Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

23 iulie 2015

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up?

Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up? 

Conform unui studiu publicat de Tomasz Tunguz (Venture Capitalist la RedPoint), trendurile ascendente de creștere în rândul start-up-urilor se observă accentuat în industria plății cu Bitcoin, cunoscută ca o rețea inovatoare de efectuare a plăților prin monede virtuale. Bitcoin foloseşte tehnologia peer-to-peer pentru a opera fără vreo autoritate centrală sau bancă; administrarea tranzacţiilor şi emiterea de bitcoini se face în mod colectiv, de către reţea. Bitcoin este opensource; proiectul este public, nimeni nu deţine sau controlează Bitcoin şi oricine poate contribui.

În plan secund apare industria distribuirii de fotografii, iar din acest punct de vedere dezvoltarea aplicațiilor web sau mobile destinate acestor activități sunt cea mai bună confirmare a topului.  

De asemenea, sectoare precum transporturile sau industria hotelieră (reprezentate prin companii globale precum Uber sau AirBnB) au cumulat investiții de peste 6% din totalul sumelor totale exprimate în miliarde în ultimele 12 luni.

O situație deloc favorabilă se arată în contextul start-up-urilor care se axează pe servicii de mesagerie prin intermediul e-mail-ului, cele destinate segmentului de tip dating sau în cazul platformelor ce oferă reduceri prin vouchere. Unul dintre motivele pentru care website-urile ce oferă cupoane promoționale sunt în continuă scădere este dat de puterea de a domina întreaga piață de branduri care s-au extins la nivel internațional, cum este cazul Groupon.

Tomasz Tunguz va reveni cu noi cifre la finalul anului, ca bilanț general pe anul 2015.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward