Cum gestionezi timpul salariaţilor astfel încât să economiseşti propriul timp?

03 iunie 2014

Din perspectiva dezvoltatorului de software care a automatizat un număr considerabil de procese de management al timpului, pentru toate modelele de business din piață, putem să vă împărtășim din soluțiile pe care le-am găsit împreună cu beneficiarii platformei noastre, care au făcut diferența în activitatea acestora.

Din perspectiva dezvoltatorului de software care a automatizat un număr considerabil de procese de management al timpului, pentru toate modelele de business din piață, putem să vă împărtășim din soluțiile pe care le-am găsit împreună cu beneficiarii platformei noastre, care au făcut diferența în activitatea acestora.

Organizarea timpului lucrat și a concediilor, chiar și în cazul celor mai simple, lineare sisteme de organizare a timpului lucrat, sunt procese dificil de gestionat dacă nu sunt automatizate. Astfel de evidențe pe suport de hârtie sunt în general excluse din start, dacă nu vrem ca activitățile de colectare a datelor privind timpul și fluxurile de aprobare a concediilor să devină un coșmar administrativ.

Din perspectiva dezvoltatorului de software care a automatizat un număr considerabil de procese de management al timpului, pentru toate modelele de business din piață, putem să vă împărtășim din soluțiile pe care le-am găsit împreună cu beneficiarii platformei noastre, care au făcut diferența în activitatea acestora.

Cum puteți economisi timp? Care sunt etapele pe care le puteți parcurge printr-un click sau pe care le puteți chiar elimina cu ajutorul unui program de pontaj? Cum puteți simplifica fluxurile?

Înregistrarea, colectarea și centralizarea timpului lucrat printr-un click

Colectarea timpului înregistrat se poate face fără efortul suplimentar al unei persoane dedicate, de a pune cap la cap fișiere primite din multiple departamente sau din teritoriu și fără verificări privind corectitudinea datelor din fișiere. Pur și simplu completarea se face de catre fiecare responsabil (salariat sau operator de pontaj) cu acces la platforma, printr-un singur click. Cum? Într-un soft de pontaj se pot preseta programele de lucru din companie și aloca salariații pe programele de lucru așa cum sunt acestea stabilite în contractele individuale de muncă. Printr-un singur click pontajul electronic se populează cu timpul de lucru stabilit în diagrame și concediile inițiate și aprobate în sistem. Intervenția salariatului sau a operatorului de pontaj este necesară doar pentru excepții, în cazul în care sunt abateri de la programul stabilit inițial. Centralizarea datelor se face practic prin aprobarea pontajului. Anterior, datele se validează în baza regulilor legislative și de business prestabilite.

Integrarea cu alte aplicații elimină înregistrări redundante

O primă integrare poate interveni la colectarea datelor, în cazul în care prezența se înregistrează cu ajutorul unor sisteme de acces, timpul poate fi astfel transferat automat în time management software, cu o filtrare preliminară.

Altă integrare poate interveni după centralizarea datelor. Odată parcurs fluxul de aprobare, datele se transferă automat în sistemul de calcul salarial. Datele nu trebuie introduse din nou și în aplicația de calcul salarial, eliminându-se procesările manuale cu risc crescut de neconcordanțe.

În etapa de calcul pontaj se mai poate salva un pas important, care ar presupune efort suplimentar – introducerea diverselor sporuri pentru ore suplimentare, ore de noapte. Aplicația poate ține soldul orelor suplimentare, în vederea compensării acestora. Orele suplimentare efectuate pentru care salariatul nu beneficiază de ore libere plătite în 60 zile, se transferă pentru plată în aplicația de calcul salarial, ajustându-se corespunzător soldul. Dacă înregistrarea timpului se face în intervale orare, sistemul identifică numărul de ore de noapte, pe care le transferă astfel în componenta de calcul salarial pentru a se calcula cu sporul aferent.

Lansare și aprobare cereri de concediu direct de pe telefonul mobil

Prin intermediul unei aplicații smartphone, care comunică în timp real cu platforma, se pot lansa și aproba cereri de concediu sau învoire, se poate vizualiza situația personală a concediilor dar și situația concediilor pentru persoanele din subordine.

