Cum schimbă tehnologia industria AgriBusiness?

07 octombrie 2019

Conform celor mai noi trenduri punctate de G2Crowd, două tendințe majore vor influența în următorii ani perspectiva și abordarea agriculturii: intențiile generației millenials (născuți în perioada 1981-1996) de a investi în această industrie, precum și determinarea importanței preciziei, care poate face diferența între productivitate și eșec.

Cum schimbă tehnologia industria AgriBusiness?

Întrucât Softlead deține în cadrul platformei cele mai importante aplicații de profil din România, măsurarea gradului de interes din partea agricultorilor pentru digitalizarea industriei este esențială. Iată principalii vendori de soluții software agricole din România: https://www.softlead.ro/aplicatii-software/agricultura 

Predicțiile G2Crowd indică un fenomen cu totul inedit, ce include o direcționare a interesului către domeniul agricol a peste 75% dintre tinerii din Statele Unite ale Americii, aceștia având roluri în diverse companii care lucrează în mod direct cu industria de profil sau având intenții serioase în deschiderea unor afaceri dedicate, precum și prin industrii complementare, care automatizează din punct de vedere tehnologic ferme și suprafețe agricole.

Trendul are la bază faptul că generația millenials este cea care înțelege rolul digitalizării, cu atât mai mult cu cât segmentul a folosit intens device-urile mobile și aplicațiile dedicate.

Agricultura de precizie este coordonată de doi parametri esențiali: volumele de date operate și capacitatea lor de a deveni previziuni, riscuri și oportunități.  Astfel, pentru domeniul agriculturii de precizie, se vorbește despre managementul senzorilor, robotizarea, sistemele de navigație, dronele, vehiculele semiautomate, toate acestea fiind alăturate aplicațiilor software care culeg date și le transformă în rapoarte și statistici complete. În 2018, agricultura de precizie a înregistrat o creștere de 13% față de anul precedent, aceasta fiind încă o dovadă a faptului că segmentul este unul extrem de valoros. 

Robotizarea în domeniul agri business presupune eficientizarea maximă a resurselor și folosirea celor existente, cum ar fi cele umane, în sectoare a căror utilitate este mai mare. Piața roboților agricoli este evaluată la 16.8 miliarde de dolari (2018 -2020). Pentru a înțelege mai bine aplicabilitatea lor în contextul eficientizării, exemplul roboților ce au rolul de a feri culturile de dăunători este unul extrem de întâlnit. Astfel, dotați cu brațe ample și cu roți, roboții specializați în acest tip de activități folosesc cu 90% mai puțin erbicid, scăzând cu 30% costurile în comparație cu metodele tradiționale de tratare a culturilor.  

Piața agriculturii de precizie va ajunge până în 2024, conform Hexa Reports, la 43 de miliarde de dolari, fiind considerată una dintre nișele de business cu o efervescență mare și cu un potențial uriaș.

Principalele funcționalități pe care ar trebui să le conțină o aplicație dedicată industriei agricole:

  • Modul business: monitorizarea și măsurarea cifrelor (financiare, contabile, indicatori de profitabilitate, previziuni etc).
  • Modul managementul riscului
  • Gestionarea stocurilor
  • Măsurarea și evaluarea activității
  • Măsurarea datelor/performanțelor prin integrarea cu tehnologii și sisteme IoT

În agricultură, eficiența și predictibilitatea sunt esențiale pentru ca o cultură sau o fermă să fie profitabile. De aceea, orice fermier trebuie să privească acest segment ca un business în toată regula, cu indicatori, angajați, calendar de activități, sezonalitate, strategie, gestiune și monitorizare prin aplicații care să lucreze eficient și rapid în favoarea culturilor sau a fermelor de animale. 

Aveți nevoie de o aplicație software pentru agricultură? Ne puteți contacta pe adresa [email protected] sau puteți completa formularul de mai jos. 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

xarvio™ adaugă noi funcții aplicației FIELD MANAGER în 2020

xarvio ™ FIELD MANAGER a fost folosit deja de 16.000 de fermieri la nivel mondial, pe mai mult de două milioane de hectare de câmpuri agricole

Citește tot arrow_forward

Soluții cloud-to-cloud în agricultură: Climate FieldView pune datele științifice la dispoziția fermierilor

The Climate Corporation, divizia Bayer ce deține FieldView, platforma integrată de agricultură digitală lider în industrie, anunță un parteneriat încheiat recent cu CLAAS Telematics.

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward