Care a fost evoluția veniturilor generate de aplicații software în ultimii 12 ani?

03 iulie 2020

În intervalul de timp al ultimilor 12 ani, au existat două perioade dificile, ce au avut impact asupra industriei IT, din perspectiva aplicațiilor software. Care au fost efectele la nivel global și ce direcții se impun pentru perioada următoare?

Care a fost evoluția veniturilor generate de aplicații software în ultimii 12 ani?

Conform unui grafic publicat recent pe Statista.com, din 2009 până în 2020 industria software a fost într-o continuă creștere, definită prin nevoia de digitalizare a tuturor domeniilor de activitate și prin evoluția industriilor de producție complementare. Astfel, creșterea apetitului pentru gadget-uri, a utilizării facile a soluțiilor software enterprise de pe telefoane mobile sau de pe tablete și a accesului la conexiune la internet, toate acestea au definit premisele dezvoltării industriei software.

În 2020, bugetele alocate industriei software la nivel global sunt estimate în jurul valorii de 426 miliarde de dolari, în scădere cu 6.9% față de anul anterior. Conform previziunilor Statista, acesta ar fi primul declin din ultima decadă.

La fel ca în orice alt subdomeniu al industriei tehnologice, domeniul aplicațiilor software a avut creșteri masive în ultimii ani, înregistrând venituri ce s-au dublat într-o perioadă de mai bine de 10 ani. Cu toate acestea, efectele pandemiei sunt vizibile la nivel global, prin afectarea masivă a unor industrii care de-a lungul timpului au investit în aplicații software dedicate (automotive, turism), fapt ce a dus la anularea bugetelor alocate pentru digitalizare.

Cu o creștere constantă de 10% pentru fiecare an, domeniul aplicațiilor și tehnologiilor software este considerat a fi pilonul cu cea mai rapidă dezvoltare în contextul industriei IT. Folosite în organizații din toată lumea pentru a modela procese de business, pentru a eficientiza fluxuri de lucru sau pentru a crește productivitatea, aplicațiile software rămân, însă, în topul nevoilor companiilor în tot ceea ce înseamnă repoziționarea, migrarea spre noi segmente de business sau dezvoltarea modelului de business în plină criză economică.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

ERP – 15 Motive pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de sistem

Sistemele de gestiune informatică de tip ERP devin din ce în ce mai mult o necesitate obiectivă pentru firmele mici și mijlocii din România. Desigiur, decizia de implementare a unui asemenea sistem în cadrul organizațiilor care nu sunt deprinse cu o cultură informatică vastă, presupune multe întrebări și incertitudini la nivelul conducerii organizației. Există o ...

Citește tot arrow_forward

Cum poate ajuta SAP companiile care înregistrează scăderi?

Ce este SAP și cum poate ajuta companiile în perioadele de criză?

Citește tot arrow_forward