Cum poate laptopul angajatului să afecteze securitatea companiei?

19 aprilie 2016

În Marea Britanie, 6 din 10 angajați pun în pericol siguranța companiei la care lucrează, utilizând dispozitivele personale pentru a accesa site-uri cu conținut piratat.

Cum poate laptopul angajatului să afecteze securitatea companiei?

În Marea Britanie, 6 din 10 angajați pun în pericol siguranța companiei la care lucrează, utilizând dispozitivele personale pentru a accesa site-uri cu conținut piratat.

Potrivit studiului, deși 80% dintre cei care fac acest lucru realizează riscul la care se supun, doar 60% dintre ei țin cont de riscurile la care își expun angajatorul. "Site-urile pirat sunt o modalitate simplă de a răspândi viruși, astfel că aceasta ar trebui să fie preocuparea majoră a companiei, care se preocupă de securitate”, consideră Ben Harknett, vicepreședintele pe Europa al RiskIQ.

Studiul realizat de ComputerWeekly.com arată că aceia care inițiază sau descarcă conținut piratat sunt de 28 de ori mai predspuși la captarea de viruși, decât cei care obțin conținut utilizând servicii obișnuite. Pentru securitatea companiei, asta înseamnă un risc de 28 de ori mai mari de a capta viruși prin intermediul dispozitivelor utilizate de angajați.

De asemenea, studiul dezvăluie faptul că 33% din site-urile pirat au întâmpinat cel puțin un incident pe perioada desfășurării studiului, în timp ce 20 dintre ele au expus cca. 75% din utilizatori unor riscuri majore în ceea ce privește componenta software. 45% din probleme au fost generate de descărcările în care vizitatorul site-ului nu era nevoit să dea click pentru a descărca ceva.

Care sunt principalele motive pentru care oamenii descarcă date piratate?

  • 23% pentru că este gratuit
  • 13% pentru că este disponibil
  • 12% din convingerea că tot conținutul este gratuit
  • 10% pentru că datele necesare nu se găsesc în alta parte

Graeme Grant, directorul Asociației IFPI (Asociația care se ocupă cu acțiuni anti-piraterie cibernetică în întreaga lume) consideră că acest studiu demonstrează faptul că infractorii cibernetici au utilizat conținut precum muzica, pentru a-i determina pe utilizatori să descarce aplicații ce le afectează sistemul software. "Odată instalat, mulți utilizator permit infractorilor cibernetici, în mod involuntar, să acceseze informații regăsite pe dispozitivele lor, expunând riscului atât pe sine, cât și organizația din care face parte. Într-adevăr, companiile trebuie să găsească soluții pentru a preveni accesul utilizatorilor la conținut piratat”.

Harknett de asemenea conchide prin a spune că organizațiile trebuie să pornească programe de educare a angajaților în ceea ce privește riscurile cibernetice la care se expun atunci când utilizează site-uri cu conținut piratat și potențialele consecințe pe care aceste acțiuni le au asupra utilizatorului, dar și asupra organizației.

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

BMW i Ventures anunţă o investiţie la Recogni

Recogni îşi propune să furnizeze o platformă care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru procesarea datelor senzorilor pentru automobile autonome. 

Citește tot arrow_forward

Innovation Labs 2020 - Aplicații software de agribusiness, cyber security, Fintech, Smart Mobility, Educație

În urma Hackathonului desfășurat weekend-ul trecut în cadrul Bibliotecii Centrale a Universității POLITEHNICA din București, care a însemnat 30 de ore de muncă intensă pentru mai bine de 220 de participanți, 28 echipe bazate pe inovații tehnice s-au calificat pentru programul de mentorat de 10 săptămâni organizat de către Asociația Tech Lounge cu sprijinul Oran...

Citește tot arrow_forward

LIDL DIGITAL LANSEAZĂ ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA SKY HIGH TECH TALK – UN EVENIMENT LA 50 DE METRI ÎNĂLȚIME

Lidl Digital, centrul de excelență în IT al Lidl Discount, lansează în premieră în România Sky High Tech Talk – un dialog despre tehnologie, purtat la 50 de metri înălțime, în aer

Citește tot arrow_forward