Code for Romania lansează Civic Labs, generatorul de soluții de tehnologie civică al României

12 aprilie 2019

Pe 20 aprilie 2019, Code for Romania, cea mai mare organizație de tehnologie civică din România lansează programul Civic Labs, generatorul de soluții de tehnologie civică pentru problemele sociale ale României. Programul își propune să susțină rezolvarea unor nevoi reale ale societății, printr-un amplu proces de cercetare și prin generarea de soluții cu impact la nivel sistemic și cu rezultate măsurabile pe termen lung.

Code for Romania lansează Civic Labs, generatorul de soluții de tehnologie civică al României

Metodologia Civic Labs este o premieră pentru România și are la bază un proces complex de diagnostic de probleme și elaborare de soluții, pornind de la maparea problemelor sistemice din România și identificarea părților direct interesate, trecând prin etape de cercetare sociologică și tehnologică și oferind prototipuri ale soluțiilor digitale pornind de la concluziile cercetării. În etapa finală, prototipurile, însoțite de documentația tehnică și rezultatele cercetării, sunt prezentate într-o platformă online, de unde publicul larg le poate vedea, analiza și poate interacționa cu ele iar dezvoltatorii (companii, fundații sau furnizori de granturi) le pot alege pe cele pe care vor să le implementeze.

Prin metodologia colaborativă Civic Labs, specialiști în tehnologie, organizații non-profit, reprezentanți guvernamentali, finanțatori, fundații și companii lucrează împreună la identificarea corectă a problemelor societății românești și definirea unor soluții viabile pentru ca investițiile să vizeze proiecte cu impact sigur și măsurabil, iar societatea civilă să beneficieze de soluții demne de secolul XXI.

În premieră, pe 20 Aprilie, în cadrul evenimentului de lansare al programului Civic Labs ce va avea loc la TechHub București, începând cu ora 18:30, vor fi prezentate primele prototipuri ale soluțiilor digitale identificate în domenii precum managementul situațiilor de risc, acces la legislație, violența domestică, sănătatea mamei și a copilului și resursele umane în educație.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward