Code for Romania lansează Civic Labs, generatorul de soluții de tehnologie civică al României

12 aprilie 2019

Pe 20 aprilie 2019, Code for Romania, cea mai mare organizație de tehnologie civică din România lansează programul Civic Labs, generatorul de soluții de tehnologie civică pentru problemele sociale ale României. Programul își propune să susțină rezolvarea unor nevoi reale ale societății, printr-un amplu proces de cercetare și prin generarea de soluții cu impact la nivel sistemic și cu rezultate măsurabile pe termen lung.

Code for Romania lansează Civic Labs, generatorul de soluții de tehnologie civică al României

Metodologia Civic Labs este o premieră pentru România și are la bază un proces complex de diagnostic de probleme și elaborare de soluții, pornind de la maparea problemelor sistemice din România și identificarea părților direct interesate, trecând prin etape de cercetare sociologică și tehnologică și oferind prototipuri ale soluțiilor digitale pornind de la concluziile cercetării. În etapa finală, prototipurile, însoțite de documentația tehnică și rezultatele cercetării, sunt prezentate într-o platformă online, de unde publicul larg le poate vedea, analiza și poate interacționa cu ele iar dezvoltatorii (companii, fundații sau furnizori de granturi) le pot alege pe cele pe care vor să le implementeze.

Prin metodologia colaborativă Civic Labs, specialiști în tehnologie, organizații non-profit, reprezentanți guvernamentali, finanțatori, fundații și companii lucrează împreună la identificarea corectă a problemelor societății românești și definirea unor soluții viabile pentru ca investițiile să vizeze proiecte cu impact sigur și măsurabil, iar societatea civilă să beneficieze de soluții demne de secolul XXI.

În premieră, pe 20 Aprilie, în cadrul evenimentului de lansare al programului Civic Labs ce va avea loc la TechHub București, începând cu ora 18:30, vor fi prezentate primele prototipuri ale soluțiilor digitale identificate în domenii precum managementul situațiilor de risc, acces la legislație, violența domestică, sănătatea mamei și a copilului și resursele umane în educație.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Studiu GPeC: Strategia de marketing, produsele comercializate și serviciul de Customer Support – factorii esențiali pentru succesul magazinelor online

În fiecare zi, în România se lansează peste 50 de magazine online. În 2018, numărul lor s-a dublat până la un record de 15.000 de comercianți.

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește tot arrow_forward

Phishing-ul cu teme romantice s-a dublat comparativ cu 2018, conform datelor Kaspersky Lab

În apropierea zilei de Sfântul Valentin, experții Kaspersky Lab au detectat o creștere accentuată a activităților de phishing, infractorii oferindu-le utilizatorilor diverse produse romantice. Numărul total de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-uri web frauduloase care au o temă romantică, detectate și blocate în prima jumătate a lunii februarie, s-a d...

Citește tot arrow_forward