Care a fost evoluția veniturilor generate de aplicații software în ultimii 12 ani?

03 iulie 2020

În intervalul de timp al ultimilor 12 ani, au existat două perioade dificile, ce au avut impact asupra industriei IT, din perspectiva aplicațiilor software. Care au fost efectele la nivel global și ce direcții se impun pentru perioada următoare?

Care a fost evoluția veniturilor generate de aplicații software în ultimii 12 ani?

Conform unui grafic publicat recent pe Statista.com, din 2009 până în 2020 industria software a fost într-o continuă creștere, definită prin nevoia de digitalizare a tuturor domeniilor de activitate și prin evoluția industriilor de producție complementare. Astfel, creșterea apetitului pentru gadget-uri, a utilizării facile a soluțiilor software enterprise de pe telefoane mobile sau de pe tablete și a accesului la conexiune la internet, toate acestea au definit premisele dezvoltării industriei software.

În 2020, bugetele alocate industriei software la nivel global sunt estimate în jurul valorii de 426 miliarde de dolari, în scădere cu 6.9% față de anul anterior. Conform previziunilor Statista, acesta ar fi primul declin din ultima decadă.

La fel ca în orice alt subdomeniu al industriei tehnologice, domeniul aplicațiilor software a avut creșteri masive în ultimii ani, înregistrând venituri ce s-au dublat într-o perioadă de mai bine de 10 ani. Cu toate acestea, efectele pandemiei sunt vizibile la nivel global, prin afectarea masivă a unor industrii care de-a lungul timpului au investit în aplicații software dedicate (automotive, turism), fapt ce a dus la anularea bugetelor alocate pentru digitalizare.

Cu o creștere constantă de 10% pentru fiecare an, domeniul aplicațiilor și tehnologiilor software este considerat a fi pilonul cu cea mai rapidă dezvoltare în contextul industriei IT. Folosite în organizații din toată lumea pentru a modela procese de business, pentru a eficientiza fluxuri de lucru sau pentru a crește productivitatea, aplicațiile software rămân, însă, în topul nevoilor companiilor în tot ceea ce înseamnă repoziționarea, migrarea spre noi segmente de business sau dezvoltarea modelului de business în plină criză economică.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Buget 2021! Provocări, soluții, decizii corecte

Indiferent de metoda de abordare utilizată, prognozarea și stabilirea bugetului unei companii pentru exercițiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini în aceste zile. Bineînțeles, nimeni nu poate afirma, că până acum acest lucru a fost o joacă, însă în contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au văzut în situaț...

Citește tot arrow_forward