Comisia Europeană a nominalizat aplicaţia dezvoltată de TeamNet în top 3 soluţii IT dedicate persoanelor în vârstă

30 august 2013

Proiectul MobileSage, dezvoltat de TeamNet în cadrul unui consorţiu internaţional, a fost ales printre cele trei finaliste ale Ambient Assisted Living (AAL) Award 2013, programul Comisiei Europene care premiază cele mai noi sisteme de prestare de servicii și de îngrijire dedicate persoanelor în vârstă. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul AAL şi co-finanţat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării

Proiectul MobileSage, dezvoltat de TeamNet în cadrul unui consorţiu internaţional, a fost ales printre cele trei finaliste ale Ambient Assisted Living (AAL) Award 2013, programul Comisiei Europene care premiază cele mai noi sisteme de prestare de servicii și de îngrijire dedicate persoanelor în vârstă. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul AAL şi co-finanţat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.

MobileSage constă în realizarea unei soluţii IT care oferă asistenţă pentru utilizarea noilor tehnologii folosite în activităţile de zi cu zi. Aplicaţia permite oferirea de informaţii personalizate, într-o manieră adaptată atât profilului utilizatorului (de exemplu, dacă utilizatorul are probleme de vedere, atunci poate utiliza opţiunea audio), cât şi contextului (de exemplu, plimbare în centrul Madridului, la ora 12 PM, vara, temperatura 30ºC).

TeamNet, singura companie de IT din cadrul consorţiului, s-a ocupat de dezvoltarea aplicaţiei Mobile Sage, pornind de la etapa de analiză, până la cele de testare şi pilotare. De asemenea, a dezvoltat aplicaţia pentru mobil (Help on Demand) şi a realizat integrarea cu API-ul de personalizare.

„Interesul pentru astfel de aplicaţii este din ce în ce mai ridicat, de aceea estimăm că, în trei ani de la finalizarea proiectului, cel puțin 20% din populația în vârstă din țările implicate în proiect şi cel puţin 10% din celelalte ţări europene vor utiliza soluția”, a declarat Bogdan Padiu, CEO TeamNet.

În prezent, proiectul se află în etapa finală a ciclului de dezvoltare, etapă care are scopul de a testa versiunea dezvoltată pe eşantioane reprezentative de 10-15 persoane vârstnice din România, Norvegia şi Spania.

„Participarea în acest consorţiu vine ca urmare a expertizei TeamNet, recunoscute la nivel internaţional”, a explicat Bogdan Padiu. „Proiectele de cercetare-dezvoltare reprezintă o direcţie strategică foarte importantă pentru noi. Faptul că prin intermediul acestora avem şansa să contribuim la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din întreaga lume ne onorează şi ne motivează să mergem mai departe.”

Consorţiul care a dezvoltat acest proiect este format din şapte companii din România, Norvegia, Spania şi Marea Britanie. Proiectul va fi finalizat pe parcursul anului 2014, urmând ca apoi aplicaţia să fie disponibilă publicului larg. Ea va funcţiona pe orice model de smartphone, indiferent de sistemul de operare.

Mai multe detalii puteţi găsi pe website-ul dedicat proiectului www.mobilesage.eu/

Teamnet International SA

De la infiintarea in anul 2001 si pana in prezent, TeamNet este una dintre cele mai importante companii pe piata integratorilor de sisteme informatice din Romania. TeamNet este o companie specializata in dezvoltarea si implementarea aplicatiilor software bazate pe ultimele tehnologii, care sa corespunda nevoilor clientilor. Calitatea este numito...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Citește tot arrow_forward

Implementare abas ERP la SC Apulum SA Alba Iulia

Fondata în anul 1970 în orasul Alba Iulia, Apulum S.A. este cel mai mare producator de portelan din România, cu o productie diversificata: portelan menaj si hotelier, obiecte decorative, bibelouri.Firma cu peste 1.400 angajati.Compania este leader în productia de portelan din Europa si alte continente.Înalta calitate si eleganţa produselor este atribuita capacitatii ...

Citește tot arrow_forward