imi permite sa imi construiesc singura rapoartele, nu mai am nevoie de un programator care sa faca acest lucru pentru mine. Cu ajutorul sistemului BI urmarim de la viramente si incasari pana la vanzari detaliate pe produs, furnizor sau client.” a adaugat domna Roxana Jeglinschi.

Fondata in anul 1991, Caranda Baterii ofera o gama larga de baterii si acumulatoare, care raspund cerintelor auto, moto si de transport feroviar precum si diferitelor tipuri de aplicatii industriale care necesita acumulatoare stationare si de tractiune. Reteaua de distributie si service acopera intreg teritoriul Romaniei si este in continua dezvoltare.

Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software a pornit cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin c...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SeniorVisualBI

SeniorVisualBI este cel mai intuitiv sistem Business Intelligence de pe piata locala, dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Cu SeniorVisualBI ai acces la milioane de inregistrari din doar cateva click-uri. Analiza datelor cu SeniorVisualBI nu se rezuma doar la cateva grafice statice, pe intervale de timp mai mari. Cu solutia Business Intelligence de la Se...

Citește tot arrow_forward
SeniorINVENTORY

SeniorINVENTORY este o solutie pentru managementul previzionarii si optimizarii stocurilor pe baza istoricului comenzilor anterioare, oferind utilizatorilor posibilitatea de a pregati in mod optim stocul necesar pentru vanzarile viitoare, reducand in acelasi timp riscul de supra stoc si numarul de reveniri al comenzilor. Pe langa reducerea semnificativa a timpului de planificare a stocurilor, S...

Citește tot arrow_forward
APS

Solutia APS (Advanced Planning & Scheduling) te ajuta sa optimizezi activitatea de productie, pentru ca iti spune ce sa produci, cand sa produci, cu ce oameni si pe ce echipamente. Beneficii: Reducerea timpului de livrare - Poti organiza in mod optim activitatea de productie, in functie de data scadenta, ceea ce inseamna ca vei putea livra mai multe comenzi la timp. Reducerea stocului...

Citește tot arrow_forward
CPM

Solutia CPM de la Senior Software este un sistem software de management al performantei companiei, care inlocuieste clasicele fisiere Excel cu un mediu de planificare multidimensional. Solutia CPM te ajuta sa obtii o privire de 360 de grade asupra afacerii tale si sa iei decizii mai bune. In plus, iti permite sa transformi strategiile de business in activitati concrete pentru fiecare departamen...

Citește tot arrow_forward
TMS

Solutia TMS (Transport Management System) de optimizare a rutelor de transport de la Senior Software ofera instrumente flexibile si o interfata foarte intuitiva pentru alocarea optima a resurselor implicate in transportul de marfuri: masini, soferi, combustibil. TMS este un software pentru optimizarea rutelor de livrare, care include functionalitati avansate de alocare automata a comenzilo...

Citește tot arrow_forward
SeniorE-commerce

SeniorE-commerce este instrumentul ideal pentru extinderea business-ului. Platforma de vanzare online de la Senior Software este adaptata pietei din Romania, cu design 100% personalizat, ce permite o gestionare usoara a catalogului de produse si ofera instrumente de marketing dedicate mediului online. SeniorE-commerce este disponibil in doua variante: magazinul online pentru persoane fizice (Se...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward