De ce este important să achiziționezi o aplicație de contabilitate optimă?

13 aprilie 2016

Aplicațiile software ce servesc departamentelor de contabilitate includ module cu rol în creșterea eficienței agenților economici sau contabililor prin generarea: rapoartelor sistem (balanțe, registre), urmărirea facturilor plăților efectuate sau restante, a situațiilor departamentelor de personal (salarii, ștate de plată), transferuri între conturi, diferențe de curs la plăți și încasări în valută, setarea alertelor pentru cele mai importante activități.

De ce este important să achiziționezi o aplicație de contabilitate optimă?

Aplicațiile software ce servesc departamentelor de contabilitate includ module cu rol în creșterea eficienței agenților economici sau contabililor prin generarea: rapoartelor sistem (balanțe, registre), urmărirea facturilor plăților efectuate sau restante, a situațiilor departamentelor de personal (salarii, ștate de plată), transferuri între conturi, diferențe de curs la plăți și încasări în valută, setarea alertelor pentru cele mai importante activități.

De asemenea, pot fi incluse actualizări legislative pentru fiecare dintre versiunile programelor.

Studiile arată că evoluția soluțiilor software de contabilitate va fi marcată de trecerea în cloud. Astfel The International Data Association consideră că 50% din angajații companiilor mici și mijlocii vor utiliza varianta cloud până în anul 2016.

Beneficiile utilizării unui sistem software de contabilitate:

 • Precizie: părțile interesate precum investitorii sau creditorii se bazează pe transparență și precizie. Cu ajutorul unui singur sistem vei putea avea cele mai actualizate informații și rapoarte care reflectă starea financiară a companiei.
 • Automatizare: toate procesele de contabilitate sunt automatizate, reducând resursele utilizate. Facturile sunt rapide și precise , note de credit , ordinele de cumpărare , declarațiile de imprimare și documentele de salarizare sunt toate realizate automat .
 • Informație corectă în timp real: un asemenea sistem elimină erorile umane.
 • Eficiență: de timp prin eliminarea calculelor manuale.
 • Reducerea costurilor
 • Soluție generală: Peter Geisheker, CEO la The Geisheker Group Marketing Firm spunea că ,,soluția software preferată este aceea care asigură toate funcționalitățile de care are nevoie orice afacere de mici dimensiuni.”
 • Interfață simplă: o interfață simplă și prietenoasă dă senzația de ușurință în utilizare.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când îți alegi soluția software de contabilitate?

 • Cât de mult ești dispus să plătești?
 • De ce ai nevoie de o soluție software pentru contabilitate?
 • De ce funcționalități are nevoie compania ta?

În România, puteți găsi soluția software de contabilitate potrivită pe prima platformă integrată de tip marketplace din țară, www.Softlead.ro, care oferă acces la cea mai importantă colecție de aplicații software, având peste 500 astfel de soluții recunoscute și utilizate la nivel local și internațional.

Decizia alegerii unei soluții software valide pentru afacerea ta este o alegere decisivă, astfel că Softlead are misiunea de a stabili conexiuni valide între furnizorii de soluții software și potențialii achizitori, construind punți de legătură bazate pe nevoi reale.

Iată câteva tipuri de aplicații software de contabilitate:

 1. Modul Contabilitate de la Soft Expert: asigură controlul financiar, introducerea datelor și obținerea raportărilor financiare. Modulul este perfect integrat, beneficiind de informațiile înregistrate în celelalte module. El oferă o privire analitică și sintetică, de repartizare pe conturi a tuturor documentelor și activităților introduse în program. Modulul poate fi configurat pentru a răspunde cerințelor actuale ale societății, putând fi ulterior reconfigurat conform noilor cerințe ale afacerii.
 1. Charisma Cost Control de la TotalSoft este un produs proiectat special pentru a ajuta companiile să controleze fluxul de administrare a costurilor operaţionale şi contractele cu furnizorii. Produsul optimizează fluxurile de achiziţii, de la structurarea bugetului, administrarea cererilor de cheltuieli, gestionarea şi dezvoltarea relaţiilor cu furnizorii, şi până la urmărirea contractelor cu aceştia şi finalizarea lor în cele mai bune condiţii. Charisma Cost Control a fost adaptată în timp să răspundă nevoilor specifice ale companiilor din diverse sectoare de activitate, indiferent de dimensiune sau complexitate.
 1. Sistemul integrat de management economicSIMEC asigură beneficiarului posibilitatea de a utiliza un program structurat pe module care formează un sistem unitar, elaborat în mediul VisualFoxPro 6.

Pentru mai multe soluții software pentru contabilitate și pentru un demo al acestora, puteți completa formularul de mai jos sau ne puteți detalia solicitarea pe adresa [email protected]

 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Cum tehnologia a îmbunătățit siguranța președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene

Ministerul de interne al Bulgariei și Municipalitatea Sofiei în parteneriat cu Milestone Systems au creat un sistem integrat de securitate automatizat pentru îmbunătățirea siguranței publice în timpul președinției bulgare din 2018 a Consiliului Uniunii Europene. Succesul proiectului denumit Sofia Safe City a dus la implementarea sa la nivel național și a fost prezentat s...

Citește tot arrow_forward

Tehnologia wireless și avantajele pentru industria heathcare

Implicată puternic în găsirea de soluţii de networking pentru creşterea eficienţei activităţilor umane, firma japoneză Allied Telesis a prezentat recent avantajele tehnologiilor wireless pentru un mediu extrem de solicitant şi de sensibil precum cel din industria de sănătate. ...

Citește tot arrow_forward

Implementare abas ERP la SC Apulum SA Alba Iulia

Fondata în anul 1970 în orasul Alba Iulia, Apulum S.A. este cel mai mare producator de portelan din România, cu o productie diversificata: portelan menaj si hotelier, obiecte decorative, bibelouri.Firma cu peste 1.400 angajati.Compania este leader în productia de portelan din Europa si alte continente.Înalta calitate si eleganţa produselor este atribuita capacitatii ...

Citește tot arrow_forward