Tot acest proces greoi poate fi la îndemâna salariaților care dispun de smartphone-uri și managerilor care se deplasează frecvent, pentru care accesul la o bază de date pentru lansarea și aprobarea unei cereri de concediu ar fi incomod și consumator de timp. Notificările primite pe smartphone prin aplicație și accesul la baza de date prin telefonul mobil fac această sarcina a managerilor mult mai ușoară, în plus eficientizează și activitatea din departamentul de resurse umane, datele privind timpul liber fiind astfel înregistrate în sistem în timp util pentru calculul salarial.

Sistemul de notificări asigură răspuns prompt la acțiuni

Comunicarea interactivă a sistemului cu utilizatorii asigură promptitudinea răspunsului când există evenimente care necesită acțiuni din partea utilizatorilor: aprobare/refuzare cerere de concediu, aprobare/refuzare pontaj către superiori. În cazul unor astfel de evenimente, sistemul transmite în mod automat notificări pe e-mail utilizatorilor implicați în proces și în plus și pe telefonul mobil în cazul lansării/aprobării/refuzării cererilor de concediu.

Vei ști cât ai de plătit și de facturat tot la distanță de un click    

Timpul se înregistrează în sistem prin alocarea acestuia pe centre de cost. Poate fi cazul simplu în care un salariat va lucra numai pe un centru de cost și timpul său se va aloca automat pe acel centru de cost, sau situația în care un salariat poate lucra pentru mai multe proiecte, situație în care la înregistrarea timpului în sistem, se va face alocarea pe centrul de cost (proiect).

Mai departe, evidența timpului pe centre de cost/proiecte poate facilita pe de-o parte stabilirea remunerației, în funcție de rate orare per proiect, în cazul colaboratorilor, iar pe de altă parte evidența costului cu forța de muncă pe structurile respective.

Am enumerat câteva, cele mai importante situații în care un sistem automatizat de gestionare a timpului poate face diferența în activitatea unui departament de resurse umane. Un astfel de sistem vă oferă o imagine clară a timpului lucrat în companie în orice moment, vă aduce acuratețe și simplitate, dar cel mai important, vă oferă timp valoros, pe care puteți să-l investiți mai departe în oameni.

Romanian Software

Romanian Software

Romanian Software este lider pe piata din Romania in domeniul dezvoltarii si implementarii de solutii sofware in domeniul resurselor umane. Din anul 2001, de cand se afla pe piata din Romania, compania a oferit solutii flexibile si inovatoare unui numar de peste 500 clienti. Produsul principal al Romanian Software este solutia integrata Human Resou...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
Recomandat Softlead
Colorful.hr

Ce iti ofera platforma colorful.hr Aplicatia SAL – Expertul tau in Salarizare Este o aplicatie completa de salarizare ce te ajuta sa centralizezi eficient informatiile despre angajati si sa calculezi usor tot ce tine de castigurile lor, si anume: taxele angajatului taxele angajatorului concediile medicale avansurile primele sporurile sau retinerile salariale. In plus, poti gen...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Internet of Things nu mai constă doar în smartwatch-uri sau case inteligente, ci include ecosisteme avansate, complexe și din ce în ce mai automatizate, printre care se numără și tehnologiile cibernetice conectate pentru industria medicală. În viitor, astfel de tehnologii nu vor mai fi folosite doar în cazuri extraordinare, ci vor avea rolul de a extinde capacitățil...

Citește tot arrow_forward

Operațiunea ShadowHammer: noi atacuri asupra lanțului de aprovizionare amenință sute de mii de utilizatori din toată lumea

Un atac asupra lanțului de aprovizionare este unul dintre cei mai periculoși și mai eficienți vectori de infecție, folosit din ce în ce mai mult în operațiunile avansate din ultimii ani - după cum am văzut în cazul ShadowPad sau CCleaner. Vizează deficiențele specifice ale sistemelor interconectate ale resurselor umane, organizaționale, materiale și intelectuale impli...

Citește tot arrow_forward

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Numeroasele implementări de sisteme informatice (ERP și WMS) ne-au ajutat să descoperim împreună cu clienții noștri elemente de detaliu care particularizează fluxurile de lucru din distribuție, astfel încât acum să avem o viziune de ansamblu asupra activităților de aprovizionare, care ne permite să înțelegem perfect nevoile companiilor de distribuție.FluxVisio...

Citește tot arrow_forward