De ce personalizarea/adaptarea unei aplicații software de tip ERP nu este o idee bună?

21 martie 2018

Peste 90% dintre companiile care doresc implementarea unei soluții software se așteaptă ca aceasta să arate și să îndeplinească un procent cât mai mare din așteptările setate anterior.

De ce personalizarea/adaptarea unei aplicații software de tip ERP nu este o idee bună?

Desigur, perspectiva se poate schimba pe parcurs, dar adesea cerințele în vederea personalizării soluțiilor software se află la baza piramidei, din punctul de vedere al importanței.

De ce nu este, însă, o idee bună personalizarea unei soluții software?

  • Din punctul de vedere al costurilor, o astfel de decizie este recomandat să aibă la bază o analiză a aplicației, care să includă evaluarea setului de funcționalități existente și a celui ce urmează să fie dezvoltat.
  • Dezvoltarea unor funcționalități pentru un ERP existent poate fi extrem de costisitoare
  • Timpul alocat extinderii proiectului poate să fie unul care să dezavantajeze beneficiarul prin întârzieri semnificative
  • Orice dezvoltare a unei funcționalități poate să însemne o redefinire a proiectului în ansamblu care să genereze noi probleme de utilizare și care să excludă aplicarea clauzelor de garanție în momentul predării proiectului.
  • De asemenea, extrem de important este și faptul că orice modificare adusă unei soluții existente presupune o suprasolicitare a serviciilor complementare oferite: asistență/mentenanță.

Cum se poate obține un grad maxim de flexibilitate a unei soluții software pentru ca aceasta să îndeplinească un set cât mai mare de cerințe?

  • Folosirea la capacitate maximă a funcționalităților deja existente pentru a îndeplini nevoile utilizatorilor. Abia după ce consideră că acestea sunt testate, se poate discuta despre extinderi prin integrări sau dezvoltare.
  • Identificarea soluțiilor software de tip third-party, a căror interfață este compatibilă cu soluția ERP existentă.
  • Scrierea unor structuri de cod care să răspundă cerințelor inițiale, dar care să fie externă soluției ERP, cu interfețe similare.
  • Stabilirea dezvoltării unor funcționalități noi pentru o soluție ERP existentă ca fiind ultima soluție la care se poate apela.

Ai nevoie de o aplicație software care să se potrivească nevoilor companiei tale în mod personalizat?

Completează formularul de mai jos și unul dintre consultanții noștri te vor contacta pentru a îți oferi varianta optimă!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

O nouă funcționalitate din Bitdefender BOX asigură intimitate totală utilizatorilor de asistenți personali

Bitdefender introduce o nouă funcționalitate în soluția de securitate pentru dispozitive inteligente, Bitdefender BOX, capabilă să oprească temporar asistenții personali din locuințe.

Citește tot arrow_forward

Innovation Labs, un catalizator al inovației la nivelul mediului antreprenorial emergent din România

Conform statisticilor realizate de către Comisia Europeană, România înregistrează o performanță a inovării sub media înregistrată la nivelul Uniunii Europene, ceea ce o plasează în categoria țărilor cu un nivel modest de inovare [1]. Cu toate acestea, România ocupă o poziție competitivă în ceea ce privește exportul de produse tehnologice avansate [...

Citește tot arrow_forward

Studiu Revolut: Mai puțin de jumătate dintre tinerii români economisesc lunar, iar 61,45% își fac griji cu privire la viitorul lor financiar

Revolut a analizat obiceiurile de economisire ale tinerilor din România și din alte țări europene în cadrul unui studiu desfășurat pe un eșantion de peste 11.000 de respondenți, dintre care 3000 de români. Datele rezultate relevă faptul că 47.57% dintre tinerii români cu vârsta cuprinsă între 18 și 38 de ani economisesc în mod constant, în...

Citește tot arrow_forward