LiveTech: Comparație între platformele de minat bitcoin sau alte crypto-valute

07 Dec 2017

În ultima vreme fenomenul crypto-valutelor a prins din ce în ce mai multă amploare. Una din metodele prin care oamenii îl exploatează e printr-un fenomen numit “mining” sau minat, prin care oamenii folosesc puterea de procesare a computerelor pentru a obține crypto-monede.

LiveTech: Comparație între platformele de minat bitcoin sau alte crypto-valute

O variantă e reprezentată de construirea unor sisteme monstru cu multe plăci video sau sisteme specializate numite ASIC-uri. O altă variantă este achiziția de putere de procesare în cloud. Dar care din ele este cea mai eficientă?

Minat în cloud vs minat cu hardware propriu

Ambele strategii au avantaje și dezavantaje, și este important să le cunoaștem pentru a alege varianta cea mai potrivită situației noastre particulare.

Avantaje pentru minatul cu rig-uri (hardware popriu):

Dezavantaje la minatul cu rig-uri

Avantaje la minatul in cloud:

Dezavantaje la minatul in cloud:

În opinia mea, dacă ai încredere că piața de crypto va crește în continuare, miningul în cloud este câștigatorul clar, cu mențiunea că trebuie sa fii atent ca platforma pe care o alegi sa fie una serioasă. Eu am am ales 2 platforme pe care le-am comparat pe o perioada de 3 luni.

Genesis Mining vs HashFlare

Pe 28 august mi-am deschis un cont atât pe genesis mining cât și pe hashflare, unde am investit suma minimă pe fiecare dintre platforme. Mai jos sunt rezultatele fiecărei platforme după 3 luni de minat.

Genesis mining

Am cumpărat un pachet de minat monero de 60 H/s care la momentul respectiv a costat 50$. Acum, cel mai mic pachet e de 1000 H/s și costă 830$.

  XMR BTC
 Hashpower 60 H/s  
 1 Crypto (USD) 293 12630
 Crypto total 0.05790174 0.00071546
 USD total 16.96 9.04
 Crypto medie/zi 0.001109 0.00001589
 USD medie/zi 0.32 0.20
 Zile de minat 49 45
 Payout minim Crypto 0.4 0.002
 Zile până la payout 360 125
 Amortizare investiție (zile) 153 248

 

În 90 de zile am făcut 26 de USD, aproximativ la jumatate din cat am investit. Din calculele inițiale reieșea că o sa îmi scot investiția în aproximativ un an. Creșterea prețului monedelor pare că o să scadă termenul la jumătate.

Puteți cumpăra pachetele de la genesis mining de aici. De asemenea, dacă folosiți codul “5hPCcA” în momentul checkout-ului, veți avea o reducere de 3% care va crește randamentul. Momentan au disponibile doar pachete de minat pe monero. Pentru a estima ce venituri veți avea, folosiți calculatorul acesta.

Hashflare

Este a doua platformă pe care am încercat-o, care necesită o sumă minimă mai mică, de doar 12$. Cu 12$ am cumparat 0.1 TH/s în algoritmul SHA-256. La hashflare cumperi un algoritm, iar ei minează cea mai profitabilă monedă din algoritmul respectiv. Algoritmul SHA-256 este folosit de bitcoin, bitcoin cash și altele.

  BTC
 Hashpower 0.1TH/s = 100GH/s
 1 Crypto (USD) 12630
 Crypto total 0.00151689
 USD total 19.15
 Crypto medie/zi 0.00002186
 USD medie/zi 0.27
 Zile de minat 99
 Payout minim Crypto N/A
 Zile pana la payout N/A
 Amortizare investitie (zile) 43

Se poate observa că în 90 de zile nu doar ca mi-am scos banii investiți, dar am și câstigat 50%. Am decis să folosesc funcția de reinvestire automată, astfel încât acum am 0.22 TH/s pentru 12$. Pentru a vă decide ce algoritm e cel mai profitabil puteți folosi acest calculator

Din punctul meu de vedere, Hashflare și algoritmul SHA-256 reprezintă o oportunitate foarte bună în acest moment. Voi investi mai mult la ei în perioada următoare. Puteți să cumpărați putere de procesare de la ei de aici

Concluzie

E important să vă faceți singuri calculele și să alegeți un pachet potrivit. Nu există nicio certitudine că urmatoarele 3 luni vor fi la fel ca ultimele 3 luni. Dacă urmăriti să testati apele, opinia mea este să mergeți pe hashflare. Daca vreti să investiți masiv, genesis are un renume mai puternic.

Grafice

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul