Compania de cosmetice Revlon – implementare ERP cu probleme

05 iunie 2019

Cunoscuta companie internațională de produse cosmetice Revlon a confirmat probleme semnificative în procesul de implementare a aplicației S/4HANA (SAP ERP), acestea afectând fluxurile de producției ale companiei.

Compania de cosmetice Revlon – implementare ERP cu probleme

Sursa foto: globalcosmeticsnews.com

Activitatea de implementare a fost demarată în anul 2017, Revlon anunțând probleme semnificative, ce au necesitat un plan complet și serios de susținere a fluxurilor interne, deja afectate la nivelul producției și livrării cosmeticelor la nivelul Statelor Unite ale Americii.

Așa cum am menționat în studiile de caz prezentate pe Softlead, eșecurile în implementarea aplicațiilor de tip ERP sunt frecvente și nu sunt cauzate de producător, ci de compania ce are rol direct în procesul de implementare efectivă.

6.4% scădere pe bursă a Revlon după pierderile înregistrate de companie din considerente software

Planificarea defectuoasă a proiectului și trasarea incorectă a etapelor de implementare a aplicației ERP au condus la o afectare masivă a activității de distribuție a cosmeticelor Revlon, fapt ce a dus la pierderi de aproximativ 64 de milioane de dolari. Departamentul de vânzări nu a putut asigura distribuția produselor în toate punctele comerciale afiliate.

Deși aceste cazuri sunt unele extrem de des întâlnite, o mai bună instruire a angajaților în direcția noilor aplicații software este una dintre practicile care ar putea salva implementarea eșuată a aplicațiilor de tip ERP.

Riscurile ca un proiect de implementare să eșueze sunt de 50% în cazul SAP

Așa cum am menționat, studiile de caz pe care Softlead le prezintă în cazul SAP se referă strict la implementări și nu la eficiența aplicației. Fiind vorba despre o soluție complexă și de implicarea resellerilor și nu direct a companiei, asumarea implementării se face de către aceștia, în acord cu părțile terțe sau cu serviciile complementare specifice fiecărui proiect în parte.

Configurările SAP sunt create pentru a permite funcționarea în parametri optimi pentru cele mai multe dintre cazuri, dar ceea ce trebuie să înțeleagă clienții este tocmai faptul că SAP nu este doar un produs sau un proiect, ci un ciclu de viață complet, rezumat atât prin activitatea unei companii, cât și prin funcționalități și module tehnice. Acest fapt presupune, în mod implicit, că managerii de proiect și pozițiile de CIO trebuie să se asigure că procesul de implementare este unul conform cu nevoile, problemele și obiectivele companiei-achizitor, precum și cu specificul acesteia.

Conform unui studiu Gartner, procentul eșecurilor de implementare SAP se apropie de 50, situația fiind justificată prin analize de business deficitare sau inexistente, incapacitatea de a răspunde nevoilor companiei sau chiar necunoașterea problemelor companiei.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

SAP Business One versiunea 10, ce aduce nou clientul web?

Unul dintre avantajele versiunii 10 a SAP Business One este integrarea unui nou client web. SAP şi-a propus, de ceva vreme, să ofere utilizatorilor o experienţă unitară indiferent de dispozitiv: client desktop, client web sau aplicaţie mobilă. De aceea, în versiunea 10, clientul web a fost îmbunătăţit atât ca funcţionalităţi, cât şi ca ergonomie, cuvântu...

Citește tot arrow_forward

Mirro, aplicația dezvoltată de Zitec care crește performanța echipelor, se lansează internațional pe platforma Product Hunt

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, anunță lansarea la nivel internațional a Mirro.io, aplicație completă de management al performanței resurselor umane și cel de-al doilea produs propriu al companiei, prin listarea pe Product Hunt, una dintre cele mai mari platforme internaționale de resurse pentru industria IT. ...

Citește tot arrow_forward