Cum reușesc primăriile să țină pasul cu tehnologia

27 ianuarie 2020

Soluția pentru semnatură digitală calificată a documentelor din fluxurile de lucru automatizate, dezvoltată de compania Asseco SEE, este utilizată în cadrul Primăriei Sector 4 începând cu luna decembrie 2019.

Cum reușesc primăriile să țină pasul cu tehnologia

Asseco SEE a implementat în luna decembrie 2019, în cadrul Direcției de Mobilitate Urbană a Primăriei Sectorului 4, un proiect pentru semnătura digitală calificată a documentelor din fluxurile de lucru automatizate. Proiectul coordonat de către City Manager-ul Sectorului 4, dl. Ioan Gaf-Deac, reprezintă un pas important pentru Direcția de Mobilitate Urbană, în direcția digitalizării complete a instituției.

Implementarea acestui proiect face parte din strategia pentru digitalizare a Primăriei Sectorului 4, în sensul reducerii birocrației. Astfel, interacțiunea cu cetățenii sectorului devine mult mai eficientă, ușoară și transparentă. Totodată, instituția beneficiază de o securitate sporită deoarece documentele semnate în format electronic dau garanția că nu mai pot fi modificate sau alterate în vreun fel, în mod intenționat sau din greșeală.
Direcția de Mobilitate Urbană își eficientizează astfel operațiunile și se alătură trendului de digitalizare cu un portofoliu larg de soluții implementate, unele chiar în premieră pentru o instituție publică.

“În 2016, ne-am propus ca oamenii ce formează comunitatea Sectorului 4 să nu-și mai piardă timpul la cozi atunci când au lucruri de rezolvat la primărie. Să transformăm autoritatea locală într-un partener real al cetățenilor și nu într-un soi de „împărăție” căreia să-i ceri ajutorul, umilit și încovoiat de spate.
Acum, după 4 ani, situația s-a schimbat mult în bine. Tot mai mulți oameni au posibilitatea să-și rezolve problemele online, să-și achite taxele de acasă, de la propriul calculator ori să-și închirieze un loc de parcare în mai puțin de un minut, folosind aplicația pentru mobil a Primăriei Sectorului 4. În plus am început să implementăm și sistemul de semnătură electronică, ceea ce ne transformă cu adevărat într-o comunitate smart.” a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.
„Ne bucurăm că am putut contribui la procesul de tehnologizare a instituțiilor publice din România prin implementarea acestei soluții care să ușureze experiența cetățenilor în raport cu instituția publică. Reducerea birocrației este în acest moment un subiect extrem de important atât pentru noi, furnizorii de tehnologie și cetățeni în același timp, cât și pentru sectorul public”, a declarat Alex Olteanu, Business Development Manager Public Sector Asseco SEE.
Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

SAP Business One Intercompany simplifică tranzacţiile interne

Înfiinţarea de entităţi juridice noi pentru gestionarea unor linii de business independente sau deschiderea unor sucursale în alte ţări generează o inevitabilă complexitate operaţională. Tranzacţiile financiare între aceste companii înrudite sunt dificil de centralizat cu aplicaţiile tradiţionale de gestiune contabilă, iar consolidarea manuală a datelor consum...

Citește tot arrow_forward

Pharma Points, aplicația gratuită care spune în ce farmacie găsești cele mai căutate produse ale momentului

Echipa Doctrina.biz, platforma digitală de marketing dedicată profesioniștilor din sănătate, a dezvoltat Pharma Points o aplicație gratuită prin care oamenii pot afla rapid unde pot găsi cele mai căutate medicamente și produse farma de care au nevoie. Aplicația funcționează în Facebook Messenger.

Citește tot arrow_forward

Horváth & Partners a lansat în România Steering Lab, un centru de excelență care folosește soluții de Inteligență Artificială

Horváth & Partners, unul dintre cei mai importanți jucători locali și internaționali din domeniul consultanței în management, a lansat pe piața locală, în luna iunie, un centru de excelență, Steering Lab. În cadrul acestuia sunt folosite soluții de ultimă generație de Big Data și Machine Learning, disponibile prin intermediul unor sisteme de Inteligență ...

Citește tot arrow_forward