Cât costă o aplicație ERP?

23 august 2018

Întrebarea-vedetă a celor mai multe dintre discuțiile care au în vedere achiziția și implementarea unei aplicații de tip ERP (Enterprise Resource Planning). Ce trebuie să știe fiecare dintre cei interesați de costurile unei soluții business completă, cum este ERP-ul?

Cât costă o aplicație ERP?
  • Cele mai multe dintre aplicațiile ERP au cost per utilizator. Așadar, în calitate de achizitor, este important să identifici numărul de useri activi (care vor avea acces și care vor folosi aplicația). În general, pentru o astfel de soluție, putem vorbi despre costuri între 1500 – 4000$/user, diferențele având la bază setul de funcționalități incluse.

sursa: SoftwareAdvice.com

  • Asigură-te că înțelegi nevoia pe care o are compania ta, pentru a exclude posibilitatea de a plăti extra pentru funcționalități care pot părea interesante, dar care nu deservesc în niciun fel problemelor identificate inițial.
  • Informează-te cu privire la costurile unor integrări suplimentare. Licențierile de tip third-party aduc un plus de 10-15% în cazul costurilor finale.
  • Costurile de implementare.

Implementarea unei soluții software de tip ERP înseamnă un procent semnificativ din costurile totale ale achiziției aplicației, așadar este foarte importantă alegerea companiei/consultantului care va înțelege nevoile și va defini setul de funcționalități necesare.

  • Mentenanță & Training – un alt set de costuri esențiale, întrucât pot crește evaluările inițiale, iar existența lor în planul de implementare este vitală pentru buna funcționare la cote maxime a aplicației.
  • Customizări. 

Conform unui studiu publicat de Panorama Consulting în anul 2015, doar 7% dintre companii folosesc un sistem ERP de sine stătător, peste 93% dintre companii solicitând personalizarea celui ales.

  • Pentru evitarea costurilor suplimentare, este esențială etapizarea implementării modulelor, acest fapt fiind un principiu de urmat și în contextul extinderii funcționalităților, fapt ce poate cauza schimbarea aplicației în mod complet.

De cele mai multe ori, din experiența lead-urilor generate prin Softlead, cei mai mulți dintre utilizatori își doresc o aplicație personalizată sau extinsă cu module personalizate industriei și verticalei de business pe care o dețin. Așadar, și pentru aceste customizări, este necesară o cotație care să pună în valoare rezultatele finale ale achiziției și implementării unei soluții software.

 

Așadar, pentru o companie medie, cu o nevoie reală de achiziție a unei aplicații ERP, bugetul poate varia între câteva zeci de mii de euro și câteva sute de mii, diferențele fiind date de perspectivele și de serviciile menționate mai sus.

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

ELKO participă la RomHotel alături de LG Business Solutions cu soluții ale viitorului pentru industria hotelieră

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori regionali de produse și soluții IT și electronice de consum, prezintă soluții și sisteme dedicate industriei hoteliere în cadrul expoziției internaționale de echipamente și dotări pentru HORECA, RomHotel, eveniment ce are loc în perioada 20-23 februarie, la Romexpo.

Citește tot arrow_forward

LIFE IS HARD, furnizor în primul proiect de digitalizare a unui județ din România

LIFE IS HARD | Work Soft (LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – anunță că Asocierea LIFE IS HARD, Cloud Soft, Nordlogic Software și EfectRO, asociere ce include și o echipă de experți pe domeniile cheie ale digitalizării în domeniul administrației publice, a semnat recent cu Consiliul Județean Cluj contractul pentru digitali...

Citește tot arrow_forward

Studiu Cisco: Pentru 45% dintre companii, impactul financiar al unei breșe de securitate a fost mai mare de 500.000 de dolari în 2018

Profesioniștii din domeniul securității pun un mai mare accent pe consolidarea la nivel de furnizori, pe colaborarea dintre departamente, precum și pe programe de conștientizare a importanței securității, potrivit celui de-al cincilea raport anual Cisco CISO Benchmark Study 2019. Studiul este realizat la nivel global, fiind intervievați peste 3.000 de lideri în domeniul securități...

Citește tot arrow_forward