Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

23 iulie 2015

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up?

Cele mai importante domenii recomandate pentru investitori

Care sunt cele mai atractive domenii în care sunt recomandate investițiile conform unui istoric al creșterilor atunci când vorbim despre un start-up? 

Conform unui studiu publicat de Tomasz Tunguz (Venture Capitalist la RedPoint), trendurile ascendente de creștere în rândul start-up-urilor se observă accentuat în industria plății cu Bitcoin, cunoscută ca o rețea inovatoare de efectuare a plăților prin monede virtuale. Bitcoin foloseşte tehnologia peer-to-peer pentru a opera fără vreo autoritate centrală sau bancă; administrarea tranzacţiilor şi emiterea de bitcoini se face în mod colectiv, de către reţea. Bitcoin este opensource; proiectul este public, nimeni nu deţine sau controlează Bitcoin şi oricine poate contribui.

În plan secund apare industria distribuirii de fotografii, iar din acest punct de vedere dezvoltarea aplicațiilor web sau mobile destinate acestor activități sunt cea mai bună confirmare a topului.  

De asemenea, sectoare precum transporturile sau industria hotelieră (reprezentate prin companii globale precum Uber sau AirBnB) au cumulat investiții de peste 6% din totalul sumelor totale exprimate în miliarde în ultimele 12 luni.

O situație deloc favorabilă se arată în contextul start-up-urilor care se axează pe servicii de mesagerie prin intermediul e-mail-ului, cele destinate segmentului de tip dating sau în cazul platformelor ce oferă reduceri prin vouchere. Unul dintre motivele pentru care website-urile ce oferă cupoane promoționale sunt în continuă scădere este dat de puterea de a domina întreaga piață de branduri care s-au extins la nivel internațional, cum este cazul Groupon.

Tomasz Tunguz va reveni cu noi cifre la finalul anului, ca bilanț general pe anul 2015.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Studiu de CazDupă 4 ani de planificare a proiectului de implementare, compania de produse cosmetice AVON, prin filiala sa din Canada, a concluzionat eșecul implementării suitei de aplicații software ERP/CRM/eCommerce. Întregul proiect a fost evaluat la 125 de milioane de dolari.

Citește tot arrow_forward

Seatbelt - Studiu de caz - dezvoltare aplicație CRM

Expertii nostri au dezvoltat o aplicatie de CRM web si mobile care a ajutat clientul sa depaseasca problemele din trecut si totodata sa isi dezvolte afacerea.

Citește tot arrow_forward

Sute de mii de angajați români lucrează de acasă în contextul noului coronavirus. Cum ajută aplicațiile software evaluarea muncii?

Angajatorii din România traversează cea mai dificilă perioadă din punctul de vedere al digitalizării proceselor de muncă. În câteva zile, sute de mii de salariați din centrele de business din toată țara și-au schimbat complet modul de lucru, iar companiile s-au mișcat mai rapid ca niciodată în implementarea unor politici noi de HR.

Citește tot arrow_forward