Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee, speaker principal la Bucharest Tech Week 2024

25 Apr 2024

Pionier al industriei tech, Mukherjee va prezenta noi perspective despre reinventarea afacerilor  

Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee, speaker principal la Bucharest Tech Week 2024

Dhiraj Mukherjee, co-fondatorul Shazam și unul dintre pionierii tehnologiei moderne, va fi prezent în calitate de Star Speaker la primul summit de business care va deschide evenimentul Bucharest Tech Week 2024, un eveniment emblematic ce transformă orașul în epicentrul inovației tehnologice. Cu o vastă experiență în tech și o viziune îndrăzneață asupra impactului acesteia în societate, sesiunea lui Mukherjee va oferi participanților o oportunitate unică de a înțelege care este cheia reinventării în afaceri, respectiv obținerea unor rezultate sustenabile,  cu ajutorul tehnologiei și inovației.

În anul 2000, Dhiraj Mukherjee a fondat Shazam Entertainment, primul serviciu de recunoaștere a muzicii prin intermediul telefonului mobil, o inovație tehnologică remarcabilă care, la acel moment, a schimbat modul în care utilizatorii interacționează cu muzica. Shazam a fost achiziționat de Apple în 2018, pentru aproximativ 400 de milioane de dolari. În 2015 Mukherjee a fost numit de către Financial Times unul dintre cei mai importanți 50 de antreprenori din domeniul tehnologiei din Europa, fiind recunoscut la nivel global ca mentor în domeniul inovației, antreprenoriatului și tehnologiei. 

După succesul răsunător al Shazam, Dhiraj s-a concentrat pe sprijinirea antreprenorilor emergenți și pe investiții în start-up-uri care promovează sustenabilitatea și impactul social. În prezent, acesta are la activ investiții în peste 250 de startup-uri de ultimă generație în AI, tehnologie climatică și alte tehnologii emergente, cum ar fi Beam (dedicat sprijinirii persoanelor fără adăpost), Erase All Kittens (ce ajută fetele să-și dezvolte abilități de programare), Jamma (ce sprijină imigranții), Coursematch (EdTech) ș.a..

Prin activitatea sa profesională, Mukherjee își concentrează toate eforturile asupra generației Z și impactului antreprenorilor tineri în crearea unei societăți mai bune. Anterior parcursului antreprenorial, Dhiraj a activat în poziții importante în inovație bancară, precum Head of Banking Innovation la Virgin Money,  în media și divertisment sau în sectorul de caritate, unde a pus bazele unor servicii digitale pentru studenții din Marea Britanie. 

„Din perioada petrecută la Shazam am învățat totul despre construirea unei organizații, de la ideea inițială, la un brand global cu peste 2 miliarde de descărcări și am aflat ce înseamnă creștere fulminantă și construirea unei companii adaptabile. La Bucharest Tech Week voi împărtăși cu voi lecțiile învățate - despre a avea visuri mărețe, a conduce și învăța în același timp, precum și despre a rămâne adaptabil pe tot parcursul acestei călătorii”, a declarat Dhiraj Mukherjee.

Dhiraj Mukherjee va fi prezent pe scena Innovation Summit, pe 10 iunie, în prima zi a evenimentului, unde va prezenta viziunea sa asupra modului în care liderii de astăzi își pot transforma organizațiile prin acceptarea incertitudinii. În plus, Mukherjee va oferi o perspectivă nouă asupra modului în care antreprenorii pot excela în domenii neexplorate și cum își pot redefini atât rolul de lideri, cât și direcția afacerilor lor. Totodată, participanții vor avea oportunitatea unică de a învăța direct de la unul dintre pionierii industriei tech, cu zeci de ani de experiență în domeniu, metode dovedite și bune practici pentru construirea unei amprente puternice în industrie.

A opta ediție a Bucharest Tech Week 2024 va avea loc în perioada 10-16 iunie, eveniment la care sunt așteptați peste 25.000 de pasionați de tehnologie. Primele 5 zile vor fi dedicate Business Summit-urilor (Innovation Summit, Future Summit: AI, HR Masters Summit, Software Architecture Summit și Java Stars Summit), un punct de întâlnire pentru cele mai strălucite minți din tehnologie, inovație și profesioniști din mediul de business autohton. Săptămâna se încheie cu Tech Expo, singura expoziție tech dedicată publicului larg, unde pasionații de tehnologie pot testa cele mai noi gadgeturi, device-uri, echipamente Smart Home, mașini electrice și hibride, vehicule pentru mobilitate urbană și multe altele.

Participarea la oricare dintre cele 5 Business Summits (10-14 iunie) se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits.

Participarea la Tech Expo (14-16 iunie) este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul