Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

26 mai 2020

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Conform unui studiu al Asociației Internaționale de Management al Contractelor Comerciale (IACCM), nu mai puțin de 98% din companii sunt de acord că gestionarea și câștigarea contractelor sunt vitale pentru sănătatea și performanța afacerii. Totuși, același studiu arată și că, deși companiile înțeleg importanța contractelor, doar 12% dintre ele le consideră ușor de înțeles și doar 17% sunt mulțumite cu gestiunea lor.

Motivul îl reprezintă un proces deficitar de management al contractelor. Procesul de „contract management” a fost multă vreme considerat o activitate secundară, una care este necesară susținerii afacerii și evitării riscurilor legale, dar nu ca o activitate care poate produce economii și chiar aduce venit.

Înainte de a-și atinge termenul și de a deveni un instrument legal util, fiecare contract va trebui să treacă prin multiple etape, principalele fiind: Cererea, Crearea, Negocierea, Aprobarea, Execuția, Analiza, Stocarea și Reînnoirea.

Gestionarea acestor procese necesită, de obicei, o colaborare la nivelul întregii companii între mai multe departamente, cum ar fi finanțe, contabilitate, achiziții, departamentul de gestiune a riscului și departamentul juridic. În plus, cum un contract are întotdeauna mai multe părți semnatare, managementul contractelor va implica și departamentele similare ale partenerilor tăi de afaceri.

Această fragmentare constantă a muncii și multitudinea metodelor de schimb de documente duc adesea la câteva provocări previzibile, dar care pot fi evitate cu ușurință. Printre ele amintim fluxurile de aprobare incomplete și greu de urmărit, erorile și inconsistențele, colaborarea deficitară, lipsa de transparență, neconformitatea și pierderea de capital.

De altfel, managementul contractelor implică o serie de costuri ascunse, de la previzibilele costuri de lucru, la costuri de oportunitate, penalizări, costuri de redundanță, costuri de eficiență și costuri datorate disputelor.

Soluția?

O soluție automatizată de Contract Management sau CLM (Contract Lifecycle Management). O astfel de soluție va mări eficiența, reduce costurile de procesare, elimina hârtia și erorile și îmbunătăți colaborarea.

Vrei să afli mai multe detalii despre procesul de Contract Management, dar și dacă o astfel de platformă se potrivește companiei tale? Tot ce trebuie să faci este să descarci ghidul nostru complet gratuit care nu doar că-ți va da toate detaliile necesare, dar îți va pune la dispoziție și o metodă de autoevaluare!

Descarcă Ghidul: https://bit.ly/3gk0TzR

DxContract este o soluție simplă, eficientă și inteligentă de contract management, în cloud, care poate automatiza întregul ciclu de viață al contractelor, reducând redundanțele, atenuând riscul, îmbunătățind conformitatea legală și scăzând costurile de gestionare și stocare.

Dacă vrei să afli mai multe despre DxContract, folosește acest formular:
https://doc-process.com/ro/dxcontract-book-a-call/

DocProcess

DocProcess offers a next-generation cloud platform that helps companies take control of their processes across their whole ecosystem. Recognizing that successful digital transformation requires seamless and accurate processes within as well as between companies, DocProcess can onboard 100% of suppliers and achieve a 90% conversi...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Infractorii din spatele amenințării Scranos schimbă metoda de atac. România rămâne ținta preferată

România, India și Brazilia sunt țările în care Scranos are activitatea cea mai intensă.

Citește tot arrow_forward

77 de magazine online concurează pentru titlul de Magazinul Anului în E-Commerce în cadrul Competiției GPeC 2019

91 de magazine online și-au exprimat intenția de participare în Competiția GPeC 2019 din care 77 au fost acceptate în concurs, respectând integral criteriile de preselecție și regulamentul evenimentului. Competiția Magazinelor Online GPeC provoacă, de 14 ani, magazinele online să asigure o experiență de cumpărare online facilă (User Friendly) și să ofere servicii de...

Citește tot arrow_forward

Avoteca lansează platforma online cu servicii juridice care preia sarcinile administrative de pe umerii avocaților

Start-up-ul juridic Avoteca lansează astăzi platforma digitală avoteca.com, care reunește avocații colaboratori, titulari și cei din societățile civile de avocați mici și mijlocii, într-o comunitate online de servicii cu profil juridic. Avocații își prezintă profilul, specializarea și experiența într-o platformă profesională ușor de gestionat, au acces la o reț...

Citește tot arrow_forward