Cele mai noi procesoare Intel® Xeon® accelerează transformarea centrelor de date pentru era digitală

09 septembrie 2014

Intel Corporation a lansat gamele de procesoare Intel® Xeon® E5-2600/1600 v3 pentru a se adresa creșterii volumelor de lucru și nevoilor centrelor de date, care se dezvoltă rapid.

Cele mai noi procesoare Intel® Xeon® accelerează  transformarea centrelor de date pentru era digitală

Intel Corporation a lansat gamele de procesoare Intel® Xeon® E5-2600/1600 v3 pentru a se adresa creșterii volumelor de lucru și nevoilor centrelor de date, care se dezvoltă rapid. Noile game de procesoare includ multe capabilități care oferă o performanță de trei ori mai mare comparativ cu generația anterioară2, eficiență energetică îmbunătățită și securitate crescută. Pentru a se adresa nevoii în creștere pentru software defined infrastructure (SDI) – o abordare arhitecturală a infrastructurii IT, prin virtualizarea, centralizarea și automatizarea tuturor componentelor centrelor de date -, procesoarele folosesc parametri cheie, prin telemetrie, care îi permit infrastructurii să furnizeze servicii de cea mai bună performanță, cu un cost total de proprietate optimizat.

Procesoarele vor fi folosite în servere, stații de lucru, infrastructura de stocare și rețea pentru a sta la baza unor sarcini precum analiza datelor, computingul de înaltă performanță, telecomunicații și servicii bazate pe cloud, precum și procesare pentru Internet of Things.

“Economia bazată pe serviciile digitale impune noi cereri pentru centrele de date, cereri pentru livrări de servicii automatizate, dinamice și fiabile”, a declarat Diane Bryant, Senior Vicepreședinte și General Manager al Data Center Group, Intel. “Noile procesoare Intel oferă performanță, eficiență energetică și securitate fără precendent și dau vizibilitate în rândul resurselor hardware necesare pentru oferi o infrastructură IT automatizată și definită de aplicații. Prin re-arhitecturarea centrelor de date, Intel ajută companiile să se bucure la maximum de beneficiile serviciilor de tip cloud computing”, a declarat Bryant.

Software Defined Infrastructure (SDI)

Software defined infrastructure (SDI) este fundația cloud computing-ului. Economia bazată pe serviciile digitale necesită agilitate și cere ca toate resursele infrastructurii să fie programabile și configurabile. Aceste capabilități, cuplate cu telemetria, analiza și acțiunile automatizate, permit centrelor de date să devină optimizate. Intel continuă să investească în oferirea unei viziuni a centrelor de date optimizate. Odată cu gama de procesoare Xeon E5-2600 v3, compania a lansat și senzori cheie care să ducă la SDI.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 introduc noi caracteristici care oferă o mai mare vizibilitate în sistem. O nouă capabilitate de monitorizare cache furnizează date care să permită instrumente de orchestrare pentru a plasa în mod inteligent și reechilibra volumul de lucru, ceea ce duce la terminarea mai rapidă a sarcinilor de lucru. Aceasta oferă, de asemenea, posibilitatea de a efectua o analiză a anomaliilor de performanță din cauza concurenței pentru cache într-un mediu cloud cu mulți beneficiari în care există puțină vizibilitate a sarcinilor desfășurate de utilizatori.

Noile procesoare includ o platformă de senzori metrici și de telemetrie pentru CPU, memorie și utilizarea I/O. Prin adăugarea de senzori termici pentru fluxul de aer și temperatură, vizibilitatea și controlul au crescut semnificativ de la generația anterioară. Noile procesoare oferă un set complet de senzori și telemetrie pentru soluțiile SDI pentru a monitoriza îndeaproape, controla și gestiona utilizarea sistemului și pentru a maximiza în același timp eficiența centrelor de date pentru un cost total de proprietate mic.

Performanță crescută și eficiență energetică mărită

Cu până la 18 nuclee per socket și 45MB de memorie cache, gama de procesoare Xeon E5-2600 v3 oferă cu 50% mai multe nuclee și memorie cache comparativ cu generațiile anterioare. Mai mult, o extensie a Intel® Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2)4 dublează lungimea de bandă a instrucțiunilor vectorilor de întregi la 256 de biți per ciclu pentru sarcini sensibile de lucru și oferă o creștere a performanței de 1,9 ori5.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 măresc densitatea de virtualizare, care permite suport pentru până la 70 de procente mai multe mașini virtuale per server comparativ cu generația anterioară de procesoare6, ceea ce ajută la reducerea cheltuielilor operaționale pentru centre de date. Lățimea de bandă a memoriei va avea o performanță de 1,4 ori mai mare comparativ cu generața anterioară7 cu ajutorul memoriei DDR4. Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel® AES-NI) accelerează criptarea și decriptarea de până la două ori, fără a sacrifica timpul de răspuns al aplicațiilor8.

Noile procesoare sunt construite pe tehnologia de fabricație pe 22nm, reduc consumul de energie în timp de cresc performanța tranzistorilor.

Combinând performanța crescută și capabilitățile avansate de eficiență, Intel Xeon E5-2600 v3 setează un nou record pentru eficiența energetică a serverelor9, bazată pe performanță per watt.

Crearea unei rețele deschise, flexibile cu procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 pot fi asociate cu seria Intel® Communications Chipset 89xx cu tehnologia Intel® Quick Assist pentru criptare și compresie de performanță10 mai mari, toate pentru a îmbunătăți o serie largă de sarcini de lucru. Furnizorii de servicii și cei de echipamente de rețea își pot consolida volumele de comunicații multiple într-o singură arhitectură, flexibilă, standardizată, pentru a crește viteza de livrare a serviciilor, reduce costurile și pentru o experiență mai consistentă și sigură. 

Mai mult, noul Intel® Ethernet Controller XL710 se adresează creșterii cererii de rețele care să ofere o performanță mai bună pentru servere virtualizate. Controlerul 10/40 gigabit Ethernet oferă de două ori lățimea de bandă în timp ce are jumătate din consumul de energie față de generațiile anterioare11. 

 Suport extins din partea industriei

Începând de astăzi, producătorii sunt așteptați să anunțe sute de platforme bazate pe Intel® Xeon® E5 v3. Printre aceștia se numără Bull*, Cray*, Cisco*, Dell*, Fujitsu*, Hitachi*, HP*, Huawei*, IBM*, Inspur*, Lenovo*, NEC*, Oracle*, Quanta*, Radisys*, SGI*, Sugon* și Supermicro*, printre mulți alții.

Intel Xeon E5-2600 v3 va fi oferit cu 26 de părți diferite, care variază ca preț de la 213 la 2.702 de dolari pentru 1.000 de bucăți. Stațiile de lucru Intel Xeon E5-1600 vor fi oferite cu părți diferite cu prețuri cuprinse între 295 și 1.723 de dolari.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

România, cea mai afectată țară din lume de amenințarea informatică a momentului

Scranos sustrage toate parolele și informațiile bancare ale victimelor și le compromite activitatea pe rețelele de socializare

Citește tot arrow_forward

Bitdefender: O vulnerabilitate severă în procesoare Intel permite sustragerea datelor utilizatorilor

Noua vulnerabilitate exploatează carențe critice în modul de funcționare a procesoarelor moderne și este imposibil de reparat de către producător.

Citește tot arrow_forward