Cum pot fermele agricole să-și sporească rentabilitatea

22 ianuarie 2016

Utilizând soluții informatice, fermele agricole își pot reduce costurile și crește productivitatea

Cum pot fermele agricole să-și sporească rentabilitatea

Utilizând soluții informatice, fermele agricole își pot reduce costurile și crește productivitatea

Pentru orice manager de societate agricolă care gestionează suprafețe de teren este important să dețină controlul afacerii. Acesta se poate realiza cel mai eficient prin accesul rapid la informațiile relevante pentru procesul decizional. Unul dintre efectele imediate îl reprezintă reducerea costurilor, cu implicații directe în creșterea profitabilității operațiunilor.

SIVECO România vine în întâmpinarea acestor cerințe de business cu o soluție completă, intuitivă și eficientă - sistemul informatic de Management al Fermelor Agricole - care se bazează pe cunoaşterea problemelor cu care se confruntă conducătorii acestor organizații, gestionând toate activitățile care se desfășoară într-o fermă de mici sau mari dimensiuni.

"În majoritatea fermelor din România, situațiile legate de activitatea desfășurată nu sunt centralizate sau corelate. Ajutorul informatic este mai mult decât necesar. Avem o experiență extinsă în proiectarea soluțiilor informatice pentru agricultori și știm care sunt nevoile proprietarilor de ferme. Avem certitudinea că soluția noastră informatică de Management al Fermelor Agricole aduce plus-valoare tuturor celor care o vor utiliza", spune Gabriel Lospa, Directorul departamentului de eAgriculture din cadrul SIVECO România.

Iată câteva dintre principalele avantaje de care beneficiază fermierii prin implementarea sistemului de Management al Fermelor Agricole:

·         Cunoașterea, în timp real, a situației lucrărilor agricole, inclusiv sub formă de hartă.

·         Cunoașterea și analiza istoricului culturilor, activităților, resurselor utilizate și rezultatelor obtinute.

·         Controlul consumurilor de toate tipurile - semințe, materiale, combustibili, manoperă etc.

·         Generarea planului de rotație a culturilor.

·         Utilizarea hărților tematice: hărți cu lucrări executate, hărți multianuale cu recolte realizate și cu fertilizări realizate, hărți ale cheltuielilor realizate etc.

·         Determinarea profitului la nivel de parcelă sau pe tip cultură.

·         Sistem integrat, flexibil, scalabil și robust.

·         Eliminarea erorilor umane.

·         Capacitatea de procesare a unor cantități mari de informații.

·         Decizii proactive prin acces rapid la informație de ultim moment.

Este important de precizat că fermierii pot avea acces în orice moment la informații privind eficiența fiecărei culturi agricole și statusul utilajelor agricole prin accesarea aplicației de pe mobil sau tabletă. Astfel, ei pot să rezolve în timp util orice situație apărută. 

Mai mult decât atât, sistemul asigură gestiunea proprietarilor de terenuri, a contractelor de arendă și a plăților aferente, gestiunea stocurilor de materii prime, materiale auxiliare și produse, gestiunea consumurilor efective de materii prime, forța de muncă și gestiunea costurilor cu utilajele agricole.

Soluția nu necesită cunoștințe avansate de informatică, fiind ușor de utilizat deoarece are o interfață intuitivă.

Fermierii beneficiează de instruire pentru utilizarea soluției și suport din partea echipei de specialiști SIVECO România.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward